Nummer 191   
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat 

Bericht van de aandachtfunctionaris
Enige tijd geleden heeft Willy Smid zich aan jullie voorgesteld als onze aandachtsfunctionaris. Inmiddels heeft zij de training voor deze functie afgerond en zal zij haar werkzaamheden voor ons gaan oppakken. Hier lees je alles over Willy en hoe en wanneer jullie van haar diensten gebruik kunnen maken. 

Oproep
Het blijkt dat er nog enkele VPMW/VIG-therapeuten wél de btw-machtiging hebben afgegeven, maar nog geen bericht over de btw-vrijstelling vanuit de Belastingdienst hebben ontvangen. Om samen met onze fiscalist hier actie op te kunnen ondernemen willen wij graag inventariseren om welke therapeuten het gaat.
Heeft u vóór 23 januari 2017 een btw-machtiging afgegeven maar nog niets gehoord van de Belastingdienst? Mail dan vóór 1 oktober a.s. uw naam en registratienummer naar info@de-nfg.nl

Herinnering herregistratie
Hierbij herinneren wij jou eraan om de bewijsstukken van de scholing/intervisie/ supervisie/ gelezen vakliteratuur tussentijds steeds in te voeren op je persoonlijke NFG-pagina bij het tabblad "Herregistratie". Op deze manier wordt de administratieve werkdruk voor jouzelf en voor ons verspreid. Daarnaast kun je de bewijsstukken ook niet meer kwijtraken zodra ze zijn ingevoerd. Ook kan het zo zijn dat bewijsstukken worden afgekeurd óf dat je zelfs geen punten kunt krijgen voor de ingevoerde scholing. Hoe eerder je dit weet, hoe beter natuurlijk. 

Lees in elk geval alle spelregels omtrent de herregistratie hier nog eens goed door zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer wij bewijsstukken of scholing moeten afkeuren.

Vóór 15 december 2018 moeten in elk geval alle bewijsstukken van scholing, intervisie en gelezen vakliteratuur over 2017 en 2018 zijn ingevoerd. Wij adviseren je dringend om niet tot deze datum te wachten en je administratie op dit gebied goed op orde te houden. 

Maand voor de Psychosociaal Professional
De maand oktober komt er aan en deze maand is door de NFG en Hupper benoemd als de Maand voor de Psychosociaal Professional. Tijdens deze maand kun je met extra voordeel 2 thuiscollege's van Hupper aanschaffen en op 11 oktober de VIP-dag in Waalwijk bijwonen. 

Het volgen van de 2 Huppercolleges (HOME-pakket) levert je 16 PE-punten op. Dit is dus voldoende scholing voor 1 jaar. 
Ga je op 11 oktober ook nog naar de VIP-dag dan krijg je 20 PE-punten. 
Heb je al voldoende scholingspunten behaald in 2017, dan mag je deze punten (of een deel daarvan) ook gebruiken in 2018. 

Wil je op een interessante, leuke, én voordelige manier scholing volgen? Kijk dan snel op de site
www.maandpsychosociaalprofessional.nl Hier vind je alle informatie én kun je het VIP- of HOME-pakket aanschaffen. 

Alvast in de stemming komen? Kijk dan even op onze Facebookpagina. Daar vind je een sfeerimpressie van de VIP-dag van 2016. 


Praktijkruimte te huur
Knus ingerichte behandelkamer en eigen wachtkamer te huur in Amsterdam, Nieuw-West (per dag of dagdeel). Geschikt voor vrijwel alle vormen van therapie, incl. eigen kluis, koffie/thee/vrij gebruik aanwezige kantoorartikelen en wifi. Mogelijkheden tot verwijzing en samenwerking evt. bespreekbaar. Voor meer informatie: l.tawfik@ipep.nl
Facebooknieuwtjes 

Boekverloting
Op dit moment verloten wij het geweldige boek "Sensorimotor Psychotherapy, Interventies voor traumaverwerking en het herstel van gehechtheid" van Pat Ogden en Janina Fisher. Een boek van maar liefst 2,3 kg en bijna 900 pagina's! 

In PSC-magazine editie 3 én editie 4 hebben wij aandacht aan dit onderwerp besteed en op 26 september a.s. organiseert Uitgeverij Mens! een congres hierover in Ede. 

Gezien de reacties die wij inmiddels hebben ontvangen op onze Facebookpagina, kunnen we wel zeggen dat deze verloting erg goed aanslaat. Wil je ook kans maken op dit boek? Kijk dan op de NFG-Facebookpagina  hoe je mee kunt doen aan deze verloting. Op 26 september a.s. wordt de winnaar/winnares bekend gemaakt. 

Sfeerimpressie VIP-dag 2016
Ook dit jaar organiseren Hupper en de NFG een VIP-dag tijdens de Maand voor de Psychosociaal Professional. Begin deze week deelden wij op Facebook een bericht van Hupper waarin zij beelden tonen van de VIP-dag van 25 oktober 2016. Alvast in de stemming komen voor onze VIP-dag van 11 oktober a.s.? Bekijk dan deze sfeerimpressie op onze Facebookpagina
Intervisiegroep of intervisiegenoten gezocht
Gezocht een intervisiegroep in de regio Emmen- Assen. Aansluiting bij bestaande groep is mogelijk, maar ook enthousiaste mensen om een nieuwe groep te starten (al 2 aanmeldingen).
Je kunt je melden bij Ina Tanis tel: 06-20359897 of via de mail: inatanis@psychologie-inside.nl
Supervisie
Even voorstellen, ik ben Anja van Hoornaar. Bent u op zoek naar een supervisor om uw deskundigheid verder te ontwikkelen, dan kunt u bij mij terecht! Ik ben geaccrediteerd supervisor voor het register Vaktherapie.

Specialisatie:
-integreren van intuïtief en methodisch werken
-authentiek en mindfulness werken.

Wat mij typeert als supervisor is dat ik creatieve middelen integreer in mijn supervisiegesprekken. Meer informatie kun je vinden op http://www.creatievecoachingdenbosch.nl/
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van de NFG-agenda:

14 oktober /  11 november / 13 december
Thema: "Ik kan niet tegen mijn verlies!"
Duur: 1 dag
Locatie: Hoogeveen (14-10) en Oss

2 november - 7 december
Duur: 3 dagen
Locatie: Waalwijk

3 november - 17 november
Thema: Hechting - 2
Duur: 3 dagen
Locatie: Waalwijk
 
Postnatale depressie treft vaders net zo goed 
Een postnatale depressie kan niet alleen moeders overkomen, maar ook vaders. Zij lopen vooral veel risico hierop indien hun testosteronniveau in de negen maanden na de geboorte van hun kinderen daalt. Lees verder.
 
Meer interessante artikelen vind je op onze website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.