Nummer 181   
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat 

Herhaling; spelregels NFG / registerleden
Om de spelregels tussen de NFG en haar registerleden (nog meer) te verduidelijken, heeft de NFG bijgaand document opgesteld. Mocht er onverhoopt een conflict ontstaan, dan kun je hier lezen wat je van ons kunt verwachten en wat wij van jou verwachten. Wij raden je aan dit document goed door te lezen. Uiteraard vind je het ook terug bij de downloads op je persoonlijke NFG-pagina. 

Zomerperiode
In de zomerperiode is het NFG-kantoor gesloten van 31 juli t/m 11 augustus. 
Intervisiegroep gezocht 
Ik ben op zoek naar een nieuwe intervisiegroep in de omgeving van Eindhoven.
Ik ben psychosociaal therapeut en begeleid kinderen en ouders tijdens en na echtscheiding. Kijk voor meer informatie en mijn contactgegevens op www.bijzonderenwijs.nl.

Met vriendelijke groet,  Yvonne Verhoeven
Facebooknieuwtjes
Voor het te verloten boek "Stilstaan bij Trauma" van schrijfster Vivian Broughton was heel veel belangstelling. Het boek is afgelopen maandag gewonnen door Ingrid Schudde. Van harte!

In PSC-magazine editie 2 vind je op pagina 16 en 17 een artike l van NFG-registerlid Jolande Rommens- Musquetier over de overgang. Jolande is 
psychosociaal counselor  en ziet in haar praktijk veel vrouwen die in de overgang zijn en bijbehorende psychische klachten hebben. Jolande besl oot een ervaringsverhalenboek van vrouwen in de  overgang te schrijven.
Het is een boek geworden 
vol openhartige verhalen over hoe vrouwen de overgang en menopauze hebben ervaren en waar ze tegenaan liepen (onbegrip, relatieproblemen, psychische en fysieke problemen). Ook zijn er vrouwen die weinig/geen last hebben ervaren, want geen enkele vrouw is immers hetzelfde. Een boek dat troost en herkenning biedt en vol zit met "aha-momenten".

Wij mogen van Jolande het boek "Openhartig over de Overgang" verloten onder onze volgers op Facebook.  Wil je kans maken op dit boek? Op onze Facebookpagina kun je lezen hoe. Op  maandag 29 mei a.s. zullen wij het boek verloten. 

Openhartig over de overgang | ISBN 9789463428880
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van de NFG-agenda:

19 en 20 mei
Duur: 2 dagen
Locatie: Reeuwijk

27 mei
Thema: Focusing
Duur: 1 dag
Locatie: Beverwijk
 
7 subtiele tekenen van een depressie die je niet moet negeren
Steeds meer mensen krijgen last van burn-outs, depressies of angststoornissen. Het kan heel nuttig zijn om te weten of je die richting op gaat, want dan ben je er mogelijk nog op tijd bij. Lees verder.
 
Meer interessante artikelen vind je op onze website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.