Nummer 255  
Suggesties voor TCC?
Heb je suggesties voor TCC
Magazine of wil je zelf iets
bijdragen?
Laat het ons weten!
Stuur een e-mail naar
redactie@
inspiredcommunications.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Jouw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wil je iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Jouw bijdrage kun je sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat

Herhaling: kantoorsluiting
In de maanden april en mei is het NFG-kantoor tijdens de officiële feestdagen gesloten. Daarnaast zijn wij ook op vrijdag 31 mei (de dag na Hemelvaartsdag) gesloten. 


Minderjarige cliënten
DAS leverde ons een artikel aan over de behandeling van minderjarige cliënten.
Ook wij krijgen hier nog wel eens vragen over. Je vindt dit artikel hier.
Te huur: creatieve praktijkruimte in Gouda
Op een prettige locatie in de binnenstad van Gouda is deze praktijkruimte beschikbaar op donderdag en/of vrijdag. Avonden en weekends in overleg.
Ik geef hier beeldende therapie. Er zijn dan ook veel creatieve materialen en twee grote tafels met plek voor 6 á 8 personen. Gebruik van materiaal in overleg. Er is een separate opbergruimte aanwezig.
De ruimte is ongeveer 30 vierkante meter en heeft een eigen ingang en een keukentje/toilet.
Voor meer informatie: info@maritvanvliet.nu, 06-31793644
Marit van Vliet
Facebooknieuwtjes

Verloting
Afgelopen maandag 1 april hebben wij het zeer gewilde Therapieboek schematherapie verloot. Het boek is gewonnen door Conny de Bont. 

NFG-registerlid Annelie Neuteboom van praktijk Sherpa ontwikkelde het kwartetspel "Vier je Prikkels". Dit kwartetspel mogen wij weggeven onder onze volgers op Facebook. 

Het kwartetspel is ontwikkeld voor en over hoogsensitieve, gevoelige, overexcitabele kinderen. Met dit spel komt het onderwerp op een laagdrempelige, speelse manier op tafel te liggen. Je kunt erover napraten. Of niet; de boodschap 'Je bent niet gek' komt toch wel binnen. Kinderen zullen herkenning vinden; 'Ik ben lang niet de enige', ouders zullen een zucht van verlichting slaken: 'Het hoort er gewoon bij', leerkrachten zullen meer begrip krijgen.

Vier je Prikkels is bedoeld voor kinderen, ouders, (plusklas)leerkrachten en zeker ook voor hulpverleningspraktijken.

Wil je dit spel winnen? Kijk dan op onze   Facebookpagina  hoe je kans maakt. 
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van 
de NFG-agenda:

17 mei
Duur: 1 dag
Locatie: Overasselt

21 mei - 25 juni
Duur: 3 dagen
Locatie: Breda

6 - 10 juni
Duur: 3 dagen
Locatie: Veenhuizen

Psychosociale arbeidsbelasting (PSA)
Maar liefst een derde van het verzuim heeft een psychische oorzaak. Als het gaat om werkgerelateerde oorzaken, dan heeft psychisch verzuim vooral te maken met psychosociale arbeidsbelasting (PSA). PSA is al jaren één van de belangrijkste arbeidsrisico's. Wat is psychosociale arbeidsbelasting precies en wat kunt u eraan doen? Lees verder. 

Meer interessante artikelen vind je op onze  website,  LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.