30 november 2020

De bijdrage van Federgon en haar leden aan de realisatie van de arbeidsmarktambities uit het regeerakkoord.
De uitdagingen waar onze arbeidsmarkt voor staat waren al enorm en de Covid-19-crisis heeft deze enkel duidelijker en zichtbaarder gemaakt. Het Vlaams regeerakkoord voor de periode 2019-2024 kondigde reeds de oprichting aan van een Platform Levenslang Leren.
Het trendrapport 2020 schetst de arbeidsmarktpositie van verschillende kwetsbare groepen aan de hand van hun werkzaamheidsgraad, werkloosheidsgraad, uitstroom naar werk en hun opleidingsdeelname.
Op 14 september lanceerde het Werkbaarheidsfonds Dienstencheques de sensibiliseringscampagne: "Niks hocus pocus! Dit is het werk van een professional.". Dit is de tweede grote sensibiliseringscampagne gericht op de gebruikers van dienstencheques met als centraal thema respect voor de huishoudhulp.
Over Federgon
Ruim 600 ondernemingen zijn lid van Federgon, de federatie van de HR-dienstverleners. Wij vertegenwoordigen bedrijven die actief zijn op het vlak van HR-dienstverlening en arbeidsbemiddeling in de breedste zin van het woord.

Onze sectoren zijn: Dienstencheques, HR Tech, Interim Management, Learning & Development, Loopbaanbegeleiding, Outplacement, Projectsourcing, Recruitment, Search & Selection, Uitzendarbeid en Well-being.
Ann Cattelain, CEO
+32 2 203 38 03