Nieuwsbrief 1

11 september 2020
 
Nieuws
COVID-19

De eerste week dat Prikichi, de Basisschool en Time 2 Play weer 100% open
zijn is goed verlopen.

Het brengen en halen van kinderen verloopt goed. We waarderen het dat u onze
richtlijnen zo goed opvolgt.

Samen werken we aan een COVID-19-veilige omgeving op school, een voorwaarde
om open te kunnen blijven.

We zijn daarom met elkaar alert op leerlingen of hun huisgenoten met
COVID-19 gerelateerde klachten. Dagelijks melden we bij de
Jeugdgezondheidszorg alle kinderen die afwezig zijn op school.

De Jeugdgezondheidszorg heeft samen met de DVG het totaaloverzicht van de
positieve besmettingen op Aruba en monitort of er zich een cluster
ontwikkelt op een school. Als er een cluster ontstaat, overlegt DVG met het
crisisteam en het schoolbestuur of een deel van de school of de gehele
school tijdelijk gesloten moet worden.

Bij tijdig ingrijpen bij een individuele melding is er geen direct risico
voor een school.

Inge La Haye
Directeur
Week tegen Pesten - week van de vriendschap
In de week van 21 tot en met 25 september doet onze school mee aan de Week tegen Pesten, omdat wij het erg belangrijk vinden dat school een veilige plek is voor iedereen. Bij Prikichi en in de groepen 1/2 wordt aandacht besteed aan het thema "vriendjes".

Dit jaar is het thema : Samen aan zet !
Samen met elkaar praten we over normen en waarden en hoe je op een prettige manier met elkaar omgaat, zodat iedereen zich prettig en veilig voelt op school.

In die week zullen we in de groepen door middel van gesprekken en activiteiten, aandacht besteden aan dit belangrijke onderwerp.

Oudervertelgesprekken
Normaliter vinden in september de oudervertelgesprekken plaats, waarin u als ouder kunt kennismaken met de leerkracht en kunt vertellen over uw kind.
Dit jaar hebben we voordat het schooljaar van start ging u en uw kind uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.
Wilt u toch nog gebruik maken van het oudervertelgesprek, dan kunt u een mailtje sturen naar de leerkracht van uw kind. Hij of zij zal dan met u een afspraak maken.

Educatieve ondersteuning
Op de website van onze school www.schakelaruba.com, onder het kopje "ouders", vindt u een tabblad "educatieve ondersteuning". Hierop vindt u materiaal dat gekoppeld is aan de methodes die wij op school gebruiken en waarmee u kunt zien met welk onderwerp uw kind momenteel bezig is. U kunt dit ook gebruiken om extra te oefenen.
Op de website schakelarubakleuterklas.yurls.net hebben de leerkrachten van groep 1 en 2 leuke oefeningen verzameld die u thuis, samen met uw kind, kunt doen.

Klasbord
Heeft u zich al aangemeld bij de klasbord-account van de groep van uw kind? De code staat op de informatiebrief, of kunt u opvragen bij de leerkracht.
Via klasbord wordt u op de hoogte gehouden over de klas van uw kind.

Hoofdluis
Door de Covid-maatregelen kunnen we helaas geen luizencontroles op school uitvoeren.
wilt u uw kind thuis extra controleren en aan de leerkracht doorgeven als uw kind hoofdluis of neetjes heeft?
Groep 1/2 A
Welkom bij groep 1-2 A

Hoera, de school is weer open. En wat zijn de kinderen blij dat ze weer naar school mogen. Voor de oudste kleuters was het meteen een feestje van herkenning toen ze elkaar weer zagen. Voor de jongste kleuters was het even wennen en spannend bij het hek. Eenmaal in de klas aangekomen, hielpen de kinderen elkaar. 

