Nummer 189   
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat 

Nieuwsflitsen in de zomerperiode
Hierbij sturen wij je de laatste reguliere nieuwsflits voor de zomerperiode. Wanneer er belangrijk nieuws is, dan laten wij je dit de komende weken uiteraard weten via een extra nieuwsflits. De eerste reguliere nieuwsflits na de zomerperiode zal naar verwachting op donderdag 14 september a.s. worden verstuurd. 

Maand voor de Psychosociaal Professional
NFG en Hupper zijn opnieuw aan de slag gegaan om een top na- en bijscholingsevenement te organiseren. In nieuwsflits 185 vertelden we al dat oktober de Maand voor de Psychosociaal Professional wordt. Vandaag meer nieuws over deze maand voor coaches, counselors, therapeuten en andere zorgprofessionals. Lees verder.

Telefoonstoring
De telefoonstoring waarover wij in de afgelopen nieuwsflitsen berichtten, is verholpen. Wij zijn weer (goed) bereikbaar op de tijden zoals vermeld op de contactpagina van onze website. 

Vertrouwenspersoon
Onze vertrouwenspersoon, dhr. Theo Splinter, is met vakantie t/m 17 juli a.s. Vanaf 18 juli is hij weer bereikbaar via de contactgegevens zoals vermeld op onze website

Vakantiesluiting
In de zomerperiode is het NFG-kantoor gesloten van 31 juli t/m 11 augustus. Vanaf 27 juli t/m 7 september wordt er geen telefonisch spreekuur gehouden. 
Praktijkruimte Groningen
Ben je op zoek naar een fijne spreek/werkruimte in het centrum van Groningen, parttime of fulltime? In een sfeervol en representatief pand hebben wij ruimte voor kantoorgenoten die mede gebruik willen maken van onze spreekkamers. Daarnaast is er een gezamenlijke werkruimte beschikbaar. Op loopafstand van het station, veel parkeerruimte, internet, printer, koffie, koekjes, bloemen op tafel. Ben je geïnteresseerd, kom vooral kijken. Maak dan een afspraak met Judith Smeets (www.motief.nl, 06 55321573) of Anne Marie van Tuyll (www.spectrum-coaching.nl, 06 10828138).
Te huur aangeboden
Te huur voor een of meerdere dagen per week, sfeervolle praktijkruimte in monumentaal pand aan de rand van het centrum van Breda: Ceresstraat 35. Vlak bij de oude Brouwerij ligt het Business Centre "Noble House", 7 minuten lopen vanaf het station.
De kamer heeft een mooie licht eiken parketvloer (24 m2 ) en is ingericht met een ronde tafel met stoelen. De praktijk heeft een eigen bel en je maakt mede gebruik van een wachtruimte op de gang (2 stoelen), ingerichte keuken en toiletgroep.
De huur is relatief laag. Informeren bij Lily de Leeuw: 06 1255 3113.
Facebooknieuwtjes 

Boekverloting
Afgelopen dinsdag hebben wij het boek "Trauma sporen" van Prof. dr. Bessel van der Kolk, uitgegeven door  Uitgeverij Mens!, verloot. Er deden enorm veel mensen mee aan deze verloting. Kokkie van Aaken heeft het boek gewonnen. Van harte gefeliciteerd!

In september starten wij weer met een nieuwe boekverloting. Houd onze Facebookpagina dus in de gaten. 
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van de NFG-agenda:

30 september 
Duur: 1 dag
Locatie: omgeving Epe

11 september - 21 november
Duur: 12 dagen
Locatie: Nijega
 
Psychiatrische stoornissen in kindertijd verhogen risico op latere verslaving
Een psychiatrische stoornis in de kindertijd verhoogt de kans dat iemand later een middelenverslaving ontwikkelt. Dit blijkt uit onderzoek van postdoc Annabeth Groenman van het UMCG, Tieme Jansen en Jaap Oosterlaan van de VU.  Lees verder.
 
Meer interessante artikelen vind je op onze website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.