Nummer 220   
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat

Nieuwsbrief DAS
Deze week ontvingen wij weer een periodieke brochure van DAS die wij hierbij weer met jullie delen. In deze brochure staat de privacy centraal. Allereerst met een overzicht van Shirin Slabbers betreffende de AVG. Daarnaast geeft Rien Leemans een praktijkvoorbeeld van een eveneens onverminderd actueel onderwerp: de omgang met de gegevens van de overleden patiënt. Tenslotte biedt de brochure algemene informatie over het team en de belangrijkste contactgegevens.

Herhaling: AVG / Functionaris Gegevensbescherming
Op 2 mei jl. stuurden wij jou via een Extra Nieuwsflits de laatste informatie over de AVG. Gemist? Nalezen kan hier. Inmiddels hebben wij ook alvast de contactgegevens van de NFG-functionaris gegevensbescherming (NFG-FG). 

Naam: Piet Offermans
E-mail: fg@de-nfg.nl
Telefoon: 06-83666598. 

LET OP: Piet zal deze functie pas oppakken ná 4 juni a.s. Met vragen over de AVG kun je terecht bij het NFG-secretariaat. E-mails en telefoontjes naar de FG zullen voorlopig nog niet worden beantwoord. 

Bovenstaande contactgegevens zijn dus voor nu alleen bedoeld om in te kunnen vullen op de AVG-vragenlijst. T.z.t. geven wij je meer informatie over de FG (o.a. tarieven). Wil je dan alsnog afzien van onze FG, dan is dit altijd mogelijk. 
Facebooknieuwtjes
 
Boekverloting
Het bijzondere boekje "Saartje in het bos" is afgelopen dinsdag verloot aan  Lonneke Verhaart. Van harte!

En er staat nog een hele stapel boeken in de wachtrij om verloot te kunnen worden. Het volgende boek dat we mogen weggeven is "Verbindende verhalen voor getraumatiseerde kinderen en jongeren in de therapeutische praktijk" van Kim S. Golding. 

In PSC-magazine editie 2 wordt dit boek besproken op pagina 25. Het werken met levensverhalen kan herstel ondersteunend werken na trauma en stress. Golding (psycholoog, docent en auteur) heeft in dit boek 21 verhalen opgenomen die zij in haar therapeutische werk met kinderen, jongeren en volwassenen creëerde. 

Het boek is ingedeeld naar veel voorkomende psychologische thema's als het verwerken van trauma uit het verleden en toekomstgericht leren kijken, omgaan met faalangst en aandacht ervaren. Je leest waardevolle tips voor het opzetten van verhalen en levensverhalen met kinderen. Golding beschrijft ook hoe verhalen therapeutisch kunnen worden ingezet met ouders en als middel kunnen dienen voor zelfreflectie bij therapeuten. 

Wil je dit boek winnen? Kijk dan op onze Facebookpagina hoe je kans maakt. De winnaar maken wij bekend op 11 juni a.s. 
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van de NFG-agenda:

8 september - 12 april
Duur: 8 dagen
Locatie: Klarenbeek

8 september - 24 november
Thema: ACT
Duur: 6 dagen
Locatie: Haarlem


Kans op langdurige rouwstoornis bij vermissing lijkt vijf keer groter dan bij natuurlijk overlijden
Vermissing van een dierbare leidt in ongeveer de helft van de gevallen tot langdurige psychologische klachten bij achterblijvers. De kans op ontstaan van een langdurige rouwstoornis bij vermissing lijkt vijf keer groter dan na een natuurlijk overlijden van een dierbare. Lees verder.

Meer interessante artikelen vind je op onze  website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.