Nummer 206   
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat 

Herhaling: NFG-studiedag/maand 2018
Elk jaar organiseert de NFG één of meerdere (contact)dagen waarmee onze registerleden studiepunten kunnen behalen. Voorheen was dat altijd in de vorm van onze Psychosociale Contactdag(en). De afgelopen jaren organiseerden wij een studieweek/maand samen met Hupper, de online-opleider op het gebied van psychologie. Graag willen wij bij jullie peilen wat jullie wensen zijn op dit gebied. Lees verder.

Telefonisch spreekuur
Op donderdagavond 15 februari gaat het telefonisch spreekuur niet door. 
Facebooknieuwtjes
 
Boekverloting
Het boek "Zelf ontdekt ZichZelluf!" en de bijbehorende Coachkaarten zijn gewonnen door Ben Dekkier. Van harte!

En we gaan volgende week weer door met een nieuwe Facebookactie. We mogen het boek Kids&Co van psycholoog Joriene de Vos verloten onder onze volgers. 

Vader of moeder worden is een wens die niet voor iedereen vanzelfsprekend werkelijkheid wordt. Je bent bijvoorbeeld single, valt op mensen van hetzelfde geslacht, of je partner kan of wil je kinderwens niet vervullen. Een kind krijgen met iemand die niet je liefdespartner is, kan dan uitkomst bieden.

Wanneer je voor co-ouderschap kiest kom je voor veel vragen te staan.Dit praktische boek doorloopt alle fases vanaf de kinderwens tot het concreet invulling geven aan het co-ouderschap. 

Een onderwerp dat niet alleen interessant kan zijn voor ouders maar zeker ook voor hulpverleners. 

Deze actie start op maandag 29 januari a.s. De verloting vindt plaats op dinsdag 13 februari. Wil je meedoen? Wordt volger van onze Facebookpagina en blijf op de hoogte van al onze acties. 
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van de NFG-agenda:

3 februari - 3 maart
Duur: 3 dagen
Locatie: Nijeholtpade

3 april - 19 juni
Thema: EMDR
Duur: 3 dagen
Locatie: Breda

9 april
Thema: Kwetsbaarheid
Duur: 1 dag
Locatie: Waalwijk

Verwarde persoon heeft lang niet altijd psychiatrische problemen 
Het is niet goed om altijd te denken dat verwarde personen psychiatrische problemen hebben. Dat stelt Ton Dhondt, psychiater en lid van de raad van bestuur van GGZ Friesland. Volgens hem draagt dit bij aan het stigma rondom verwarde mensen en dat zij gevaarlijk kunnen zijn voor de omgeving. Lees verder.

Meer interessante artikelen vind je op onze  website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.