Nummer 214   
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat

Beantwoording e-mail NFG-secretariaat
Zoals je in de nieuwsflits hebt kunnen lezen, zijn wij drukdoende om de laatste hand te leggen aan het NFG-AVG-systeem. We zijn bezig met de laatste testen en tekstuele verbeteringen. Beantwoording van e-mail kan dus wat langer op zich laten wachten dan je van ons gewend bent en wij hopen op jouw begrip hiervoor. 

Het NFG-AVG-systeem zal vanaf 1 mei a.s. beschikbaar zijn voor NFG-registerleden (m.u.v. aspirantleden). 

Telefonisch spreekuur
Het telefonisch spreekuur van donderdagavond 29 maart komt te vervallen. 
Facebooknieuwtjes
 
Boekverloting
Op 8 maart jl. verscheen het boek 
"Ruimte maken voor verlies en rouw in therapie".

Dit boek, o.a. geschreven door NFG-registerlid Harriëtte Modderman, is aan ons beschikbaar gesteld door uitgeverij Acco.

Verlies en rouw zijn eigen aan het leven. Vaak worden 
mensen na een verlies overstelpt met clichés over hoe ze dat verlies moeten 'verwerken'. Die verwerkingsmythe legt een grote druk op hen. Ze hebben het gevoel dat ze niet rouwen
 volgens de gangbare normen. Dat ze
 het verlies niet in de vooropgestelde tijd verwerkt, losgelaten of aanvaard krijgen. Ook de hulpverlening is soms nog te veel gericht op loslaten en afscheid nemen, waardoor er weinig ruimte is voor het verlies en rouwen zelf.

Dit boek laat een nieuwe benadering zien, gebaseerd op de nieuwste inzichten over verlies en rouw.

"Ruimte maken voor rouw en verlies in therapie" is een must have voor elke therapeut en rouwconsulent en we merken dan ook dat voor deze verloting veel belangstelling is. Maar je kunt nog steeds meedoen!

Hoe?  Kijk op onze  Facebookpagina  hoe je kans maakt. De loting vindt plaats op 10 april a.s. 
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van de NFG-agenda:

25 mei
Thema: Congres onbegrepen klachten (vroegboekkorting tot 1 april a.s.)
Duur: 1 dag
Locatie: Houten

16 juni
Duur: 1 dag
Locatie: Oss

Stress vader beïnvloedt hersenontwikkeling nageslacht
Verhoogde stress bij vaders leidt tot veranderingen in de ontwikkeling van de hersenen bij het nageslacht. Oorzaak is een verandering in de structuur van het sperma. Lees verder.

Meer interessante artikelen vind je op onze  website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.