Nummer 177   
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat 

NFG-aandachtsfunctionaris
Wat doe je als je vermoedens hebt of weet van kindermishandeling en/of huiselijk geweld? Als hulpverlener is de kans vrij groot dat je hiermee een keer in aanraking komt. De NFG wil jou dan graag helpen en begeleiden. Willy Smid gaat dan ook de taak van aandachtsfunctionaris op zich nemen. Hierbij stelt zij zich vast aan jou voor. Lees verder. 
Praktijkruimte te huur in Utrecht
Volledig ingerichte, ruime (ongeveer 28m2) en lichte praktijkruimte in Utrecht. Het gebouw waarin de praktijkruimte zich bevindt, beschikt over een wachtruimte, bemande receptie en gratis parkeerruimte. 

Je deelt de praktijkruimte met een NFG-geregistreerde kinder- en jeugdtherapeut, maar de ruimte is ook prima geschikt voor de begeleiding van volwassenen of kleine groepen.

De praktijkruimte is te huur voor 2 dagen in de week, de donderdag en in overleg de maandag of dinsdag.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: info@rubypothoven.nl
Facebooknieuwtjes
Afgelopen maandag hebben wij het boek "Vroegkinderlijk trauma" van uitgeverij Mens! verloot onder ontzettend veel belangstellenden. De winnares is Lucia Rademaker. Het boek is inmiddels al in haar bezit en wij wensen haar veel leesplezier. 

En afgelopen dinsdag zijn we direct doorgegaan met de volgende verloting. Deze keer verloten wij niet 1 maar 2 super leuke prentenboeken; "Beer op de weg" en de opvolger van dit boek "Vos komt uit de verf".

Deze boeken zijn geschreven door Chantal Meijerink, NFG-registerlid en eigenaar van Bloom Kindercoaching, Praktijk voor Integratieve Kind- en jeugdtherapie.

Beer op de weg
Beer vertrekt op ee n dag naar de rand van het bos en gaat op de weg zitten. Voor de andere dieren, die een beetje bezorgd om he
m zijn, is het een raadsel wat hij daar precies doet. Zelf weet hij het ook niet zo goed, maar het lukt hem maar niet om zijn ogen op iets anders te richten dan op de horizon, bang voor wat komen gaat. Beer leert in het verhaal om vertrouwen in zichzelf te krijgen en zijn angst te overwinnen.

Vos komt uit de verf
Vos wil dolgraag op zijn vrienden en familie lijken. Maar hoe? Hij voelt zich verdrietig, en boos. Vos voelt zich zelfs zo verdrietig dat hij geen zin heeft om zijn hol uit te komen. Zijn dierenvrienden besluiten Vo s maar even met rust te laten. Totdat Beer wel heel nieuwsgierig wordt en e ens een kijkje gaat nemen.
Beide boeken zijn heel goed bruikbaar voor kindertherapeuten, kindercoaches, docenten, opvoeders etc.

Hoe maak je kans op deze boeken? Like onze onze Facebookpagina  en laat daar weten waarom je deze boeken graag wilt winnen. De verloting vindt plaats op dinsdag 18 april a.s. 
Bij- en nascholing 
Drukke kinderen of ouderdomskwaaltjes: we grijpen te snel naar medicijnen
Drukke kinderen, burnouts onder jongvolwassenen en op latere leeftijd kinderen krijgen: het zijn de ongemakken van ons moderne leven. Onze eerste reactie is al snel om de huisarts bellen voor een oplossing, maar soms moeten we gewoon accepteren dat onze gezondheid niet perfect is. Lees verder.

Meer interessante artikelen vindt u op onze  website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.