Nummer 250  
Suggesties voor TCC?
Heb je suggesties voor TCC
Magazine of wil je zelf iets
bijdragen?
Laat het ons weten!
Stuur een e-mail naar
redactie@
inspiredcommunications.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Jouw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wil je iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Jouw bijdrage kun je sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat

Herhaling: kantoorsluiting/ correctie
Op woensdag 6 maart a.s. is het NFG-kantoor na 10.30 uur gesloten i.v.m. een bespreking waar alle medewerkers van de NFG bij aanwezig moeten zijn. In Nieuwsflits nr. 249 vermeldden wij ten onrechte dat ons kantoor op maandag 6 maart na 10.30 gesloten is. Excuses.  

Nationale Nederlanden/ Ohra / CZ
Nationale Nederlanden en Ohra zijn onderdelen van CZ. Let er bij de facturering dus op dat ook bij Nationale Nederlanden en Ohra de factuur voldoet aan de eisen van CZ. Wat deze eisen zijn lees je in Nieuwflits nr. 237. Deze kun je anders hier nog eens nalezen.  

DAS
Heb jij een cliënt die jouw nota niet betaalt én heb je een rechtstbijstandverzekering via de NFG afgesloten? Dan kun je gebruik maken van de incassomodule. Hoe dit in zijn werk gaat, lees je hier
Intervisieleden gezocht
Wij zijn nog op zoek naar intervisieleden voor Nijmegen en directe omgeving.
De huidige leden zijn (psychosociale) coaches voor persoonlijke, functionele en loopbaanontwikkeling.
Voor meer informatie en/of afspraak maken voor een eerste kennismaking met onze intervisiegroep, kun je mailen naar:
Vacature
De Opleiding tot Psychomotorisch Kindertherapeut (PMKT) zoekt een docent Creatieve Middelen.
Voor informatie over PMKT opleiding verwijzen wij je graag naar de website: www.pmkt-opleiding.nl. De vacature vind je hier.
Sluitingsdatum: 15 maart 2019
Opleiding Verlies- en rouwtherapeut
Psychodidact introduceert een nieuwe afstudeerrichting binnen de opleiding Stressmanagement CCC PROFESSIONAL: Verlies- en rouwtherapeut. Voor mensen die beseffen dat rouw geen ziekte is maar dat het ervaren van een verlies wel vraagt om tijd, ruimte, aandacht en inzicht in de processen die plaatsvinden. Lees verder.
Relatietherapeut gezocht omgeving Zwolle/Meppel
Ik ben op zoek naar een relatietherapeut die een van de volgende talen machtig is: Frans, Spaans of Marokkaans.
Indien je aan deze combihulpvraag kunt voldoen en je hebt plek, wil je dan contact met mij opnemen? Dat zou heel fijn zijn!
Hilde Brettschneider, tel. 06353836787, inforetjezelf@gmail.com
Facebooknieuwtjes

Verloting
Vorige week maandag verlootten wij het boek "Bevrijd je leven van Emotie-eten". Dit boek is gewonnen door Ellen Westmaas. 

Daarna zijn wij direct gestart met de verloting van "Over Afscheid" een boek met daarin verhalen van 60 mensen die zelf ziek zijn of iemand moesten loslaten.  In TCC Magazine editie 1 lees je op pagina 50 en 51 een uitgebreid artikel over dit boek en over de schrijfster Sylvie Kroef. 

Hoe ga je om met iemand die niet lang meer te leven heeft? Wat zeg je tegen je zieke buurvrouw in de supermarkt? En wat bespreek je met je vader als het einde nadert? Moeilijke vragen waar je het antwoord niet altijd op weet.

Dit boek geeft handvatten voor familie, vrienden, buren, collega's en zorgverleners. 

Kijk op onze   Facebookpagina  hoe je kans maakt. De winnaar maken wij bekend op maandag 4 maart a.s. Meedoen kan dus nog steeds!
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van 
de NFG-agenda:

30 en 31 maart
Duur: 2 dagen
Locatie: Nijeholtpade

11 april - 17 mei
Duur: 3 dagen
Locatie: Waalwijk

18 mei
Duur: 1 dag
Locatie: Nunspeet

14 juni
Duur: 1 dag
Locatie: Utrecht

ADHD veroorzaakt aanzienlijke extra ziektekosten
Mensen met ADHD maken jaarlijks gemiddeld 1.500 euro meer ziektekosten dan mensen zonder deze stoornis. Ook hebben zij een grotere kans op bijkomende aandoeningen, zoals stemmings- en angstproblemen, drugsmisbruik of obesitas. De behandeling van deze aandoeningen kan tot wel 2.800 euro per jaar extra kosten. Lees verder.

Meer interessante artikelen vind je op onze  website,  LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.