Nummer 229  
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat

Zomervakanties voorbij / afscheid Tim
Na de diverse vakanties van het NFG-personeel zijn wij sinds deze week weer op volle kracht op kantoor aan het werk. Echter, de groep zal na 21 september a.s. kleiner worden, want Tim was na 7 NFG-jaren toe aan een nieuwe uitdaging. Wij vinden het enorm jammer dat Tim ons gaat verlaten en wij weten zeker dat dit ook voor veel van onze NFG-registerleden geldt. Wil je Tim nog een berichtje sturen, dan kan dit tot 21 september a.s. via info@de-nfg.nl

A.L.I.P.
Wij zijn verheugd jullie te kunnen melden dat de NFG een warme samenwerking is aangegaan met de NWP. Na een aantal verkennende gesprekken hebben wij op 17 augustus jl. met elkaar de A.L.I.P. (Alliantie Leefstijl Interventie Professionals) opgericht. De Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI), een behandeling voor mensen met overgewicht en obesitas waarbij aandacht is voor voeding en leefstijl, komt waarschijnlijk in het basispakket. De doelstelling van de A.L.I.P. is o.a. het creëren van diverse beroepsprofielen waardoor aangesloten leden zich kunnen profileren als gekwalificeerde leefstijl interventie professional en op basis daarvan in aanmerking kunnen komen voor vergoeding uit het basispakket. In dit document lees je meer over de A.L.I.P. en uiteraard houden wij je via deze nieuwsflits over alle verdere ontwikkelingen op de hoogte. 

PSC-magazine editie 4
Deze week is, met een week vertraging, PSC-magazine editie 4 afgeleverd op het NFG-kantoor. We zullen dit magazine met het hele team gaan inpakken zodat we hem nog deze week kunnen versturen.
NFG-registerleden en abonnementhouders kunnen deze editie dus eind van de week of uiterlijk begin volgende week verwachten. Veel leesplezier!

Herhaling: Tussenbalans AVG vragenlijst
Onze functionaris gegevensbescherming is inmiddels volop voor ons en jullie aan het werk en heeft, naar aanleiding van de ingevulde vragenlijsten een tussenbalans opgemaakt. Wij raden iedereen dringend aan  dit document goed te lezen. 

Herhaling: Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor NFG-registerleden
Met enige regelmaat krijgen wij de vra ag of wij ook (met korting) een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor onze registerleden kunnen aanbieden. Deze vraag kunnen wij nu met een "ja" beantwoorden.  Lees verder.

Oktober, Maand voor de Psychosociaal Professional; De verkoop is gestart
In de maand oktober bieden wij jou de mogelijkheid om 2 super interessante webinars bij te wonen van twee topsprekers én je voordelig bij te scholen d.m.v. 2 videocolleges van Hupper.

De webinars vinden plaats op maandagavond 1 oktober en donderdagavond 4 oktober. Je kunt ze bijwonen vanaf elke locatie waar jij beschikt over een computer, tablet of smartphone en een internetverbinding hebt. De videocolleges kun je nu met korting* kopen en volgen op een moment dat het jou uitkomt. 

Elk videocollege levert je 8 PE-punten op die je (bij uitzondering) mag meenemen naar 2019 omdat wij ons kunnen voorstellen dat je voor dit jaar al voldoende punten hebt behaald. 

*Voor de prijs hoef je het niet te laten, want voor slechts € 85,-- kun je deelnemen aan de twee webinars én krijg je de twee videocollege's (t.w.v. € 99,--). 

Kijk op www.maandpsychosociaalprofessional.nl voor alle informatie. 
Gezocht intervisieleden Noord-West Veluwe
Onze intervisiegroep "Noord-West Veluwe" is op zoek naar 1 of 2 nieuwe intervisieleden. Onze groep bestaat momenteel uit 2 vrouwen en 1 man waarvan 2 psychosociaal therapeuten en 1 psycholoog. De meesten van ons hebben een christelijke achtergrond. We komen bij elkaar in de regio Epe- Harderwijk. Als je interesse hebt dan kun je een mail sturen naar Smit-Westerink@kpnmail.nl
Facebooknieuwtjes
 
Boekverloting
En direct na de zomerperiode starten wij, zoals beloofd, weer met een mooie boekverloting. 

In PSC-magazine editie 4 vind je op pagina 36 een boekrecensie van het boek "Afscheid zonder begrafenis" van de auteur Emma van Weel (Pseudoniem). Dit indrukwekkende boek mogen wij verloten onder onze volgers op Facebook. 

Emma schrijft in deze autobiografie op indringende wijze over opgroeien in een gezin met een schizofrene broer en een narcistische vader. De opeenvolging van dramatische gebeurtenissen is indrukwekkend, evenals de verantwoordelijke rol die Emma telkens heeft in de zorg voor alle familieleden.
Dit ervaringsverhaal geeft anderen de (h)erkenning voor het onvoorspelbare karakter van een schizofrene broer (of zus) én een narcistische ouder. Voortijdig afscheid nemen van elkaar hoort daar soms bij, zonder begrafenis. Uit zelfbescherming, maar hoe doe je dat?

Het boek is aan te raden voor professionals die werkzaam zijn in de geestelijke gezondheidszorg (en natuurlijk ook voor diegene die in opleiding zijn). Het draagt zeker bij aan nog meer begrip voor de vaak enorm complexe omstandigheden. Zo kan er nog beter en met nog meer warmte worden aangesloten bij datgene dat nodig is bij de ondersteuning en begeleiding van alle partijen.

Wil je dit boek winnen? Kijk op onze Facebookpagina hoe je kans maakt. 
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van de NFG-agenda:

1 en 8 of 12 en 19 november
Duur: 2 dagen 
Locatie: Elst

8 november
Duur: 1 dag
Locatie: Kampen

Problemen met jeugdbescherming dreigen in 20 procent van de gemeenten
Specialistische jeugdzorg dreigt volgend jaar in verschillende gemeenten in het hele land in de knel te komen. Zo'n 20 procent van alle gemeenten wil de kostendekkende tarieven voor jeugdbescherming niet betalen, waarschuwt de William Schrikker Groep voor jeugdzorg. Lees verder.

Meer interessante artikelen vind je op onze  website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.