Nummer 237  
Suggesties voor PSC Magazine?
Heb je suggesties voor PSC Magazine of wil je zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Jouw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wil je iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Jouw bijdrage kun je sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat

Week tegen de kindermishandeling
Volgende week is het de week tegen kindermishandeling met als thema "Ik maak het verschil". Onze Aand achtsfunctionaris schreef dit artikel . Lees het aandachtig door, óók als je niet met kinderen werkt maar alleen met volwassenen. Want ook jij kunt het verschil maken. 

Goed nieuws van CZ!
Deze week ontvingen wij bericht van CZ dat de NFG haar erkenning voor 2019 behoudt. Hier zijn wij uiteraard erg blij mee. De voorwaarden staan genoemd in deze brief . Lees dit goed door.
Psychosociale zorg wordt dus wél vergoed in 2019. Coaching wordt niet vergoed. 

Let op: In de communicatie van CZ naar haar verzekerden en op haar site, lijkt het alsof Haptotherapie niet meer vergoed wordt. Dat is dus níet het geval, alleen dit valt nu bij hen onder natuurgeneeskunden.

Vergoedingenoverzicht zorgverzekeraars 2019
Wij zijn blij jullie te kunnen melden dat het vergoedingenoverzicht 2019 nu al online staat! Welke zorgverzekeraar erkent de NFG in 2019? Welke verzekeringspakketten kun je afsluiten, hoeveel vergoeding krijg je dan en hoeveel betaal je daar dan voor? Je vindt het overzicht op onze website via https://www.de-nfg.nl/zorgvergoedingen.html. 

Bij sommige verzekeraars/ verzekeringspakketten valt Haptotherapie onder Alternatieve beweegzorg. Indien dit het geval is, hebben wij de vergoedingingen van Alternatieve beweegzorg apart weergegeven. 

Laat je cliënt overigens altijd zélf de polisvoorwaarden controleren en/ of informeren bij zijn/ haar zorgverzekeraar naar de vergoedingsmogelijkheden.

Let op: Heb je het vergoedingenoverzicht 2018 gelinkt op jouw eigen website? Dan moet die link aangepast worden. Vanaf nu zullen wij bij elke versie van dit document de link "https://www.de-nfg.nl/zorgvergoedingen.html" gebruiken. 

Herhaling: 
De NFG heeft werk voor je!
Opnieuw hebben wij zeer goed nieuws te melden!  Vanaf 1 januari aanstaande verzorgt de NFG complete WMO trajecten voor je, door heel Nederland. Van aanvraag tot facturering.

Wat doe jij?
Datgene waar jij heel erg goed in bent: hulpverlener zijn.

Wat doen wij?
Wij nemen al het administratieve werk op ons. Van de aanvraag tot de onderhandelingen tot ondersteuning tijdens het WMO-traject.

Hoe kom je in aanmerking voor een WMO traject?
Heel simpel: vanaf 1 januari kan je via onze website zien welke WMO trajecten er zijn in Nederland. Dit ziet er super eenvoudig uit: je ziet een landkaart met daarop 'de pijlen' van de trajecten. Je klikt op de pijl en dan zie je extra info met een knop waarmee je kan aangeven dat je dit traject wilt.

Wij gaan dan vervolgens voor je aan de slag! Makkelijker kan niet.

In het decembernummer van PSC-magazine zul je meer hierover lezen. Houd deze in de gaten dus. 

Verzekeringsvoordeel voor NFG-registerleden

Een NFG-registratie kan jou veel verzekeringsvoordeel opleveren, want je kunt voordelig diverse (privé-) verzekeringen afsluiten.