Zo zetten ze nu elke ochtend hun tas netjes in de kast en groeten we elkaar. Dat doen we op gepaste wijze. De kleuters hebben zelf hun welkomstgroet bedacht. Als ze de juf gedag zeggen, doen ze dat door bijvoorbeeld te zwaaien of door de handpalmen tegen elkaar te doen. Daarna lopen de kinderen naar het kiesbord en kiezen ze waar ze willen spelen. Het leukste werkje van de week was toch wel de verjaardagskalender, waarbij ze hun nieuwe leeftijd op papier mochten versieren. 
Ook doen we veel kennismakingsspelletjes en hebben we samen afspraakjes gemaakt. De belangrijkste afspraakjes: 'samen spelen en samen delen' (Ella), 'mooie tekeningen voor elkaar maken' (Chrislaine), 'geen ruzie maken' (Leon) en 'elkaar helpen' (Milan). Alle afspraakjes hebben we opgeschreven en ondertekend met onze handafdruk. Dat was erg grappig om te doen en paste meteen goed bij ons nieuwe thema van Floddertje 'vies en schoon'. De kinderen vonden het geweldig om hun handen vies te maken met verf. En zelfs het schoon poetsen met zeep was ook leuk. Net als Floddertje.
Groep 8
Wat verwacht groep 8 van hun laatste jaar op de basisschool en waar kijken ze het meest naar uit?
John: Ik verwacht veel rekenles en alle andere lessen. Ik kijk vooral uit naar het schoolkamp.
Liz: Ik verwacht dat we veel gaan herhalen dit jaar en dat het een leuk jaar gaat worden. Ik heb heel veel zin in het kamp en de musical.
Teuntje: Ik verwacht dat we veel gaan herhalen en dat we ook moeilijke sommen en opdrachten krijgen. Ik kijk heel erg uit naar het kamp.
Skyler H: Ik verwacht een heel leuk en leerzaam jaar. Met leerzame lessen en goede cijfers op mijn rapport. Ik kijk heel erg uit naar het schoolkamp, dat lijkt me heel erg leuk.
Vijay: Ik verwacht heel leuke lessen met de meester. Ik kijk erg uit naar het schoolvoetbal en het schoolkamp.
Dylan: Ik verwacht dat groep 8 een heel leuk schooljaar wordt.
Pepijn: Ik verwacht een leuk jaar en ik kijk heel erg uit naar het kamp. Ik heb gehoord dat het heel leuk is.
Noa: Dat je wordt voorbereid voor de middelbare school. Ik kijk erg uit naar mijn advies en natuurlijk naar het schoolkamp en de musical.
Eden: Ik kijk uit naar schoolvoetbal en kamp.
Paola: Ik kijk vooral uit naar het kamp, omdat het nieuw voor mij is.
Noor: Ik denk dat we ons gaan voorbereiden op de middelbare school en dat we meer werk krijgen dan in groep 7. Ik kijk erg uit naar het kamp en de musical.
Kevin: Ik verwacht dat we ons goed moeten concentreren en dat we goed moeten leren. Ik denk ook dat we veel nieuwsbegrip gaan oefenen, want dat vind ik moeilijk.
Zoë: Ik verwacht dat we dit jaar harder gaan werken en dat het mij gaat lukken om een hoger advies te krijgen. Ik kijk er naar uit om goed mijn best te doen en goede punten te krijgen.
Rihannah: Ik ga goede cijfers halen en ik kijk uit naar het kamp en de musical. Dat is erg leuk.
Aletta: Ik denk dat ik een goed advies krijg en ik kijk erg uit naar het kamp de musical en de surprises voor sinterklaas.
Yashika: Ik verwacht dat ik beter ga worden in begrijpend lezen, want dat vind ik moeilijk. Ik kijk erg uit naar het schoolkamp. Dat lijkt mij erg leuk.
Nailah: Ik verwacht een heel leuk schooljaar en ik kijk uit naar het schoolkamp.
Daan: Ik kijk erg uit naar het schoolkamp, omdat ik survivallen leuk vind.
Skyler L: Ik verwacht een leuk en leerzaam schooljaar. Ik kijk heel erg uit naar het kamp, omdat je daar met je vrienden veel leuke dingen gaat doen.
Sarah: Dat ik heel veel leer en dat ik wijzer word. Ik kijk uit naar het kamp en de musical, omdat ik van kamperen, acteren en drama hou.
Tomàs: Ik verwacht dat ik beter ga worden in rekenen en dat ik goede cijfers ga halen.
Diesel: Ik denk dat het een leuk schooljaar wordt. Het kamp lijkt mij ook erg leuk.
Prisha: Ik verwacht goede cijfers en dat ik veel extra vrienden maak. Ik heb zin in het kamp.
Kees: Ik heb zin in kamp en ik vind het een heel leuk schooljaar.
Yara: Ik denk dat het een heel leuk schooljaar wordt. Ik heb zin in crea-activiteiten, de musical en het schoolkamp.
Nora: Ik verwacht hele leuke dingen van groep 8. Ik kijk het meest uit naar de crea-dag, gym en strips lezen op vrijdag, zodat ik mijn Donald Ducks kan lezen.
Kalender
Onze stichting
Stichting Onderwijs Combina
  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College