Nummer 245  
Suggesties voor PSC Magazine?
Heb je suggesties voor PSC Magazine of wil je zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Jouw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wil je iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Jouw bijdrage kun je sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat

Herhaling + aanvuling
Bijscholing Psychosociale Basiskennis (PSBK)* verplicht voor registerleden VPMW/VIG
De zorgverzekeraars hebben laten weten dat bijscholing op het gebied van PSBK een verplichting is. Ben jij geregistreerd in de vakgroep VPMW of VIG, lees dit bericht dan goed door.  Lees verder.

Oók op deze site vind je nog een overzicht van geaccrediteerde bij- en nascholing PSBK.

Invoeren activiteiten 2019 
Wij krijgen van de eerste NFG-registerleden al de vraag wanneer zij activiteiten (scholing, intervisie, vakliteratuur) 2019 kunnen invoeren. Dit is nu helaas nog niet mogelijk. I.v.m. de verplichte bijscholing PSBK (zie bericht hierboven) moet het systeem worden aangepast. Dit kan pas gebeuren nádat wij klaar zijn met het nakijken van de periode 2017 en 2018. Daar werken wij nu hard aan. Maar omdat er nog steeds registerleden zijn die de herregistratie niet of niet volledig hebben aangevraagd kan dit nog wel even duren. Zodra het mogelijk is om de activiteiten over 2019 in te voeren laten wij jullie dit via deze Nieuwsflits weten uiteraard. 
Intervisieleden gezocht
Wij zoeken intervisieleden met een eigen praktijk (omgeving Uden - Boekel). Wij hebben 4x per jaar 3 uur intervisie op een ochtend, in overleg. Heb je interesse? Bel dan naar 0646330004 - Kim van Bakel.
Intervisiegroep/ -genoten gezocht
Mijn naam is Niki Schalken, ik ben werkzaam als psychosociaaltherapeut/counselor.Mijn praktijk heet 5 Step Therapy en ik heb mij gespecialiseerd in kwesties rondom de liefde, relaties en familieverbindingen.
Ik zoek een gezellige, leerzame intervisie groep in Amsterdam of Haarlem. Ik sta er ook voor open om samen een nieuwe intervisie groep op te richten.
 
Ik ben te bereiken op telefoon nummer : 06-41451580 of via email: nikischalken@outlook.com
Facebooknieuwtjes

Verloting
Op dit moment kun je meedoen met de boekverloting van het boek 'Sloompje Slak, het gebroken huis'.

Op een dag wordt Sloompje Slak wakker en ontdekt dat haar slakkenhuis in tweeën is gebroken. Dat is schrikken! Vlug probeert ze haar huis te lijmen. Het lukt, maar helaas valt haar huis kort daarna weer opnieuw uit elkaar. Sloompje voelt zich verdrietig. Ze vindt het niet fijn dat er dingen veranderen. Gelukkig helpen haar lieve vrienden, Fien en Spinkie, haar bij dit avontuur vol emoties en veranderingen. Samen gaan ze opzoek naar een nieuw slakkenhuis voor Sloompje.

Sloompje Slak, het gebroken huis, is een kinderboek met een therapeutische knipoog.
Dit (werk)boek geeft het kind op speelse wijze herkenning met zijn eigen proces rondom de scheiding.
Het kind leert dat emoties, zoals verdriet, boosheid en angst, erbij horen.

Het boek + werkboek zijn aan ons beschikbaar gesteld door Bullseye Publishing.

De loting is op 21 januari a.s. Wil je ook kans maken? Kijk dan op   Facebookpagina hoe je mee kunt doen. 
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van de NFG-agenda:

8 maart
Duur: 1 dag
Locatie: Amsterdam

14 maart
Duur: 1 dagdeel 
Locatie: Oosterhout

19 maart
Duur: 5 dagen
Locatie: Waalwijk

20 maart
Duur: 5 dagen
Locatie: Waalwijk

Onderzoek naar jeugdinitiatieven voor kansarme jongeren
Wat kunnen we leren van jeugdinitiatieven die succesvol het geestelijk welzijn van kansarme jongeren bevorderen? Gezondheidsonderzoek heeft tot nu toe weinig aandacht gehad voor de sociale dynamiek achter dergelijke initiatieven. Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam en New York University gaan nu de succesfactoren achter initiatieven voor kansarme jongeren in Amsterdam en New York analyseren. Lees verder.

Meer interessante artikelen vind je op onze  website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.