Sinds kort hebben wij de arbeidsongeschiktheidsverzekering in ons aanbod.
Deze verzekering kun je afsluiten met kortingen die kunnen oplopen tot 17,5%. Je hoeft maar € 375,-- af sluitkosten te betalen én je betaalt géén maandelijkse advieskosten. Alles over deze en andere voordelige verzekeringen én hoe je ze kunt afsluiten, lees je op de NFG-website; https://www.de-nfg.nl/verzekeringsvoordeel-prive.html

In Nieuwsflits nr. 231 kon je al enkele filmpjes zien met uitleg over de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Hier nog 4 nieuwe filmpjes: 

Intervisiegroep Zuid-Limburg zoekt nieuwe leden
Wij (3 leden) willen onze groep graag met 1-2 leden uitbreiden.
Onze intervisie is ca. om de 8 weken. Wij bespreken praktische dingen rond praktijkvoering,  werken aan casusmateriaal of persoonlijk-professionele thema's.
Graag contact opnemen met Juliane Tissen info@cedercoaching.com, www.cedercoaching.com
Intervisiegenoten gezocht
Ik zoek intervisiegenoten, woonachtig/werkzaam binnen 1 uur reistijd vanaf Rotterdam, met wie ik mijn professionaliteit verder kan ontwikkelen op het gebied van psychosociale zorg voor kinderen, jongeren en hun naasten. Mijn werk bestaat uit psychosociale begeleiding in diverse verliessituaties, waaronder rouw, scheiding, ziekte, palliatieve zorg. Graag zou ik mij aansluiten bij een bestaande groep of een nieuwe intervisiegroep oprichten. Intervisie is heel belangrijk en onmisbaar in de ontwikkeling van de professional, omdat intervisie de professional o.a. nieuwe kennis, inspiratie, kennismaken met vakgenoten, ervaringen delen, reflecteren over eigen handelen en casusbesprekingen brengt. Uw reactie graag naar onderstaand mailadres.

Voor meer informatie:
Website: www.verliesenrouwkindenjongere.nl
Via de buttons op mijn websitepagina ben ik ook te vinden op alle sociale media

Met vriendelijke groet,
Ulla Wolters-Pronk
Facebooknieuwtjes
 
Boekverloting
Het boek "Mamma ga ik eerder dood dan jij?" is afgelopen maandag gewonnen door: Mieke Hermsen-Reijnders. 

En omdat we zoveel boeken op de plank hebben liggen, is deze week ook direct de volgende verloting gestart (en we hebben er hierna zelfs nog twee te gaan dit jaar). 

NFG-registerlid én schrijfster Harriëtte Modderman heeft in samenwerking met Witsand Uitgevers aan ons het prachtige "Handboek Rouw, Rouwbegeleiding, Rouwtherapie" beschikbaar gesteld om te verloten onder onze volgers op Facebook. 

Dit boek slaat een brug tussen de wetenschappelijke theorievorming en de ervaringen en toepassingen binnen de praktijk. Met zo'n vijftig auteurs uit Nederland en Vlaanderen en meer dan veertig hoofdstukken biedt het een schat aan informatie en inspiratie voor wie rouwenden helpt in de praktijk.  

Wil je deze enorme pil van meer dan 750 pagina's  winnen? Kijk op onze   Facebookpagina hoe je kans maakt. Daar lees je niet alleen over deze boekverloting, maar vind je bijvoorbeeld ook interessante nieuwsberichten en tv-tips. Volg ons en blijft op de hoogte. 
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van de NFG-agenda:

17 januari 
Duur: 1 dag
Locatie Nijkerk

19 januari 
Duur: 3 dagen
Locatie: Arnhem

"Leefstijlverandering moet je samen doen"
Er worden veelbelovende resultaten geboekt met het inzetten van leefstijl tegen bepaalde ziektes. Toch is het niet altijd makkelijk om zowel patiënten als huisartsen te overtuigen van de toegevoegde waarde, vertellen huisarts Karolien van den Brekel, psychotherapeut Pim van Dun, en woordvoerder van het Longfonds Pauline van Voorst. Lees verder.

Meer interessante artikelen vind je op onze  website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.