Nummer 221   
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat

Beantwoording e-mail
Wij ontvangen nog steeds veel vragen over de AVG en proberen deze z.s.m. te beantwoorden. Dit kan echter langer duren dan dat u van ons gewend bent. Excuses hiervoor. 

Herregistratie 2019
Voor 15 december a.s. moet álle NFG-registerleden (m.u.v. aspirantleden) de gevolgde activiteiten (bij- en nascholing, intervisie en/of supervisie, gelezen vakliteratuur) invoeren op hun persoonlijke pagina. Dit geldt dus óók voor NFG-registerleden die later in 2017 of in 2018 bij ons zijn geregistreerd. Immers, alle door ons uitgegeven licenties zijn geldig t/m 31 maart 2019. Het is de bedoeling dat iedereen weer op tijd een nieuwe licentie krijgt, maar dit gaat alleen lukken als wij op tijd hiervoor de benodigde informatie ontvangen. Alle spelregels omtrent de herregistratie kun je hier nalezen. Doe dit goed, zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan als wij activiteiten onverhoopt moeten afkeuren. Heb je hierover nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.  
Facebooknieuwtjes
 
Boekverloting
Op dit moment loopt de verloting van het boek  "Verbindende verhalen voor getraumatiseerde kinderen en jongeren in de therapeutische praktijk" van Kim S. Golding. 

In PSC-magazine editie 2 wordt dit boek besproken op pagina 25. Het werken met levensverhalen kan herstel ondersteunend werken na trauma en stress. Golding (psycholoog, docent en auteur) heeft in dit boek 21 verhalen opgenomen die zij in haar therapeutische werk met kinderen, jongeren en volwassenen creëerde. 

Het boek is ingedeeld naar veel voorkomende psychologische thema's als het verwerken van trauma uit het verleden en toekomstgericht leren kijken, omgaan met faalangst en aandacht ervaren. Je leest waardevolle tips voor het opzetten van verhalen en levensverhalen met kinderen. Golding beschrijft ook hoe verhalen therapeutisch kunnen worden ingezet met ouders en als middel kunnen dienen voor zelfreflectie bij therapeuten. 

Wil je dit boek winnen? Kijk dan op onze Facebookpagina hoe je kans maakt. De winnaar maken wij bekend op 11 juni a.s. 
Psychodidact
Vijfdaagse training Relatietherapie
Knallende ruzies, fysiek of verbaal geweld, een gebrekkige communicatie, vreemdgaan... Hoe pak je relatieproblemen aan? En hoe ga je als hulpverlener om met twee cliënten tegelijkertijd? Vorig jaar heb je tijdens de Maand voor de Psychosociaal Professional al kennis kunnen maken met relatiepsycholoog Jean Pierre van de Ven. Voor de hulpverleners die zich verder willen verdiepen en specialiseren op het gebied van relaties, start Jean Pierre v an de Ven in oktober met de vijfdaagse training Relatietherapie .
Tijdens deze training leer je partners ondersteunen in de communicatie met als doel het vertrouwen te versterken en de verbinding te herstellen. Kijk voor meer informatie en inschrijving op  https://www.psychodidact.nl/studies/relatietherapi e
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van de NFG-agenda:

13 september - 15 november
Duur: 3 dagen
Locatie: Breda

21 september
Thema: Traumasporen (congres)
Duur: 1 dag
Locatie: Ede

4 oktober - 29 november
Thema: Relatietherapie 
Duur: 5 dagen
Locatie: Waalwijk

Ouderlijke aanraking kan sociale angst kind verminderen
Ouderlijke aanraking vermindert de aandacht van kinderen voor sociale dreiging en verhoogt het vertrouwen, vooral bij sociaal angstige kinderen. Daarmee zou aangeraakt worden door hun ouders de sociale angst van kinderen kunnen verminderen. Lees verder

Meer interessante artikelen vind je op onze  website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.