Nummer 202   
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat 

Zorg - Kwaliteitsmanagementsysteem 
Indien een zorgaanbieder binnen een gemeente wil deelnemen aan zorglening binnen de WMO, dan loopt de zorgaanbieder tegen een muur van kwaliteitseisen aan.
Dit betreft niet alleen de vakinhoudelijke kwaliteiten, maar ook over hoe de zorgaanbieder zijn processen binnen de bedrijfsvoering heeft ingericht en periodiek onafhankelijk heeft laten toetsen aan kwaliteitsnormen. Dit is voor onze register-leden een zeer grote uitdaging waarbij wij hen graag willen ondersteunen. 

Momenteel is de NFG bezig met het ontwikkelen van een eigen kwaliteitsmanagementsysteem, dat afgestemd is op de individuele praktijken van haar registerleden en voldoet aan de gestelde eisen door de gemeenten. Dit  kwaliteitsmanagementsysteem zal NEN ISO-9001 / HKZ erkend zijn. Je bent dan dus officieel erkend door NEN. Deze erkenning is onafhankelijk maar wordt breed erkend in de gezondheidszorg c.q. het sociale domein.  

Wil jij ook jouw diensten in het WMO domein aanbieden? En voldoen aan de gestelde eisen? Maak dan jouw interesse kenbaar bij het secretariaat van de NFG via info@de-nfg.nl

Psychodidact beste zorgopleider van Nederland
Onze preferred partner Psychodidact is eind vorige week uitgeroepen tot beste zorgopleider van Nederland. Wij zijn enorm blij met en trots op dit resultaat van jarenlang hard werken door het hele team van Psychodidact. 

PSC-magazine editie 6
Deze week verstuurden wij weer ons PSC-magazine. NFG-registgerleden, aspirant-leden en abonnementhouders kunnen deze laatste editie van dit jaar elk moment op de deurmat verwachten. Hierin o.a. een interview met psychotherapeut en coach Carien Karsten. Carien is gespecialiseerd in het onderwerp burn-out en schreef hier diverse boeken over. Verder kun je artikelen lezen over neurofeedback, boksen in de hulpverlening, rouwen na het verlies van een baby en nog veel meer. Veel leesplezier toegewenst. 

ISO 9001:2015
In oktober hadden wij weer onze jaarlijkse ISO-audit. Dit keer naar de allernieuwste normering ISO 9001:2015. Wij wisten al even dat we hiervoor glansrijk zijn geslaagd maar deze week ontvingen wij, met enige vertraging, onze nieuw licentie en een prachtig auditrapport.

Slechts 20% van de ISO-gecertificeerde bedrijven voldoet aan de kwaliteitseisen volgens deze nieuwste normeringen en binnen onze branche zijn wij de enige! Uiteraard zijn wij erg trots op dit bereikte resultaat.


Kerstsluiting en verzending Nieuwsflits
Het NFG-kantoor is gesloten van 25 december 2018 t/m 1 januari 2018. Volgende week verschijnt de laatste reguliere Nieuwsflits van dit jaar. Op 11 januari zal dan de eerste reguliere Nieuwsflits van 2018 verschijnen. Mocht er in de tussenliggende periode belangrijk nieuws zijn, dan zullen wij een extra Nieuwsflits versturen. 
Facebooknieuwtjes 

Boekverloting
Op dit moment loopt de laatste boekverloting van dit jaar en wel van het boek "Vergeven is een werkwoord" geschreven door Sandra Kikken-Pelzer. Een prachtig boek om cadeau te krijgen óf cadeau te geven met de kerst.

"Vergeven is een werkwoord" is een boek bedoeld voor mensen die open staan voor het idee dat vergeven beter is voor hun gezondheid, maar zeker ook een boek dat geschikt is voor hulpverleners die te maken krijgen met mensen die vastlopen in hun wrok.
December is de maand van reflectie, goede voornemens én van cadeautjes onder de kerstboom. De inleiding van dit boek kun je gratis verkrijgen via deze link

Wil je kans maken om dit mooie boek te winnen? Kijk dan op onze Facebookpagina hoe je mee kunt doen. De verloting vindt plaats op 20 december a.s. Als PostNL meewerkt, kun je het boek nog voor de kerstdagen in huis hebben. 
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van de NFG-agenda:

19 januari
Duur: 0,5 dag / 1 dagdeel
Locatie: Nijmegen

17 februari - 6 april
Duur: 5 dagen
Locatie: Haarlem

Hoe doorbreken we de stagnatie in vooruitgang behandeling depressie?
De maatschappij heeft een stoornis, kopt De Volkskrant dit weekend. De wetenschap boekt nauwelijks vooruitgang bij behandeling van depressies, is deze maand te lezen in De Psycholoog. Psychische aandoeningen zijn wereldwijd de zwaarste ziektelast, hoe kunnen we dit doorbreken? Zo lezen we op de website van Het Nederlands Instituut voor Psychologen. Lees verder. 


Meer interessante artikelen vind je op onze website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.