Nummer 243  
Suggesties voor PSC Magazine?
Heb je suggesties voor PSC Magazine of wil je zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Jouw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wil je iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Jouw bijdrage kun je sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat

Nieuwsflitsen in 2019
Hierbij sturen wij jou de eerste Nieuwsflits van 2019 waarbij we je nogmaals alle goeds toewensen voor dit nieuwe jaar. We adviseren je dringend om de Nieuwsflitsen altijd goed door te lezen omdat wij al het belangrijke nieuws via deze weg communiceren. De Nieuwsflits wordt elke donderdag verstuurd (m.u.v. vakantieperiodes). 

Openingstijden NFG
De NFG groeit en daarom zijn wij vanaf dit jaar óók op vrijdag bereikbaar. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 8.30 - 14.00 uur; 0592-820030. Ben je overdag te druk? Op donderdagavond hebben wij telefonisch spreekuur van 19.30 - 21.00 uur op 06-22035751. En uiteraard kun je ons áltijd mailen via info@de-nfg.nl Doorgaans wordt e-mail binnen 24 uur beantwoord. 

WMO-trajecten via NFG
In eerdere Nieuwsflitsen en in PSC-Magazine editie 6 informeerden wij jou over het aangaan van WMO-trajecten via de NFG. Achter de schermen wordt keihard gewerkt aan de website zorg-tender.nl waar de trajecten op vermeld zullen staan. De complexiteit van dit project is enorm groot en de bouw van de site heeft helaas vertraging opgelopen, mede door een ander groot automatiseringsproject, namelijk het verder digitaliseren van het visitatie-(afspraken)systeem. Wanneer de site zorg-tender.nl online is, lees je dat in onze Nieuwsflits. 

Herhaling; nakijken aangevraagde herregistraties
Het grootste deel van de NFG-registerleden heeft inmiddels de aanvraag voor een herregistratie. Een deel van de registerleden heeft dit echter nog niet gedaan. Let op! Ook als je later in 2017 of 2018 bij ons bent geregistreerd moet je de herregistratie aanvragen. Uiteraard mag je de te behalen punten naar rato berekenen. Alles staat uitgelegd in de spelregels;  https://www.de-nfg.nl/herregistratie.htmlAlleen nieuwe registerleden met een registratiedatum van 1 november 2018 of later hoeven nu nog géén herregistratie aan te vragen.

Het nakijken van alle aanvragen is een enorme klus, moet nog altijd handmatig gebeuren en neemt daardoor veel tijd in beslag. Dit is ook de reden waarom je huidige licentie geldig is t/m 31 maart 2019. Deze tijd hebben wij ook echt nodig om alles te verwerken. Het heeft nu dus geen zin om te vragen naar de stand van zaken omtrent jouw aanvraag. Dit levert juist alleen maar extra vertragingen op. Wanneer je inlogt op je persoonlijke pagina en naar het tabblad herregistratie gaat, kun je zien of wij jouw aanvraag hebben ontvangen en op welke datum. Wij doen er alles aan om iedereen die op tijd de aanvraag heeft ingediend (voor 15 december jl.) tijdig (dus voor 31 maart a.s.) van een nieuwe licentie te voorzien.

Nieuwsbrief DAS
Eind december ontvingen wij weer een nieuwsbrief van DAS die wij weer graag met jullie delen. In deze periodieke brochure aandacht voor de meest in het oog springende veranderingen die het nieuwe jaar zullen brengen, met bijdragen van Anne Hiddinga en Lisette Neuschäfer-Greebe.  Tenslotte biedt de brochure, zoals je gewend bent, algemene informatie over het team en de belangrijkste contactgegevens. Lees verder
Intervisiegroep/ -leden gezocht
Ik ben op zoek naar leden voor een intervisie groep, of naar een bestaande groep. Het liefst leden die net als ik integratief lichaamswerk verrichten hebben mijn voorkeur, maar daarnaast is iedere vakgroep welkom. Ik ben breed georiënteerd in zowel geestelijke zorg als lichamelijke zorg en werk met verschillende doelgroepen in verschillende leeftijdscategorieën.
Ik ben zelf ongeveer 13 jaar praktiserend en zou graag met een groep werken vanuit de omgeving Noord Brabant. Ik woon zelf in Breda. Interesse? Neem dan contact met mij op via: 0639446243 of stuur een mail naar Color-your-life@hotmail.nl.
Vriendelijke groeten, 
Karin van Gorp
Intervisieleden gezocht
Wij zijn 2 psychologen in de stad Groningen - Noord-Drenthe en we zoeken leden van verschillende disciplines (psychologen, therapeuten etc.) die elk hun specifieke inbreng kunnen geven bij de bespreking van casussen en diverse onderwerpen op ons vakgebied. De casussen betreffen cliënten met psychische problemen, maar eventueel ook stellen met relatieproblemen.
De bijeenkomsten vinden ongeveer zes keer per jaar op een avond plaats.
Mocht je interesse hebben neem dan contact met ons op via het mailadres: marjan@psycholoog-marjandejong.nl.
Met vriendelijke groet,
Marjan de Jong
Facebooknieuwtjes

Verloting
Volgende week starten wij met de verloting van het boek 'Sloompje Slak, het gebroken huis'.

Dit kinderboek is geschreven door kindercoach Claudia Hass. In dit boek wordt het kind op een toegankelijke en speelse manier geïnformeerd over emoties bij grote veranderingen. Het boek is met name geschreven voor toepassing bij kinderen die te maken krijgen met echtscheiding maar zeker ook zeer goed toe te passen bij bijvoorbeeld rouwverwerking.

De loting start op maandag 7 januari. 
Houdt onze Facebookpagina in de gaten en mis niets!
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van de NFG-agenda:

19 - 21 maart
Duur: 8 dagdelen
Locatie: Hemelum

22 maart 
Duur: 1 dag
Locatie: Tilburg

Waarom een nieuw begin vaak fijn en tegelijkertijd eng is
In ons leven kunnen we telkens opnieuw beginnen. Aan een nieuwe baan, een nieuwe relatie, een nieuwe dag. Waarom voelt een nieuw begin vaak fijn, maar is het tegelijk een beetje eng? Lees verder.

Meer interessante artikelen vind je op onze  website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.