In deze editie van het Newa News:
Newa is een specialist in beproevingsmachines en apparatuur voor destructief en non-destructief onderzoek naar bouwmaterialen (beton, bindmiddelen, keramiek), grond, toeslagstoffen, asfalt en metaal.

Breed assortiment, snelle levering en goede service
Proceq Pundit 250 Array nu te huur bij Newa
Proceq Pundit 250 Array nu te huur bij Newa
U wilt een ultrasoon scanner voor beton inzetten tijdens een onderzoek maar u vindt de kosten voor aanschaf te hoog? Dan biedt Newa u nu de mogelijkheid om een Proceq Pundit 250 Array te huren!

Proceq Pundit 250 Array is geschikt voor:
  • Het vinden van een delaminatie in een constructie
  • Een wanddiktemeting vanaf één zijde van bijvoorbeeld een kelderwand
  • Het lokaliseren van indicaties/fouten in een constructie
  • Het onderzoeken of een voorspankanaal volledig is gevuld met mortel
De genoemde voorbeelden zijn slechts een kleine greep uit een breed scala aan toepassingen welke de Proceq Pundit 250 Array biedt. Download via onderstaande link het Proceq Pundit 250 Array application booklet waarin aan de hand van een aantal praktische voorbeelden de mogelijkheden van de Proceq Pundit 250 Array worden toegelicht.


Wilt u de Proceq Pundit 250 Array huren bij Newa voor bijvoorbeeld één dag of gedurende een project van meerdere weken? Geen Probleem! Bekijk de mogelijkheden voor het huren van de Proceq Pundit 250 Array via deze link of klik op de afbeelding.
Proceq GPR Live betonradar
Proceq GPR Live betonradar

Proceq's nieuwste toevoeging aan de uitgebreide lijn non-destructieve meetapparatuur voor betononderzoek is de Proceq GPR Live betonradar, de meest innovatieve ultra breedband draagbare betonradar op de markt.

De Proceq GPR Live betonradar markeert het begin van een nieuw tijdperk in non-destructief betononderzoek. De unieke en gepatenteerde ultra breedband technologie in combinatie met een compacte draadloze scanner maakt de Proceq GPR Live tot een betonradar met ongekende prestaties zoals de 70 cm meetdiepte.

Proceq GPR Live betonradar

De krachtige combinatie van de Proceq GPR Live betonradar met een Apple® iPad en de Proceq Live webtool stelt de gebruiker in staat om in real-time data te analyseren en te delen. Industrie 4.0 in non-destructief betononderzoek is nu een feit!

Vanaf 15 november 2017 zal de Proceq GPR Live betonradar te koop en te huur zijn bij Newa. Klik hier voor meer informatie!

Proceq GPR Live betonradar

Bond strength of cementitious screeds on concrete bearing floors

Op 24 oktober 2017 heeft Maikel van Dooren met goed gevolg zijn master Structural Engineering aan de TU Delft afgesloten met de presentatie van zijn eindrapport met als titel: "Bond strength of cementitious screeds on concrete bearing floors".

Voor het uitvoeren van het onderzoek heeft NewaOnderzoek Maikel van Dooren aan Maikel van Dooren een hechtsterktemeter Proceq DY-206 beschikbaar gesteld voor het uitvoeren van de diverse vergelijkende hechtsterktemetingen. Een aantal conclusies m.b.t. het uitvoeren van hechtsterktemetingen welke uit het onderzoek naar voor komen zijn:
  • Handgeregelde hechtsterktemeters zijn minder nauwkeurig en geven een grotere spreiding in meetresultaten dan automatisch geregelde hechtsterktemeters.
  • Indien een huidtreksterkte wordt bepaald zonder het boren van een kern Ø 50 mm ligt de gemeten hechtsterkte >30% hoger dan de werkelijke hechtsterkte.
  • Het uitvoeren van een hechtsterktemeting op een niet loodrecht (maar wel diagonaal) geboorde kern zal leiden tot het meten van een lagere hechtsterkte.
Wil u het volledige onderzoek van Maikel van Dooren inzien? Download dan het onderzoek "Bond strength of cementitious screeds on concrete bearing floors" via onderstaande link.

Betondag 2017
 
Betondag 2017 - logo Op donderdag 16 november 2017 organiseert de Betonvereniging de jaarlijkse Beto ndag in  de Doelen te Rotterdam.  De Betondag viert dit jaar het 60e jubileum en  is  al jarenlang dé kennisdag voor en het ontmoetingspunt van betonminnend Nederland en dit jaar zal Newa tijdens de Betondag aanwezig zijn op stand nummer 49. 

Geheel in lijn met het thema van de Betondag 2017 "digitaal beton" zal Newa tijdens de Betondag 2017 de nieuwe Proceq GPR Live betonradar - de ultra breedband betonradar - en de nieuwe Proceq Pundit® Live Array Pro - de ultrasoon scanner voor beton met kunstmatige intelligentie - presenteren.

Proceq GPR Live & Proceq Pundit Live Array Pro

Meer informatie over de Betondag 2017 kunt u vinden via onderstaande downloads of op de website:  www.betondag.nl

Tot ziens op donderdag 16 november tijdens de Betondag 2017!
Newa
Smederijstraat 25
5111 PT Baarle-Nassau
Nederland
Tel: +31(0)13-5072000
E-mail: info@newa.nl
U krijgt deze e-mail toegezonden omdat u contact heeft gehad met Newa. Wilt u zich uitschrijven voor onze nieuwsbrief? Dat kan via onderstaande SafeUnsubscribe™ link, of reageer op deze e-mail met het verzoek u uit te schrijven.