Nummer 252  
Suggesties voor TCC?
Heb je suggesties voor TCC
Magazine of wil je zelf iets
bijdragen?
Laat het ons weten!
Stuur een e-mail naar
redactie@
inspiredcommunications.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Jouw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wil je iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Jouw bijdrage kun je sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat

OCR wordt OTR
De naam van het OCR (Onafhankelijk Complementair Register) wordt veranderd in OTR (Onafhankelijk Therapeuten Register). Deze naam dekt beter de lading, ook omdat voor gemeentes complementaire scholing veelal niet vereist is. Dit betreft dus alleen een naamswijziging en heeft verder geen consequenties voor registerleden die in het OCR staan geregistreerd. 

Zilveren Kruis
Nog bijna dagelijks ontvangen wij telefoon of mail over het feit dat Zilveren Kruis (of een van haar labels) nota's niet uitbetaalt. In veel gevallen blijkt dat de factuur van de therapeut of de registratie bij Vekis niet in orde is. Bij Vektis is het van belang dat je met de juiste erkenning (NFG) staat geregistreerd. Op de factuur is het vermelden van de prestatiecode verplicht. Lees anders Nieuwsflits nr. 246 nog eens goed door, hierin vind je alle informatie over de juiste prestatiecode en de factuureisen. 

Daarnaast is het voor álle zorgverzekeraars van belang dat jouw gegevens bij de NFG, Vektis én RBCZ kloppen én gelijk zijn. 
Praktijkruimte te huur
Mooie vlotte praktijkruimte in het centrum van Leiden beschikbaar op de maandagen en donderdagen. Met parkeergarage en OV om de hoek. Zowel ingericht met zitje als met een hoge tafel met zes stoelen. Voldoende ruimte om ook in de ruimte te werken, creatieve materialen aanwezig. Voor vragen of interesse, kun je me mailen; ymkje.albada@gmail.com
Facebooknieuwtjes

Verloting
Uitgeverij Samsara Books heeft aan ons het boek "Het Ja-gevoel" van Linda Rood beschikbaar gesteld voor een weggeefactie.

Een ja-gevoel herken je als een gevoel van sprankeling en een  opwaartse spiraal van energie. Het geeft vreugde. Je voelt je  opgeladen en energiek.

Wat is geluk, en wat is er nu eigenlijk voor nodig om een  staat van geluk te ervaren? In tegenstelling tot wat we  vaak jachtig nastreven, is de sleutel tot geluk gemaakt  van pure eenvoud. Het is het je openen voor wat er nu
is; het is 'aanwezigheid' en de vreugde van geluk die je  daarin kunt ervaren.

Linda Rood ontdekte en ontwikkelde de levensveranderende methode de 'Vragen naar Vrijheid'.
In haar praktijk hielp zij hiermee al vele mensen zich  over te geven aan hun natuurlijke staat van zijn en het  geluk van dit moment te ervaren.

De loting vindt plaats op 18 maart a.s. Kijk op onze   Facebookpagina  hoe je kans maakt. 
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van 
de NFG-agenda:

29 maart
Duur: 1 dag
Locatie: Wezep

15 juni
Duur: 1 dag
Locatie: Oss

Opgroeien in het groen verlaagt kans op mentale problemen
Een steeds groter deel van de wereldbevolking leeft nu in steden, en de Wereldgezondsorganisatie (WHO) schat dat wereldwijd meer dan 450 miljoen mensen kampen met mentale problemen. Mogelijk is er een link tussen beide, stelt nieuw onderzoek van de Deense Universiteit van Aarhus. Lees verder.

Meer interessante artikelen vind je op onze  website,  LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.