Nummer 200   
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat 

Kleine aanpassing in het huishoudelijk reglement
In het huishoudelijk reglement versie 12, die wij je laatst toestuurden, staat helaas een kleine verwijsfout. In artikel 7.9  wordt verwezen naar artikel 7.7. Hier moet echter 7.8 staan. Hierbij sturen wij je dan ook versie 13 van dit reglement waarin deze aanpassing is verwerkt. Deze nieuwe versie tref je ook aan op je persoonlijke NFG-pagina. 

Kerstsluiting
Het NFG-kantoor is gesloten van 25 december 2018 t/m 1 januari 2018.
Intervisielid gezocht
Wij zijn op zoek naar een aanvullend lid voor onze intervisiegroep omgeving Eindhoven / Helmond Wij komen hiervoor graag in contact met een praktiserende counselor/psycholoog/psychosociaal therapeut.
De frequentie van samenkomst is gemiddeld 6 keer per jaar, op de maandagmiddag.  Reageren kan via het mailadres: info@babw.nl

Met vriendelijke groet,
Yvette Rolvers
Facebooknieuwtjes 

1600 likes!
Afgelopen week zijn we de 1600 likes voorbij geschoten. Marlyn de Kort was de 1600ste liker van onze Facebookpagina en heeft de boekenbon inmiddels ontvangen. 

Boekverloting
Aanstaande maandag 4 december zullen wij  twee boeken  "Aandacht, Acceptatie en Actie!" van de auteur Corrie Reijngoud verloten. 

Corrie ontwikkelde in 2008 de TriA-methode -Aandacht, Acceptatie en Actie-. De TriA-methode is erop gericht om de potentie van een cliƫnt volledig tot uiting te laten komen, waardoor hij in hun kracht gaat staan.

Meedoen kan dus nog steeds. Kijk op onze Facebookpagina hoe je kans maakt op een van deze boeken. 
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van de NFG-agenda:

18 januari - 31 december
Duur: 8 dagen
Locatie: Westelbeers

18 januari - 19 januari
Duur: 2 dagen
Locatie: Westelbeers

Tachtig procent van kinderen met een angststoornis ontvangt geen hulp
Hoe bereiken we dat steeds meer kinderen zeggen: 'Ik ben niet bang meer'? Op dit moment is cognitieve gedragstherapie de meest effectieve psychotherapie voor kinderen met angststoornissen. Helaas is zo'n 40% van de kinderen erna nog niet opgeknapt. Lees verder. 


Meer interessante artikelen vind je op onze website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.