Nummer 178   
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat 

PSC Magazine editie 2 2017
Deze week ontvingen wij van onze drukkerij de tweede editie van het PSC-magazine met ook deze keer weer interessante artikelen, mooie columns en veel boekrecensies. In de linker kantlijn zie je alvast een afbeelding van de voorzijde. Het lukt ons helaas niet meer om dit magazine voor de paasdagen naar je toe te sturen maar dit zullen we dus z.s.m. na het paasweekend doen. We wensen jullie allemaal een mooi (lang) weekend toe. 

DAS
Graag vragen wij jouw aandacht voor het Zorgsymposium GGZ en het recht dat onze rechtsbijstandverzekeraar DAS organiseert op dinsdagmiddag 30 mei a.s.
Naast een plenaire lezing "Beroepsgeheim" kun je twee lezingen naar keuze volgen. Deze lezingen hebben de volgende thema's: 
  • Dossierplicht en toestemming ouders minderjarige kinderen
  • Tuchtrecht en Wkkgz-geschilleninstanties
  • Personeelsmanagement en gezondheidsrechtelijke regels
  • Tuchtrechtelijke aansprakelijkheid van bestuurders, managers en opleiders in de zorg
Dit symposium is voor iedereen toegankelijk (dus ook als je niet via de NFG bent verzekerd). NFG-registerleden krijgen 2 PE-punten voor het bijwonen van deze middag. 

De kosten voor deelname zijn slechts 25,--. Meer informatie, klik hier. 
Intervisiegroep of intervisiegenoten gezocht (1)
Graag wil ik me bij een intervisiegroep aansluiten of een groep oprichten. Mijn praktijk is gevestigd in Haaksbergen en in een straal van 20 a 25 km is het g een probleem om een groep op te richten of me bij een aan te sluiten (dat kan in Overijssel of Gelderland zijn). Als het iets verder is, zou ik dit ook graag horen. Je kunt contact met mij opnemen via telefoonnummer: 0615586321 of via email: info@holtkamp-kleine.nl

Met vriendelijke groet,
Corinne Holtkamp
Intervisiegroep gezocht (2)
Beste vakgenoten,

Afgelopen januari heb ik de post-bacheloropleiding Rouwbegeleidingskunde aan de Hogeschool Utrecht, waarin ook intervisie werd gegeven, met goed gevolg afgerond. Nu ben ik op zoek naar een intervisiegroep (tussen Den Haag en Utrecht) van vakgenoten die dezelfde of een soortgelijke opleiding hebben gedaan. Binnen mijn praktijk bied ik behandeling aan het auditief beperkte kind en zijn/haar ouder(s) aan die een verlieservaring gaan meemaken of hebben meegemaakt. Mocht er ruimte zijn binnen een intervisiegroep of als anderen daar ook naar op zoek zijn, hoor ik dat graag! Tel. 0621533347, mail: e.degraaf04@gmail.com
 
Met vriendelijke groet, Elzeline de Graaf
Praktijkruimte te huur in het centrum van Hengelo (OV)
In het centrum van Hengelo is een mooie praktijkruimte te huur. De volledig ingerichte ruimte heeft een eigen wachtruimte, keuken, toilet en ingang. Ook beschikt de ruimte over naastgelegen ruimtes die erg geschikt zijn voor trainingsdoeleinden. Kortom, een ruimte met veel mogelijkheden voor een klein prijsje. De ruimte wordt parttime gebruikt. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de ruimte ben ik opzoek naar iemand die de ruimte met me zou willen delen. Bij interesse kan gemaild worden naar: info@optimindcoaching.nl

Met vriendelijke groet,
Marjolein Edeling-Finkers
Facebooknieuwtjes
Op dit moment verloten wij niet  1 maar 2 super leuke (prenten)boeken; "Beer op de  weg" en  de 
opvolger van dit boek "Vos komt uit de verf". Twee boeken die goed inzetbaar zijn voor iedereen die met jonge kinderen werkt, maar ook leuk voor elke ouder, opa, oma enz. 

Deze boeken zijn geschreven door Chantal Meijerink, NFG-registerlid en eigenaar van Bloom Kindercoaching, Praktijk voor Integratie ve Kind- en jeugdtherapie. 

Hoe maak je kans op deze boeken? Like onze Facebookpagina  en laat daar weten waarom je deze boeken graag wilt winnen. De verloting vindt plaats op dinsdag 18 april a.s. 
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van de NFG-agenda:

12 en 13 mei
Congres VGBC thema: Energie
duur: 2 dagen
Locatie: Amersfoort

30 mei 
Zorgsymposium | GGZ en het recht
duur: 0,5 dag (middag)
Locatie: Amsterdam Zuidoost
 
Vernieuwingen in jeugdzorg nog ver weg
De decentralisatie moest verbetering brengen voor de jeugdhulp: integraal, toegankelijk en dicht bij het kind.

Meer preventie, slimmere samenwerking en een einde aan verkokering omdat alle jeugdhulpvormen nu onder één opdrachtgever vallen: de gemeente. Van dat ideaal zien we twee jaar na de decentralisatie helaas nog te weinig terug. Lees verder.
 
Meer interessante artikelen vind je op onze website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.