Nummer 244  
Suggesties voor PSC Magazine?
Heb je suggesties voor PSC Magazine of wil je zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Jouw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wil je iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Jouw bijdrage kun je sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat

Bijscholing Psychosociale Basiskennis (PSBK)* verplicht voor registerleden VPMW/VIG
De zorgverzekeraars hebben laten weten dat bijscholing op het gebied van PSBK een verplichting is. Ben jij geregistreerd in de vakgroep VPMW of VIG, lees dit bericht dan goed door.  Lees verder.

Bijdrage DAS
Peter de Zeeuw, teamleider Team Zorgsector DAS, geeft in dit artikel een kijkje achter de schermen bij DAS en vertelt welke verzoeken zijn team zoal ontvangt, wat daarin de wensen zijn en hoe DAS hiermee omgaat.
Facebooknieuwtjes

Verloting
Deze week zijn wij gestart met de verloting van het boek 'Sloompje Slak, het gebroken huis'.

Op een dag wordt Sloompje Slak wakker en ontdekt dat haar slakkenhuis in tweeën is gebroken. Dat is schrikken! Vlug probeert ze haar huis te lijmen. Het lukt, maar helaas valt haar huis kort daarna weer opnieuw uit elkaar. Sloompje voelt zich verdrietig. Ze vindt het niet fijn dat er dingen veranderen. Gelukkig helpen haar lieve vrienden, Fien en Spinkie, haar bij dit avontuur vol emoties en veranderingen. Samen gaan ze opzoek naar een nieuw slakkenhuis voor Sloompje.

Sloompje Slak, het gebroken huis, is een kinderboek met een therapeutische knipoog.
Dit (werk)boek geeft het kind op speelse wijze herkenning met zijn eigen proces rondom de scheiding.
Het kind leert dat emoties, zoals verdriet, boosheid en angst, erbij horen.

Het boek + werkboek zijn aan ons beschikbaar gesteld door Bullseye Publishing.

De loting is op 21 januari a.s. Wil je ook kans maken? Kijk dan op   Facebookpagina hoe je mee kunt doen. 
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van de NFG-agenda:

9 en 16 maart
Duur: 2 dagen
Locatie: Nijmegen

17 april - 10 juli
Thema: Emotie eten
Duur: 3 dagen
Locatie: Haarlem

Veelvuldig gebruik sociale media leidt níet tot psychische en slaapproblemen
Gebruik van sociale media als Facebook, Twitter en WhatsApp leidt niet tot slaap- en psychische problemen op de korte of langere termijn. Bij geen enkele leeftijdsgroep is sprake van een negatieve invloed van gebruik van sociale media. Lees verder.

Meer interessante artikelen vind je op onze  website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.