Nummer 185   
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat 

Week voor de Psychosociaal Professional wordt  Maand voor de Psychosociaal Professional
Vorig jaar introduceerde de NFG samen met Hupper de Week voor de Psychosociaal Professional. Deze week is zo'n groot succes gebleken voor coaches, counselors, psychosociaal therapeuten en andere zorgprofessionals dat wij de Week voor de Psychosociaal Professional dit jaar zullen omdopen tot de Maand voor de Psychosociaal Professional.

De eerste overleggen tussen Hupper en de NFG hebben al plaatsgevonden (zie skype-foto). Het belooft een super leuke maand te worden. Dus... noteer in jouw agenda: Oktober 2017 Maand voor de Psychosociaal Professional. 

Houd deze nieuwsflits en Facebook in de gaten voor meer informatie.Zomerperiode
In de zomerperiode is het NFG-kantoor gesloten van 31 juli t/m 11 augustus. 
Facebooknieuwtjes 

Boekverloting
Momenteel verloten wij op onze Facebookpagina het boek 
"O jee, ik eet. Eetboek voor kinderen met autisme" geschreven door kookpedagoog Karen den Dekker.

Kinderen met autisme hebben behoefte aan duidelijkheid, ook aan tafel. Ze lusten voedsel vaak niet vanwege de geur, de kleur, de textuur en de smaak van het eten. Karen den Dekke r leert om het eetgedrag van hun kind te verbeteren of te accepteren.  Een boek vol adviezen, tips, plaatjes en voorbeelden.

Dit boek is geschreven voor ouders van kinderen met autisme maar is zeker ook geschikt voor NFG-coaches en Psychosociaal Werkenden die met deze doelgroep werken. 

Spreekt dit onderwerp je aan? Ga dan snel naar onze Facebookpagina en kijk hoe je kans kunt maken op dit boek. We zullen dit boek verloten op dinsdag 13 juni a.s. 
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van de NFG-agenda:

22 juni
Duur: 1 dag
Locatie: Arnhem

12 september - 14 november
Duur: 5 dagen
Locatie: Waalwijk
 
Sociale druk om gelukkig te zijn verergert depressie
Mensen die een depressie doormaken ervaren de sociale en maatschappelijke druk om gelukkig te zijn als een extra gewicht op hun schouders. Ook wie geen depressie doormaakt, maar af en toe wel eens angstig of verdrietig is, ziet deze gevoelens in schril contrast met de algemene norm om gelukkig te zijn. Lees verder. 
 
Meer interessante artikelen vind je op onze website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.