Nummer 190   
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat 
Hierbij sturen wij jou de eerste nieuwsflits na een lange stop vanwege de zomervakantie. Het NFG-kantoor is slechts 2 weken gesloten geweest en verder hebben wij gewoon doorgewerkt. Alle NFG-medewerkers hebben in de afgelopen periode van een kortere of langere vakantie genoten en momenteel is ons kantoor weer volledig bemand. 

In deze nieuwsflits staat, vanwege de vakantiestop, vrij veel informatie. Neem dit goed door. Vanaf nu kun je weer elke week een nieuwsflits verwachten. 

Maand voor de Psychosociaal Professional
De verkoop van de VIP- en HOMEpakketten is deze week van start gegaan. Wil je (voordelig) nog PE-punten behalen voor 2017 of alvast voor 2018 kijk dan hier voor de mogelijkheden die wij jou samen met Hupper bieden. Herhaling: Evaluatieformulier voor cliënten
Het evaluatieformulier voor cliënten heeft een grondige update gehad. Het formulier is nu ook meer geschikt voor (de cliënten van) onze coaches én volledig gedigitaliseerd. Dit bespaart papier én verzendkosten.

Je cliënten vinden het evaluatieformulier op onze website bij jouw gegevens op de pagina " Therapeut zoeken". Wij adviseren jou je cliënten hierop te wijzen. Het formulier kan eventueel anoniem ingestuurd worden.

Eventueel kunnen je cliënten ook nog gebruik maken van de papierenversie, al gaat onze voorkeur hier niet naar uit. Je vindt de printversie bij de downloads op je persoonlijke NFG-pagina (login vereist).

PSC-magazine editie 4
Deze week versturen wij alweer de 4de editie van ons magazine van dit jaar. Eind deze week / begin volgende week kunnen NFG-registerleden, aspirantleden en abonnementhouders deze op hun deurmat verwachten. In dit magazine vind je o.a. deel twee van het artikel over Sensorimotor Psychotherapie. Wij mogen het ontzettend dikke boek dat hierover is geschreven door Pat Ogden en Janina Fisher verloten. Hierover lees je meer bij het hoofdstuk "Facebooknieuwtjes" verderop in deze nieuwsflits. 

Workshophoppen
Op 7 oktober a.s. organiseert Transpersoonlijk.net een programma met 4 interessante workshops in het NFG-pand te Assen. Voor meer informatie klik hier. 
Praktijkruimte te huur
Nette praktijkruimte in het centrum van Leiden met een parkeergarage naast de deur. Vanaf september neem ik hier mijn intrek. Op maandag, woensdag en donderdag gebruik ik de ruimte zelf echter niet. Mocht iemand geïnteresseerd zijn in deze dagen, dan hoor ik het graag. Neem contact op via ymkjealbada.com, 06-26762424 of via ymkje.albada@gmail.com
Collega gezocht
Wij zijn op zoek naar een collega die werkt met kinderen en met ons samen wil werken in onze nieuwe praktijkruimte in Winschoten. Wij beschikken over een ruimte van 37 m2 welke is gesitueerd in hartje Winschoten en op loopafstand is van het centrum en het NS- en busstation.
 
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Meindert Telkamp 06-53618415
Facebooknieuwtjes 

Boekverloting
In PSC magazine editie 3 en editie 4 (verschijnt binnenkort) staan artikelen geschreven door Pat Ogden en Janina Fisher over Sensorimotor Psychotherapy. Op 26 september vindt in Ede het congres 'Trauma en gehechtheid - Een perspectief vanuit Sensorimotor Psychotherapy' plaats. 

Wij mogen van Uitgeverij Mens! het geweldige boek "Sensorimotor Psychotherapy, Interventies voor traumaverwerking en het herstel van gehechtheid" van Pat Ogden en Janina Fisher verloten onder onze volgers op Facebook. Een boek van maar liefst 2,3 kg en bijna 900 pagina's! 

Wil je kans maken op dit boek? Kijk dan op onze Facebookpagina hoe je mee kunt doen aan deze verloting. De loting zal plaatsvinden op dinsdag 26 september a.s. 
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van de NFG-agenda:

22 september - 6 april
Thema: SiVAS Polsdiagnostiek
Duur: 10 dagen
Locatie: Barneveld

26 september - 19 juni
Thema: KinderFocus Coach
Duur: 10 dagen
Locatie: Amersfoort

4 oktober
Thema: lezing "Emotiesurfen"
Duur: 0,5 dag
Locatie: Lunteren

7 oktober
Duur: 1 dag
Locatie: Assen

7 oktober - 1 juni
Duur: 7 dagen
Locatie: Rotterdam

12 oktober
Thema: Opstellingen
Duur: 1 dag
Locatie: Vught

9 en 10 november
Duur: 2 dagen
Locatie: Elst
 
Verband gevonden tussen slapeloosheid en mentale gezondheid 
Het behandelen van slapeloosheid met cognitieve gedragstherapie zou mentale problemen zoals angst, depressie en paranoia doen verminderen. Lees verder. 
 
Meer interessante artikelen vind je op onze website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.