Welkom bij de Januari-Nieuwsbrief van het HappinessBureau. In deze nieuwsbrief aandacht voor uniek onderzoek van onder meer de Erasmus Universiteit, ons eigen onderzoek en natuurlijk het jaarlijkse Happy People - Better Business event.

En we kondigen een nieuwe dienst aan.....
Gelukkige medewerkers zijn productiever

Clément Bellet, onderzoeker aan de Erasmus Universiteit heeft samen met collega's van MIT en Oxford University een baanbrekend onderzoek verricht. Conclusie: gelukkige medewerkers zijn productiever dan minder gelukkige collega's. Wij spraken Clément over dit onderzoek.
Werkgeluk leesvoer
  • De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) heeft haar rapport nr. 102 uitgebracht: Het betere werk. De nieuwe maatschappelijke opdracht. De Raad geeft aan dat er meer aandacht voor werkgeluk moet komen. Zelf het rapport downloaden kan ook.

  • Employee Experience (de medewerkerservaring) is geen hype meer. PwNet besteedde hier in een artikel aandacht aan.

  • Werkgeluk en conflicten op het werk, hoe gaat dat samen? In dit artikel (pdf) uit het tijdschrift over Conflicthantering gaat Gea Peper hierop in, mede aan de hand van ervaringen van vliegtuigmaatschappij SouthWest airlines die conflicten als kansen ziet om te leren en relaties tussen collega’s te versterken.


Hoe kijken Nederlanders naar hun werk?

In ons jaarlijks onderzoek hebben we deze keer een bekend onderzoek van de Amerikaanse prof Amy Wrzesniewski in Nederland uitgevoerd. Zien Nederlanders hun werk als baan, als carriere-optie of als roeping. Bekijk het filmpje en download onze whitepaper (pdf).
18 maart 2020: Hét event over werkgeluk!
Nog enkele plaatsen voor 3-daagse Masterclass Employee Experience & Design in maart

Schrijf je in voor deze Masterclass die is bedoeld voor innovatieve HR- managers en -consultants die willen weten wat Employee Experience en Employee Experience Design is, waarom het belangrijk is en best practices willen gebruiken om geïnspireerd te worden en een vertaalslag te maken naar de eigen organisatie of adviespraktijk.
Nieuwe dienst:
Werken aan werkgeluk is vaak een kwestie van doen en dan ook vooral dingen ánders doen en anders aanpakken. In gesprek met organisaties die wij begeleiden op weg naar (nog) meer werkgeluk ontstond het idee om materialen en informatie die je kunnen inspireren om toe te passen in je eigen organisatie op één site bij elkaar te brengen.
En zo ontstond de Happy100AtWork site met (meer dan) 100 ideeën, tips, spellen, filmpjes, oefeningen en werkgeluk-boosters. Bedoeld ter inspiratie en ondersteuning voor werkgelukdeskundigen, chief happiness officers en teams die hun werkgeluk (verder) willen vergroten.
We leggen op dit moment de laatste hand aan deze site en zodra hij live gaat laten we het je weten! Wil je alvast op de hoogte worden gehouden van wanneer dit is, wat de kosten zijn en hoe je je kunt aanmelden voor de site, stuur dan een mail aan  info@happinessbureau.nl   (met als onderwerp ‘Happy100AtWork’).
18 maart: Happy People - Better Business
Een kleine greep uit de brede groep van organisaties die zich nu al hebben aangemeld voor het event: CSU, Rabobank, Laco, Summa college, Siza, Alliander, Carvcompany, Ministerie SZW, Compananny, Maasstad Ziekenhuis, Holland Casino, TanteLouise, Profact International, Lunetzorg, Leger des Heils, Groene Hart Ziekenhuis, Archipel Zorggroep, Nationale Nederlanden.

Meld je aan via de website van het event .