Nummer 179   
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat 

Nieuwsflits
In verband met Koningsdag zullen wij volgende week geen reguliere nieuwsflits versturen. De volgende nieuwsflits verschijnt op donderdag 4 mei. 

PSC Magazine editie 2 2017 (1)
Op woensdag 19 april jl. verstuurden wij editie 2 van het PSC Magazine naar alle NFG-registerleden, aspirantleden en abonnementhouders. Je kunt dit magazine dus elk moment ontvangen.

Graag wijzen wij je op de uitgebreide recensie van het boek "Stilstaan bij trauma" dat je aantreft op pagina 34 van dit magazine. Van dit boek heeft Uitgeverij Mens! namelijk een exemplaar beschikbaar gesteld dat wij via Facebook mogen verloten. Meer hierover lees je verderop in deze nieuwsflits bij "Facebooknieuwtjes".
 
PSC Magazine editie 2 2017 (2)
Openhartig over de overgang
In editie 2 van PSC Magazine vind je ook een artikel van NFG-registerlid Jolande Rommens-Musquetier Zij schreef een boek met 25 ervaringsverhalen van vrouwen over de overgang met als titel "Openhartig over de overgang".
Jolande las verschillende verhalen van vrouwen op een speciale Facebookgroep, toen ze zelf met de overgang te maken kreeg. Zo kwam ze op het idee om een boek te maken met deze verhalen. De belevingen zijn divers en leerzaam voor andere vrouwen die nog niet in de overgang zitten, maar ook voor hulpverleners die vaak geen idee hebben wat de overgang precies is, wanneer deze begint en welke impact deze heeft.
Het boek is te koop bij verschillende webwinkels. 

Binnenkort zullen wij een exemplaar weggeven aan onze lezers. Ga hiervoor naar de Facebook-pagina van de NFG, like deze en blijf op de hoogte van deze actie, andere acties en nieuwsberichten uit het vakgebied.
Openhartig over de overgang | ISBN 9789463428880
Intervisiegroep of intervisiegenoten gezocht (1)
Beste collega's, mijn naam is Kinga de Wit en mijn praktijk voor psychologie/psychosociale begeleiding en holistische welzijnscoaching is gevestigd in het mooie Simpelveld ( Zuid Limburg). Graag zou ik me bij een intervisiegroep aansluiten of een nieuwe groep starten. Reizen binnen een straal van 30 km vind ik geen probleem. Ik ben het best te bereiken via email: wellnessinmind@mail.com en anders via telefoon: 06-10168237. Voor meer informatie over mij en mijn praktijk kun je kijken op www.wellnessinmind-online.com
Intervisiegroep of intervisiegenoten gezocht (2)
Ik wil me graag aansluiten bij een bestaande intervisiegroep of een groep oprichten in de regio Almere. Ik werk (naast mijn werk in loondienst) in mijn eigen praktijk met volwassenen met lichte tot matige psychische problematiek, hoofdzakelijk mbv CGT. Overleggen of kennismaken? Je kunt me bereiken op 06 27 433 517 of emailen naar info@psycholoog-welzijn.nl. Voor meer informatie over mij en wat ik doe, zie www.psycholoog-welzijn.nl. Hopelijk tot snel!
Hartelijke groet, Eline van der Wel.

Facebooknieuwtjes
Afgelopen dinsdag was er weer een leuke verloting op onze Facebookpagina. De winnares van de  2 super leuke (prenten)boeken; "Beer op de  weg" en  de 
opvolger van dit boek "Vos komt uit de verf" is Ingrid Kroes. Van harte!

Direct aansluitend mogen wij het boek "Stilstaan bij Trauma" van schrijfster Vivian Broughton verloten.

Vaak wordt bij trauma meteen gedacht aan ingrijpende gebeurtenissen uit je jeugd, adolescentie en volwassenheid. Daaronder liggen echter trauma's verscholen uit het prille begin van je leven, die je je niet bewust kunt herinneren. Dit boek laat zien wanneer een trauma ontstaat, wat de gevolgen ervan kunnen zijn en hoe ook deze vroege trauma's herkend en geheeld kunnen worden. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de theorie en inzichten van traumatherapeut dr. Franz Ruppert en de opstellingsmethode die hij ontwikkelde om trauma te kunnen helen.

Dit boek is aan ons beschikbaar gesteld door Uitgeverij Mens! In PSC Magazine editie 2 van 2017 kun je op pagina 34 een uitgebreide boekrecensie lezen. 

Wil je kans maken op dit boek? Op onze Facebookpagina kun je lezen hoe. Op maandag 8 mei a.s. zullen wij het boek verloten. 
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van de NFG-agenda: 

8 mei
Thema:  Etiketkinderen & ADHD en Autisme
Duur: 1 dag
Locatie: Overasselt 

13 september t/m 20 december (woensdagen) of
9 september t/m 16 december (zaterdagen)
Thema: ACT-cursus "Stress? En dan?!"
Duur: 7 dagdelen
Locatie: Bussum 
 
Jarenlang aan de Ritalin, wat doet dat met je?
Zestien jaar lang volgden Amerikaanse onderzoekers een grote groep kinderen met adhd. De resultaten roepen nieuwe vragen op over langdurig gebruik van adhd-medicatie. Lees verder.
 
Meer interessante artikelen vind je op onze website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.