Nummer 234  
Suggesties voor PSC Magazine?
Heb je suggesties voor PSC Magazine of wil je zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Jouw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wil je iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Jouw bijdrage kun je sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat

Telefonisch spreekuur
Op donderdagavond 25 oktober komt het telefonisch spreekuur te vervallen. Op andere donderdagavonden zijn wij telefonisch bereikbaar van 19.30-21.00 uur op 06-22035751

NFG erkend door Zilveren Kruis/ Achmea
Gisteravond stuurden wij een extra Nieuwsflits met daarin het gewéldige nieuws dat wij vanaf 2019 dan eindelijk erkend worden door Zilveren Kruis, Avéro Achmea, FBTO en OZF. Het heeft heel wat tijd en inspanning gekost om tot deze erkenning te komen. Vele jaren lang hebben wij gepraat, gemaild en gebeld met Zilveren Kruis/ Achmea en nu eindelijk kregen wij gisteren het verlossende bericht. Heb je de extra Nieuwsflits gemist? Lees deze hier dan nogmaals goed door omdat hierin de voorwaarden voor vergoeden staan vermeld. 

Nieuwsflits
Volgende week verschijnt er geen reguliere Nieuwsflits. Als er belangrijk nieuws is, versturen wij uiteraard een Extra Nieuwsflits. 

PSC-magazine
Deze week ontvingen wij op kantoor het PSC-magazine editie 5. De cover kun je alvast links van dit bericht bekijken. Het magazine wordt nu verzendklaar gemaakt en zal binnenkort naar onze registerleden en abonnementhouders worden verstuurd. 

Maand voor de Psychosociaal Professional; Aanmelden kan nog steeds!
In oktober organiseren wij samen met  Hupper de Maand voor de Psychosociaal Professional (MvdPP). Wegens de groeiende vraag naar online bijscholing vindt het evenement dit jaar volledig plaats bij jou thuis.

Webinars
De webinars van Henriëtte Mol en Erwin van Meekeren hebben inmiddels plaatsgevonden. Beide webinars zijn nog de hele maand oktober terug te bekijken. 

Orthopedagoog Henriëtte Mol
Zit een kind lekker in zijn vel? Dan komt 'ie er wel!

Psychiater Erwin van Meekeren
Lastige interacties - wat je kunt doen en laten bij mensen met persoonlijkheidsproblematiek

Hupper colleges
Net als bij de vorige edities van de MvdPP kun je nog de hele maand oktober 2 online colleges uit het Hupper-aanbod aanschaffen met een flinke korting. Je kunt kiezen uit videocolleges over een specifiek thema uit de psychologie, zoals autisme, gedragsverandering of positieve psychologie. De colleges die je kiest blijven voor onbepaalde tijd toegankelijk.

Studiepunten
Het volgens van de videocolleges levert NFG-leden 16 registerpunten op (aan te tonen d.m.v. het certificaat dat je ontvangt na het tentamen). Heb je in 2018 al voldoende registerpunten verzameld? Deze punten mag je (bij wijze van uitzondering) ook doorschuiven naar 2019!

Kijk op www.maandpsychosociaalprofessional.nl voor alle informatie en meld je aan!


Intervisiegroep of intervisieleden gezocht
Ik zou graag aan willen sluiten bij een bestaande intervisiegroep of als dat niet mogelijk is zelf een groep starten.
Ik woon in de Zevenaar en het zou dan gaan om de omgeving tussen Doetinchem en Arnhem en omstreken.
Ik ben bereikbaar op info@4-elementen.nl of op 06-11464752.
Ik heb een praktijk voor psychosociale therapie.

Hartelijke groeten Inge van Dalen
Facebooknieuwtjes
 
Volgers
Onze Facebookpagina heeft inmiddels meer dan 1900 volgers. Daar zijn wij natuurlijk enorm blij mee! 

Boekverloting
Deze week mochten wij 2 exemplaren weggeven van het boek "Tim en het wonder EMDR". Marian van den Acker en Janine Mickers zijn de gelukkige winnaars.  

Op 29 oktober a.s. starten we met een nieuwe boekverloting van het indrukwekkende boek "Mamma ga ik eerder dood dan jij?". In het PSC-magazine dat je binnenkort ontvangt, vind je op pagina 12 t/m 15 een artikel van Francy op het Roodt, schrijfster van dit boek. 
In de volgende Nieuwsflits zul je meer over deze loting lezen. 

Als eerste op de hoogte zijn?  Volg dan onze Facebookpagina. Daar lees je alles over de boekverlotingen, maar vind je bijv. ook interessante nieuwsberichten en tv-tips. 
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van de NFG-agenda:

23 november
Duur: 1 dag
Locatie: Ubbergen

6 en 13 december
Duur: 2 dagen
Locatie: Elst

Niet meer verwarde mensen bij huisartsenpost
Het aantal mensen dat voor vreemd of suïcidaal gedrag aanklopte bij de huisartsenpost is tussen 2015 en 2017 gelijk gebleven. Patiënten kregen vorig jaar vooral telefonisch advies. Lees verder.

Meer interessante artikelen vind je op onze  website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.