Nummer 199   
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat 

Herhaling: Aanpassingen Huishoudelijk Reglement
Graag wijzen wij jou op een nieuwe versie van ons Huishoudelijk Reglement (oktober 2017) dat je   hier aantreft maar ook op je persoonlijke NFG-pagina. Er zijn op diverse punten (kleine) aanpassingen gedaan. Daarom adviseren wij je ook dit reglement goed door te nemen. Eerdere versies van ons Huishoudelijk Reglement komen hiermee te vervallen. 

Vergoedingenoverzicht Zorgverzekeraars
Het  vergoedingenoverzicht  (2018) van de zorgverzekeraars is door ons aangepast en staat online. 

Herhaling: Uploaden van je nieuwe verzekeringspolis
Voor hulpverleners die géén gebruik maken van de collectieve verzekeringen van de NFG:
Een klein aantal NFG-geregistreerden maakt geen gebruik van de collectieve verzekeringen omdat zij elders verzekerd zijn (bijvoorbeeld via de werkgever). Geldt dit voor jou? Dan dien je jaarlijks aan te tonen dat je goed verzekerd bent. Dit is mogelijk door in te loggen op je persoonlijke NFG-pagina en je verzekeringspolis vóór 2018 te uploaden. Doe dit alsjeblieft minimaal één maand voor het verlopen van je oude polis. Wij zullen de verzekeringskosten dan niet aan jou in rekening brengen. Heb je hierover vragen? Stel deze bij voorkeur per mail aan administratie@de-nfg.nl.

Kerstsluiting
Het NFG-kantoor is gesloten van 25 december 2018 t/m 1 januari 2018.
Facebooknieuwtjes 

Bijna 1600 likes!
Nog minder dan 10 likes te gaan en dan heeft onze Facebookpagina 1600 likes.
De boekenbon-actie loopt dus nog door. Wie wordt onze 1600-ste liker??

TV-tips: 
Wist je dat wij op onze Facebookpagina regelmatig TV-tips plaatsen? Heb jij nog (tv-)tips voor ons? Laat het gerust weten. 

Boekverloting
Afgelopen maandag startten wij met de verloting van twee boeken  "Aandacht, Acceptatie en Actie!" van de auteur Corrie Reijngoud. 

Corrie ontwikkelde in 2008 de TriA-methode -Aandacht, Acceptatie en Actie-. De TriA-methode is erop gericht om de potentie van een cliënt volledig tot uiting te laten komen, waardoor hij in hun kracht gaat staan.

In PSC-magazine editie 4 2017 hebben wij uitgebreid aandacht aan de TriA-methode besteed en deze verloting hadden jullie nog van ons tegoed. Hoe je mee kunt doen lees je op onze  Facebookpagina. Op 4 december a.s. maken wij de twee winnaars bekend. 
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van de NFG-agenda:

1 februari - 5 april
Duur: 5 dagen
Locatie: Waalwijk

3 februari
Duur: 1 dag
Locatie: Nuenen

'Mensen met depressie hebben verdikking in hersenschors' 
Depressies en sociale stoornissen veroorzaken lichte afwijkingen in hersenen van patiënten, zo blijkt uit een nieuwe studie.
Patiënten met een depressieve of sociale stoornis hebben vaak een verdikking in een hersendeel dat het zelfbewustzijn aanstuurt, de anterieure cingulate cortex. Lees verder.


Meer interessante artikelen vind je op onze website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.