De verkiezingen liggen ondertussen al enkele weken achter ons. Maar, zoals u weet hebben we nog steeds geen nieuwe regering. Ik krijg vaak de vraag wat parlementairen dan in die tijd doen? We komen uiteraard regelmatig bijeen met de partij en met de fractie om de onderhandelingen en de actualiteit op te volgen. Verder heb ik de tijd genomen om een stand van zaken op te maken en alvast wat werk voor de komende legislatuur te verzetten.  De afgelopen weken bekeek ik daarom de wetsvoorstellen die ik in de vorige legislatuur indiende maar die nog niet gestemd werden. Voorstellen die nog relevant zijn dien ik nu opnieuw in, om ze hopelijk deze legislatuur wél gestemd te krijgen.  Ik maakte een evaluatie op van mijn persoonlijke campagne en organiseerde een receptie om iedereen die mij hielp tijdens de campagne te bedanken. Zo rond ik mijn campagne af en zet ik mijn blik op de toekomst.  Ik ben er klaar voor!


Warme groet,

Nahima

Inhoudstafel
Ik zweer de grondwet na te leven
Aan al mijn helpers: bedankt!
Nahima in Antwerpen: capaciteitsuitbreiding Antwerpse scholen
Nahima in beeld

'Ik zweer de grondwet na te leven'
20 juni 2019

Met die woorden begon er weer een nieuwe legislatuur voor mij. Vol nieuwe kansen om te werken aan een samenleving waarin iedereen zich thuis kan en mag voelen. Een samenleving waarin niemand wordt uitgesloten, waarin iedereen gelijke kansen krijgt en waarin we mensen die het moeilijk hebben vooruithelpen. Daar ga ik voor, vol ambitie!

Aan iedereen die mij hielp: DANK U!
25 juni 2019

Campagne voeren doe je (gelukkig) nooit alleen. Afgelopen verkiezingen had ik een grote groep vrijwilligers die mij hielpen bij het bussen, die mee op stap gingen, affiches ophingen, mij hebben aanbevolen bij vrienden of mij hielpen bij tal van andere zaken. Om al die mensen te bedanken, organiseerde ik een receptie. Het weer kon niet beter, de hapjes lekker en de sfeer zat er goed in dankzij het tof gezelschap. Kortom: een geslaagde avond!

Bedankingsreceptie
Bedankingsreceptie

Met dank aan mijn plusdochter Tatiana en nichtje Yara voor de foto's. (@photography_yara)


Nahima in Antwerpen

Capaciteitsuitbreiding Antwerpse scholen
19 juni 2019

Het werk in de Antwerpse gemeenteraad gaat onverminderd verder. Ik stelde onder meer een vraag over de capaciteitsuitbreiding van scholen in Antwerpen. Zij hebben extra middelen gekregen voor deze uitbreiding, maar het is nog onduidelijk waar de nieuwe scholen of uitbreidingen komen. Ik vernam intussen van de bevoegde schepen dat er o.a. een samenwerking is opgezet tussen de stedelijke diensten om bouwprojecten op te volgen en mogelijkheden voor scholenbouw te monitoren. 


Kwaliteit > betaalbaarheid?
24 juni 2019

Afgelopen gemeenteraad was er niet alleen commotie over de cruiseschepen in onze stad, ook de vernieuwing van de bouwcode bracht een levendig debat op gang. Waar ging dat nu precies over?
 
De bouwcode legt een minimale oppervlakte op voor woningen, afhankelijk van de woningsoort. Een goede zaak, want iedere Antwerpenaar heeft recht op een kwalitatieve woonst. Maar daarnaast is er ook een grote nood aan betaalbare woningen in onze stad. Een op vijf jonge gezinnen verlaat Antwerpen immers omdat ze hier geen huis vinden dat ze zich kunnen veroorloven. Hoe kunnen we die stadsvlucht tegengaan? Een deel van de oplossing ligt volgens mij verstopt in de bouwcode. Die schrijft namelijk voor dat voor dat woningen tot 350m² niet opgesplitst mogen worden in kleinere wooneenheden, terwijl een woonst van die grootte perfect opgedeeld kan worden in een ruime eengezinswoning voor een koppel met jonge kinderen en een grote studio voor een alleenstaande bejaarde. 
 
