Nummer 228  
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat

Herregistratie 
Zoals gebruikelijk in de zomerperiode hebben wij een start gemaakt met het nakijken van reeds gevolgde activiteiten die door jullie zijn ingevoerd in het herregistratiesysteem. Gelukkig kunnen wij heel veel direct goedkeuren, maar toch ook dit jaar helaas weer niet alles. Een paar opvallende zaken: 
  • Een eigen opgestelde verklaring van deelname of programmaboekje is niet geldig. Een certificaat, getekende presentielijst of verklaring van het opleidingsinstituut volstaat wél. 
  • Buitenlandse opleidingen zonder Nederlandse accreditatie worden niet door ons erkend. 
  • Uit de verklaringen van deelname intervisie en/of supervisie moet duidelijk zijn om hoeveel uur het gaat. Alleen verklaringen met de handtekening van een intervisiegenoot of supervisor zijn geldig. 
Lees alle spelregels omtrent de herregistratie goed door zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer activiteiten worden afgekeurd. Je vindt de spelregels hier. 

Wij moeten voor 15 december 2018 alle aanvragen voor herregistratie binnen hebben, óók van die registerleden die later in 2017 of 2018 bij ons zijn geregistreerd. In dat laatste geval mag je het totaal aantal te behalen punten naar rato berekenen. 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor NFG-registerleden
Met enige regelmaat krijgen wij de vra ag of wij ook (met korting) een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor onze registerleden kunnen aanbieden. Deze vraag kunnen wij nu met een "ja" beantwoorden.  Lees verder.

Tussenbalans AVG vragenlijst
Onze functionaris gegevensbescherming is inmiddels volop voor ons en jullie aan het werk en heeft, naar aanleiding van de ingevulde vragenlijsten een tussenbalans opgemaakt. Wij raden iedereen dringend aan dit document goed te lezen. 

Oktober - Maand voor de Psychosociaal Professional
In een eerdere nieuwsflits heb je het mogelijk al voorbij zien komen: oktober staat weer in het teken van jou, de psychosociaal professional. In die maand kun je studiepunten verzamelen door deel te nemen aan webinars (online seminars) en het volgen van Hupper colleges. Ben je benieuwd door wie de lezingen worden gegeven? Vandaag de eerste onthulling! Lees verder.
Oproep 1: Intervisieleden gezocht
Wij zoeken voor onze intervisiegroep ( Omgeving Uden) nieuwe leden.
Heb je interesse?
Kim van Bakel 0646330004.
Oproep 2: Intervisiegroep Arnhem & Praktijkruimte Doesburg/Zutphen
Ik ben Daphne Jacobs, integratief kindertherapeut en ben op zoek naar een intervisiegroepje waar ik bij aan kan sluiten of mensen die met mij samen een nieuwe intervisiegroep willen vormen in de regio Arnhem.

Daarnaast ben ik opzoek naar een 2e praktijk locatie waarvoor ik een (gedeelde) praktijkruimte in Zutphen of Doesburg zoek. Voor meer informatie kun je op mijn website kijken: www.degeluksfabriek.com
Reacties kun je mailen via info@degeluksfabriek.com

Met vriendelijke groet,
Daphne Jacobs
Facebooknieuwtjes
 
Boekverloting
Wij gaan na de zomerperiode op Facebook weer door met superleuke nieuwe boekverlotingen. Houd onze Facebookpagina   dus in de gaten en blijf zo op de hoogte van alle winacties en andere interessante nieuwsberichten. 
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van de NFG-agenda:

29 oktober - 14 januari
Duur: 3 dagen
Locatie: Breda

2 november
Duur: 1/2 dag
Locatie: Dirksland

Jodiumtekort tijdens zwangerschap speelt een rol bij ADHD
Een tekort aan jodium tijdens de zwangerschap heeft invloed op de hersenontwikkeling van het kind en wordt nu in verband gebracht met de ontwikkeling van ADHD.  Lees verder.

Meer interessante artikelen vind je op onze  website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.