Nummer 180   
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat 

Telefonisch spreekuur
Op donderdagavond 4 mei is er geen telefonisch spreekuur i.v.m. Dodenherdenking.

Spelregels NFG / registerleden
Om de spelregels tussen de NFG en haar registerleden (nog meer) te verduidelijken, heeft de NFG bijgaand document opgesteld. Mocht er onverhoopt een conflict ontstaan, dan kun je hier lezen wat je van ons kunt verwachten en wat wij van jou verwachten. Wij raden je aan dit document goed door te lezen. Uiteraard vind je het ook terug bij de downloads op je persoonlijke NFG-pagina. 

Bericht van Team zorgsector DAS
Een cliënt kan om correctie van zijn dossier vragen als zijn persoonsgegevens feitelijk onjuist, onvolledig of niet terz ake doende zijn. Correctie is alleen mogelijk bij op eenvoudige en objectieve wijze vast te stellen  onjuistheden. Een geldige reden voor het verzoek is ook dat persoonsgegevens in strijd met een wet worden gebruikt. Lees verder.

Zomerperiode
In de zomerperiode is het NFG-kantoor gesloten van 31 juli t/m 11 augustus. 
Praktijkruimte te huur in Tilburg
Centraal gelegen in Tilburg is een praktijkruimte te huur voor 2,5 dag per week. Het betreft een praktijk in een oud industriepand met tal van kleine ondernemers.
Het betreft een lichte ingerichte kamer met hoog plafond, gedeelde keuken / toilet / wachtruimte, vrij parkeren en een lage huur.
Wie wil deze ruimte met me delen?
Als je geïnteresseerd bent, mail dan naar Ingeborg: ingeborg@dramatherapie-opstellingen.nl
Wij zijn op zoek naar een intervisie lid.
Ons intervisieteam is op zoek naar een collega die zich bij ons wil aansluiten. Wij zijn met name op zoek naar iemand die onderscheidend is in haar of zijn werk qua therapievorm. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld creatieve therapie, psychodrama, psychosynthese en/of traumatherapie.

De samenstelling van ons team bestaat thans uit 6 personen die werkzaam zijn als psychosociaal therapeut, gestalttherapeut, NLP-therapeut en verlies en rouw therapeut. We komen 1 x in de 6 weken bijeen in Eelde, Paterswolde of in Diever.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Meindert Telkamp 06-53618415 of meindert@personapraktijk.nl
Facebooknieuwtjes
Op dit moment verloten wij op onze Facebookpagina het boek "Stilstaan bij Trauma" van schrijfster Vivian Broughton.

Vaak wordt bij trauma meteen gedacht aan ingrijpende gebeurtenissen uit je jeugd, adolescentie en volwassenheid. Daaronder liggen echter trauma's verscholen uit het prille begin van je leven, die je je niet bewust kunt herinneren. Dit boek laat zien wanneer een trauma ontstaat, wat de gevolgen ervan kunnen zijn en hoe ook deze vroege trauma's herkend en geheeld kunnen worden. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de theorie en inzichten van traumatherapeut dr. Franz Ruppert en de opstellingsmethode die hij ontwikkelde om trauma te kunnen helen.

Dit boek is aan ons beschikbaar gesteld door Uitgeverij Mens! In PSC Magazine editie 2 van 2017 kun je op pagina 34 een uitgebreide boekrecensie lezen. 

Wil je kans maken op dit boek? Op onze Facebookpagina kun je lezen hoe. Op maandag 8 mei a.s. zullen wij het boek verloten. 
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van de NFG-agenda:

20 mei
Duur: 1 dag
Locatie: Oss

1 juni - 8 juni of 14 september - 21 september
Duur: 2 dagen
Locatie: Elst

23 juni
Duur: 1 dag
Locatie: Hoogkarspel

29 september-27 oktober
Duur: 3 dagen
Locatie: Utrecht
 
Nierschade tast - behalve het hart - ook het brein aan
Nierschade blijkt niet alleen gepaard te gaan met hartschade, maar ook met schade aan het brein. Schade die zich vertaalt in lagere cognitieve prestaties en/ of depressie. Lees verder
 
Meer interessante artikelen vind je op onze website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.