Nummer 233  
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat

Telefonisch spreekuur
Op donderdagavond 11 oktober en 25 oktober komt het telefonisch spreekuur te vervallen. Op andere donderdagavonden zijn wij telefonisch bereikbaar van 19.30-21.00 uur op 06-22035751

BELANGRIJK! Herregistratie 2019
15 december nadert en dat betekent dat alle NFG-registerleden de herregistratie moeten aanvragen (m.u.v. aspirant-leden en NFG-registerleden die per 1 november 2018 of later bij ons zijn geregistreerd). We ontvangen nog regelmatig vragen over het herregistratiesysteem, de toekenning van punten etc. Alles staat uitgelegd in de spelregels. Bij de meest gestelde vragen op onze website, vind je ook veel antwoorden. Wij gaan binnenkort starten met het nakijken van alle aanvragen en zullen er alles aan doen om iedereen die vóór 15 december de aanvraag volledig heeft ingediend, tijdig (dus voor 31 maart 2019) van een nieuwe licentie te voorzien. 

Maand voor de Psychosociaal Professional; Aanmelden kan nog steeds!
In oktober organiseren wij samen met  Hupper de Maand voor de Psychosociaal Professional (MvdPP). Wegens de groeiende vraag naar online bijscholing vindt het evenement dit jaar volledig plaats bij jou thuis.

Webinars
De webinars van Henriëtte Mol en Erwin van Meekeren hebben inmiddels plaatsgevonden. Beide webinars zijn nog de hele maand oktober terug te bekijken.

Orthopedagoog Henriëtte Mol
Zit een kind lekker in zijn vel? Dan komt 'ie er wel!

Psychiater Erwin van Meekeren
Lastige interacties - wat je kunt doen en laten bij mensen met persoonlijkheidsproblematiek

Hupper colleges
Net als bij de vorige edities van de MvdPP kun je nog de hele maand oktober 2 online colleges uit het Hupper-aanbod aanschaffen met een flinke korting. Je kunt kiezen uit videocolleges over een specifiek thema uit de psychologie, zoals autisme, gedragsverandering of positieve psychologie. De colleges die je kiest blijven voor onbepaalde tijd toegankelijk.

Studiepunten
Het volgen van de videocolleges levert NFG-registerleden 16 registerpunten op (aan te tonen d.m.v. het certificaat dat je ontvangt na het tentamen). Heb je in 2018 al voldoende registerpunten verzameld? Deze punten mag je (bij wijze van uitzondering) ook doorschuiven naar 2019!

Kijk op www.maandpsychosociaalprofessional.nl voor alle informatie en meld je aan!


Facebooknieuwtjes
 
Boekverloting
Wat is er veel belangstelling voor de boekverloting van dit moment! Het is maar goed dat we deze keer  2 exemplaren van het boek "Tim en het wonder EMDR" mogen weggeven. 

"Tim en het wonder EMDR" is geschreven door psychologen Tamara Konings en Silke Bakker.
In dit kleurrijke boek maak je kennis met Tim. Hij vertelt over het ongeluk dat hij heeft gehad, de klachten die hij daaraan overhield en over de EMDR-behandeling die hij volgde.

Dit boek kan in de therapie samen met de hulpverlener gelezen worden, maar ook op school of thuis met ouders ter voorbereiding van de EMDR-behandeling.
Want hoe leg je aan een kind uit wat EMDR is en hoe het werkt?

Kijk op onze Facebookpagina hoe je kans kunt maken op dit boek. Op 16 oktober a.s. maken wij de twee winnaars bekend.  
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van de NFG-agenda:

23 november
Duur: 1/2 dag
Locatie: Oosterhout

1 december - 2 februari
Duur: 3 dagen
Locatie: Breda

Record aantal Nederlanders stapt over naar andere zorgverzekeraar
Naar verwachting zullen in 2019 meer mensen dan ooit overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Zorgwijzer wilde van 2.471 respondenten weten wat hun plannen voor komend overstapseizoen zijn. Lees verder. 

Meer interessante artikelen vind je op onze  website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.