In januari pleitte ik er al voor om van die norm af te stappen, en dat deed ik afgelopen maandag opnieuw. Ook in de toekomst zal ik ernaar blijven vragen. We verwachten een meer globale visie van het stadsbestuur over het woonbeleid in onze stad. Een visie waar kwaliteit en betaalbaarheid hand in hand gaan, in het belang van alle Antwerpenaren.


Rubriek: wist je dat...
27 juni 2019

Regelmatig zet ik op Facebook een nuttig weetje. Wist je bijvoorbeeld dat je als student niet onbeperkt mag bijverdienen aan het verminderd sociaal tarief? Benieuwd naar mijn andere wist-je-datjes? Kijk dan snel op mijn website.Nahima in beeld
Bovenste rij vlnr:  met de vrouwelijke parlementsleden van het Federaal Parlement, bloemen van mijn man Guy voor mijn verkiezingsresultaat
Middelste rij vlnr:  op de uitreiking van de Bronzen Pagadder, afscheidsetentje van Stan De Leeuw van vzw Kiosk
Onderste rij vlnr: tijdens het opruimen van mijn bureau in Brussel vond ik nog enkele oude tekeningen van mijn dochter Noor, hard aan het werk op de bedankingsreceptie

   
 


Quiz tvv Mama Lufuma
27 juni 2019

Ook in Congo gaat alles zijn gangetje. Coördinator Niclette ging op zoek naar lokale steun voor de omheining in Matadi en we namen afscheid van couture leerkracht Huguette en verwelkomden Annie. De organisatie van de quiz op 31 augustus is ook in volle gang. Meedoen? Je bent welkom op zaterdag 31 augustus in zaal De Hemmekes in Zichem. De opbrengst gaat integraal naar de projecten van vzw Mama Lufuma in Congo. Inschrijven kan hier

Mijn dank ook aan iedereen die het project al gesteund heeft. Zonder jullie steun zou Mama Lufuma niet zoveel moeders en kinderen kunnen helpen. Wie nog graag financieel wil steunen, kan dat op de volgende rekeningnummers:
Voor giften vanaf €40 kan je een fiscaal attest krijgen. Dan is de begunstigde: 
OSJ-Steunfonds - Mama Lufuma
IBAN: BE14 7360 1595 8483 - BIC: KREDBEBB
Gelieve als begunstigde letterlijk "OSJ-Steunfonds - Mama Lufuma" te vermelden.
 
Giften onder de €40: vzw Mama Lufuma
IBAN: BE66 7440 2041 3843 - BIC: KREDBEBB
 
Elke gift, hoe klein ook, is meer dan welkom.

Wil je van dichtbij opvolgen waar ik mee bezig ben?  Je kan mij volgen op Facebook, Twitter en Instagram. Wie  hier  klikt, komt op mijn Facebookpagina terecht. Klik je op 'Vind ik leuk', dan blijf je op de hoogte van mijn berichten. Ook op  Instagram  en  Twitter  kan je mij volgen.
Ik ben parlementslid kunnen worden dankzij de steun en sympathie van velen. Daarom maak ik graag tijd vrij voor jou. Wil je met je vereniging graag eens het Federaal Parlement bezoeken en genieten van een gratis rondleiding ?  

Wil je met je vereniging een debat of informatiesessie inrichten over één van de onderwerpen die ik volg: armoede, sociale zekerheid, pensioenen, statuut arbeiders/bedienden, vrouw en emancipatie, gezin, vrijwilligerswerk, asiel en migratie of een onderwerp naar keuze ?  
 
Aarzel dan niet en contacteer mij via deze contactgegevens:
Nahima Lanjri
Paleis der Natie
1008 Brussel 
Tel: 02/549 89 45 
E-mail: nahima.lanjri@dekamer.be
Facebook: klik hier 

 

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Ben je verhuisd of is je e-mailadres veranderd? Stuur een e-mail of bel mij gerust.

Ken je nog mensen aan wie ik deze nieuwsbrief mag sturen? Geef mij een seintje.

 Nieuwsbrief gemist? Klik hier voor de voorgaande nieuwsbrieven!