Nummer 230  
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat

Afscheid Tim
Vandaag, donderdag 20 september, is de laatste werkdag van Tim. Na 7 jaar gewerkt te hebben voor de NFG was hij toe aan een nieuwe uitdaging. Vooralsnog zullen zijn taken binnen de NFG worden verdeeld worden onder Krystyna, Annette en Carry. Wij wensen Tim vanuit hier veel succes met zijn verdere carrière. Wil jij Tim ook nog een bericht sturen, dan kan dit nog via info@de-nfg.nl. Berichtjes die Tim niet meer kan lezen, zullen wij uiteraard aan hem doorsturen.  

Arbeidsongeschiktsheidsverzekering
voor NFG-registerleden; nu met link
In de vorige Nieuwsflits is de link naar informatie over de arbeidsongeschiktheidsverzekering weggevallen, waarvoor excuses. Hier leest u alles over de arbeidsongeschiktheidsverzekering die NFG-registerleden met korting kunnen afsluiten. 

Telefonisch spreekuur
Op donderdagavond 11 oktober en 25 oktober komt het telefonisch spreekuur te vervallen. Op andere donderdagavonden zijn wij telefonisch bereikbaar van 19.30-21.00 uur op 06-22035751

Herhaling: Oktober, Maand voor de Psychosociaal Professional; De verkoop is gestart
In de maand oktober bieden wij jou de mogelijkheid om 2 super interessante webinars bij te wonen van twee topsprekers én je voordelig bij te scholen d.m.v. 2 videocolleges van Hupper.

De webinars vinden plaats op maandagavond 1 oktober en donderdagavond 4 oktober. Je kunt ze bijwonen vanaf elke locatie waar jij beschikt over een computer, tablet of smartphone en een internetverbinding hebt. De videocolleges kun je nu met korting* kopen en volgen op een moment dat het jou uitkomt. 

Elk videocollege levert je 8 PE-punten op die je (bij uitzondering) mag meenemen naar 2019 omdat wij ons kunnen voorstellen dat je voor dit jaar al voldoende punten hebt behaald. 

*Voor de prijs hoef je het niet te laten, want voor slechts € 85,-- kun je deelnemen aan de twee webinars én krijg je de twee videocollege's (t.w.v. € 99,--). 

Kijk op www.maandpsychosociaalprofessional.nl voor alle informatie. 

Workshophoppen
Op 13 oktober a.s. organiseert TPnet in het NFG-kantoorpand te Assen een dag vol workshops. Deelname levert je 2 punten per dagdeel op. 
Alle informatie kun je verd er  hier  vinden. 
Intervisiegroep / intervisiegenoten gezocht
Intervisiegroep gezocht in regio 's-Hertogenbosch-Eindhoven, dan wel collega's gezocht om een nieuwe intervisiegroep te vormen. Ik heb een praktijk mediation- en coachingspraktijk waarin ik mij richt op de begeleiding van complexe scheidingen, hervorming van ouderrelaties en kinderen in een scheidingssituatie. De doelgroep waarmee ik werk, heeft veelal vragen op het gebied van stress-counseling, rouw- en verliesverwerking, communicatietraining, opvoedondersteuning, nieuw-samengestelde gezinnen en life-coaching.
Intervisieleden gezocht
Intervisiegroep Zaandam is op zoek naar nieuwe intervisieleden.
Doordat er leden zijn die welverdiend met pensioen zijn gegaan komen er plekken vrij.
Wij zijn geen grote groep, maar al wel 6 jaar bij elkaar.
We hechten zeker veel waarde aan de intervisie, waarin we ook altijd even stil staan hoe het met jou zelf gaat.
We komen ongeveer 1 keer in de 6 weken bij elkaar in Zaandam.
Heb je interesse en wil je ons ontmoeten voor een kennismaking, mail dan naar naomi@sistersremedies.nl
Gezocht intervisieleden Noord-Brabant.
Wij zijn Judith en Mariëlle, twee haptotherapeuten. Voor onze intervisiegroep zijn we op zoek naar twee nieuwe leden in de regio Eindhoven/ Tilburg/ Den Bosch. Ben jij een haptotherapeut of werk je anderszins lichaamsgericht in deze regio en ben je op zoek naar een intervisiegroep? Dan komen we graag met je in contact. Mail kan je sturen naar Mariëlle,   info@voelkracht.net 
Facebooknieuwtjes
 
Boekverloting
In PSC-magazine editie 4 vind je op pagina 36 een boekrecensie van het boek "Afscheid zonder begrafenis" van de auteur Emma van Weel (Pseudoniem). Dit mooie boek mogen wij verloten onder onze volgers op Facebook.

Emma schrijft in deze autobiografie op indringende wijze over opgroeien in een gezin met een schizofrene broer en een narcistische vader. De opeenvolging van dramatische gebeurtenissen is indrukwekkend, evenals de verantwoordelijke rol die Emma telkens heeft in de zorg voor alle familieleden.
Dit ervaringsverhaal geeft anderen de (h)erkenning voor het onvoorspelbare karakter van een schizofrene broer (of zus) én een narcistische ouder. Voortijdig afscheid nemen van elkaar hoort daar soms bij, zonder begrafenis. Uit zelfbescherming, maar hoe doe je dat?

Het boek is aan te raden voor professionals die werkzaam zijn in de geestelijke gezondheidszorg (en natuurlijk ook voor diegene die in opleiding zijn). Het draagt zeker bij aan nog meer begrip voor de vaak enorm complexe omstandigheden. Zo kan er nog beter en met nog meer warmte worden aangesloten bij datgene dat nodig is bij de ondersteuning en begeleiding van alle partijen.

Wil je dit boek winnen? Kijk op onze Facebookpagina hoe je kans maakt. Je kunt nog meedoen tot 25 september a.s. 
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van de NFG-agenda:

13 oktober
Locatie: Assen
Duur: 1 dag

20 november
Locatie: Vught
Duur: 1 dag

Eén op de vijf jongeren met autisme krijgt voor dertigste een depressie
Volgens recent onderzoek krijgt bijna twintig procent van de jongeren met autisme te maken met een depressie. Een percentage dat meer dan driemaal zo hoog is als gemiddeld. Lees verder.

Meer interessante artikelen vind je op onze  website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.