Nummer 194   
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat 

Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg
Mw. mr. drs. S. Slabbers, Senior consultant en jurist zorg bij DAS, heeft voor de NFG-registerleden een 4-luik geschreven over de toekomstige Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (vervanging van de Wet Bopz). Hierbi j deel 1: Verplichte zorg.
 
Maand voor de Psychosociaal Professional
De VIP-dag heeft inmiddels plaatsgevonden en was een groot succes met leuke en leerzame colleges van Jean-Pierre van de Ven en Susanne Donders over relaties en relatieproblemen. Samen met twee acteurs, die vol overtuiging de rol van ruziënd en scheidend echtpaar speelden, werden herkenbare praktijksituaties nagebootst. 

Je kunt deze colleges deze maand nog terugkijken én je ontvangt een grote korting op twee Hupper-colleges naar keuze bij aanschaf van het HOME-pakket. Deze Hupper-colleges kun je volgen waar en wanneer jij maar wilt. 

Was je toch al van plan om een Hupper-college te volgen? Heb je nog studiepunten nodig voor 2017 of wil je alvast je studie aankopen voor 2018? Koop dan nu voordelig het HOME-pakket dat nog t/m 31 oktober a.s. wordt aangeboden door Hupper en de NFG. 

Kijk voor meer info op:  www.maandpsychosociaalprofessional.nl 

Kerstsluiting
Het NFG-kantoor is gesloten van 25 december 2018 t/m 1 januari 2018.
Intervisieleden gezocht
Wij, Judy Hoffer en Cherine van den Berg, zijn per direct opzoek naar nieuwe leden voor onze intervisiegroep in Lutjebroek (West Friesland). Wij komen 6 keer per jaar samen in de ruime praktijk van Judy Hoffer om met elkaar mee te denken, elkaar te inspireren en tot nieuwe ideeën te komen. Wij werken o.a met EMDR, CGT, Systeembenadering, Mindfulness, OGT en ACT. Als je hier raakvlakken mee hebt of bekend bent met andere Evidence-based methodes en ook opzoek bent naar een intervisiegroep zien we graag een reactie via de mail: debergpraktijk@gmail.com
Facebooknieuwtjes 

Boekverloting
Deze week hebben wij twee mensen blij kunnen maken met het boek  "Hulpverlening bij intimiteits- en seksualiteitsproblemen" dat NFG-registerlid Jolanda van der Meijden samen met Markus van Alphen heeft geschreven. Kim van Bakel en Marian van den Acker hebben een exemplaar van dit boek gewonnen. 

Ook een keer kans maken op een mooi (vak)boek? Op de hoogte blijven van andere interessante nieuwsberichten? Volg ons dan op  Facebook.
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van de NFG-agenda:

13 oktober
Thema: HSP Congres Nederland
Duur: 1 dag
Locatie: Bussum

28 oktober 
Thema: Preventie en herkenning van signalen bij suïcide
Duur: 1 dag
Locatie: Nunspeet

3 november
Duur: 1 dag
Locatie: Overasselt


Meer kans op mentale klachten bij sporters na hersenschudding 
Oud-sporters die tijdens hun professionele carrière vaker een hersenschudding hebben opgelopen, hebben meer kans op mentale problemen. Lees verder. 

Meer interessante artikelen vind je op onze website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.