Nummer 247  
Suggesties voor PSC Magazine?
Heb je suggesties voor PSC Magazine of wil je zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Jouw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wil je iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Jouw bijdrage kun je sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat

Bericht van onze
Aandachtsfunctionaris
De meldcode Kindermishandeling en huiselijk geweld is aangepast per 1 januari 2019. Hieraan besteedden wij vorig jaar al aandacht in Nieuwsflits 219 en 223. Het juiste protocol staat al online vanaf juni 2018. Onze aandachtsfunctionaris bezocht onlangs een bijscholing en haar kennis wil ze graag met jullie delen. Lees verder.

Herhaling: afwijzing nota's CZ
Inmiddels hebben wij van een aantal NFG-hulpverleners gehoord dat nota's van CZ zijn afgewezen. Hierover heeft de NFG uiteraard direct contact opgenomen met CZ. Vanaf 1 januari tot vandaag (22 januari) heeft CZ het beleid gehanteerd dat op de nota exact het woord "Psychosociale Zorg" bij de behandelwijzen moest staan. Dit beleid is versoepeld en ook Psychosociale Therapie, Psychosociale hulpverlening wordt gewoon weer goedgekeurd. Mocht jouw nota zijn afgewezen voor vergoeding, dan is het raadzaam deze opnieuw in te dienen. 

Herhaling: afwijzing nota's Zilveren Kruis (en haar labels)
Ook over Zilveren Kruis ontvingen wij inmiddels wat berichten over het niet goedkeuren van nota's. Zilveren Kruis heeft ons voorzien van een voorbeeld nota welke als leidraad kan worden gebruikt. Alleen de volgende prestatiecodes komen op basis van een NFG-registratie voor vergoeding in aanmerking; 

1 Haptotherapie
24602 - Behandeling haptotherapie
2 Hypno- en regressietherapie
24501 - Behandeling hypnotherapie
3 Integratieve en/of lichaamsgerichte therapie
24504 - behandeling overige psychosociale therapie
24511 - behandeling integratieve psychotherapie

LET OP!  Zilveren Kruis heeft ons deze week laten weten dat zij óók kijken naar de juiste Vektis registratie. Dit betekent dat jij in het AGB-register geregistreerd moet staan met een AGB-code én dat je in het AGB-register via een  erkenning geregistreerd staat als lid van de NFG.
Hier lees je hoe je dit kunt controleren en eventueel kunt aanpassen.

Vacature I
praktijk Mirte / Almelo
We zijn op zoek naar een collega psycholoog of psychosociaal therapeut voor 3 dagen per week.  Bij voorkeur ook werkzaam als EMDR therapeut
Vacature II
"Ben jij bedrijfsmaatschappelijk werker en op zoek naar een leuke baan met gezellige collega's ? Zorg van de Zaak (GIMD), zoekt BMW in de regio Eindhoven-Tilburg. Vragen of meer informatie? Bel Carolien Lamers: 06-51755876"
Intervisieleden gezocht
Gezocht intervisieleden voor onze intervisiegroep.
Wij zijn een groep van 4 en willen daar graag nog 1 of 2 leden bij. We zoeken mensen afkomstig uit Drenthe en/of Groningen.
Voor inlichtingen bellen of mailen met Willy Smid .
willysvanw@hotmail.com. Tel. 06-18831561
Facebooknieuwtjes

Verloting
Dinsdag 23 januari startten wij met de verloting van het boek "Behandeling van trauma-gerelateerde dissociatie", beschikbaar gesteld door Uitgeverij Mens! We merken dat er veel belangstelling is voor dit boek. Leuk!

Op 14 maart organiseert Uitgeverij Mens! een congres met het thema Behandeling van vroegkinderlijk trauma en traumagerelateerde dissociatie en de schrijvers van dit boek (Kathy Steele, Suzette Boon en Onno van der Hart) zullen dan de sprekers zijn. 

Over de hele wereld hebben behandelaars van cliënten met ernstig dissociatieve klachten dezelfde vragen en worstelen ze met vergelijkbare uitdagingen. Dit boek is niet alleen het resultaat van ontelbare uren ervaring in het behandelen van cliënten met een dissociatieve stoornis, maar is ook voortgevloeid uit supervisie en overleg waarin therapeuten vaak hun dringendste vragen, behoeften en kwetsbaarheden bespraken.

Wil je dit boek winnen? Je kunt nog meedoen! Kijk op onze   Facebookpagina hoe je kans maakt. De winnaar maken wij bekend op maandag 4 februari a.s.
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van 
de NFG-agenda:

7 maart 
Duur: 1 dag
Locatie: Zwolle

8 maart
Duur: 1 dag
Locatie: Zwolle

12 april
Duur: 1 dag
Locatie: Oss

Depressie en ongezond eten gaan hand in hand
Ongezonde eetgewoontes hangen samen met depressie. Dit concluderen diëtiste Deborah Gibson-Smith en psycholoog Nadine Paans in hun onderzoeken naar de rol van voeding bij depressie. Paans: 'Het hebben van een depressie beïnvloedt wat en waarom mensen eten. Zo hangt depressie bijvoorbeeld samen met het vaker eten van hartige snacks.' Lees verder.

Meer interessante artikelen vind je op onze  website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.