Nummer 236  
Suggesties voor PSC Magazine?
Heb je suggesties voor PSC Magazine of wil je zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Jouw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wil je iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Jouw bijdrage kun je sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat

BELANGRIJK BERICHT VAN ZILVEREN KRUIS
Zoals bekend heeft de NFG vanaf 1 januari a.s. een erkenning van Zilveren Kruis (zie Nieuwsflits 234). Zilveren Kruis wordt nu echter overspoeld met tientallen aanvragen voor coulance over 2018. Dit is niet de bedoeling! Dit brengt voor Zilveren Kruis veel administratief werk met zich mee en de verzoeken zullen ook niet worden gehonoreerd. Wij verzoeken jullie dan ook dringend om jullie cliënten geen verzoeken tot coulance in te laten dienen. 

De NFG heeft werk voor je!
Opnieuw hebben wij zeer goed nieuws te melden!  Vanaf 1 januari aanstaande verzorgt de NFG complete WMO trajecten voor je, door heel Nederland. Van aanvraag tot facturering.

Wat doe jij?
Datgene waar jij heel erg goed in bent: hulpverlener zijn.

Wat doen wij?
Wij nemen al het administratieve werk op ons. Van de aanvraag tot de onderhandelingen tot ondersteuning tijdens het WMO-traject.

Hoe kom je in aanmerking voor een WMO traject?
Heel simpel: vanaf 1 januari kan je via onze website zien welke WMO trajecten er zijn in Nederland. Dit ziet er super eenvoudig uit: je ziet een landkaart met daarop 'de pijlen' van de trajecten. Je klikt op de pijl en dan zie je extra info met een knop waarmee je kan aangeven dat je dit traject wilt.

Wij gaan dan vervolgens voor je aan de slag! Makkelijker kan niet.

In het decembernummer van PSC-magazine zul je meer hierover lezen. Houd deze in de gaten dus. 

Het leven van een DAS-jurist
Het DAS-zorgteam geeft in dit artikel een inkijkje in wat zij zo allemaal doen en wat ze ook voor jou kunnen betekenen. Lees verder.
Intervisiegenoten gezocht regio Wageningen
Ik zoek intervisiegenoten in de regio Wageningen waarmee ik een nieuwe intervisiegroep kan opstarten of een groep waar ik me bij kan aansluiten. Een plek van ontmoeting en stimulans, waar we van elkaar kunnen leren. Zelf woon en werk ik in Heteren (gemeente Overbetuwe). Ik ben psychosociaal therapeut en werk ervaringsgericht.

Meer info over mij en over mijn manier van werken kun je vinden op mijn website www.amaretherapie.nlHeb je interesse of wil je meer weten, mail dan naar  marjon@amaretherapie.nl .

Hartelijke groet, Marjon Oosterhuis
Facebooknieuwtjes
 
Boekverloting
Je kunt nog steeds meedoen met de verloting van het boek "Mamma ga ik eerder dood dan jij?" 

In PSC Magazine editie 5 vind je op pagina 12 t/m 15 een artikel van Francy op het Roodt, moeder, psychosociaal therapeut en schrijfster van dit boek.

In dit boek vertelt Francy over de ziekte van haar zoon Tijs bij wie Duchenne Spierdystrofie werd vastgesteld. Ze beschrijft de periode van september 2010 tot februari 2018, wat deze diagnose in haar gezin teweeg heeft gebracht en wat dit voor haar betekent als moeder én als professional.  Je leest  over wanhoop en overgave, over 1000 vragen en soms antwoorden. 

Dit boek is voor ouders van langdurig zieke kinderen, voor werkers in de zorg, het onderwijs, voor familieleden en wie meer wil weten over de impact en de veerkracht van een gezin na zo'n boodschap. Diverse professionals en experts leverden een bijdrage aan dit boek.

Wil je dit boek winnen? Dat kan! Kijk op onze   Facebookpagina hoe je kans maakt. Daar lees je niet alleen over deze boekverloting, maar vind je bijvoorbeeld ook interessante nieuwsberichten en tv-tips. Volg ons en blijft op de hoogte. 
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van de NFG-agenda:

6 december
Duur: 1 dag
Locatie: Otterlo

9 december
Duur: 1 dag
Locatie: Zaltbommel

Naasten van ggz patiënten zien zichzelf niet als mantelzorgers
Op de dag van de mantelzorg, zaterdag 10 november, komen in heel Nederland talloze mantelzorgers feestelijk samen en worden ze in het zonnetje gezet. Ze krijgen een blijk van waardering door bijvoorbeeld een verwenbehandeling, gaan samen op een uitje of worden getrakteerd op een mooi concert. Ze zijn er die dag "even uit". Lees verder. 

Meer interessante artikelen vind je op onze  website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.