Nieuwsbrief 1

10 september 2021
 
Nieuws
Geachte ouders/verzorgers,

We zijn inmiddels alweer een week fysiek op school. Fijn om iedereen weer te zien.

Alle kinderen hebben een informatiebrief meegekregen en een brief om u aan te melden op Klasbord. Heeft u de brief niet ontvangen geeft u dit dan even door aan de juf of meester.

Heeft u problemen met het inloggen op Klasbord dan helpen wij u graag.

Vakanties
Op onze website kunt u de vakanties van dit schooljaar terugvinden. Ze zijn ook toegevoegd aan deze nieuwsbrief.

Halen en brengen
Om de doorstroom goed te laten verlopen is het belangrijk om op de juiste tijd te komen. Als u te vroeg bent, parkeert u dan op de parkeerplaats en sluit later aan in de rij.
Wij gaan er samen met u een leuk jaar van maken!
Claudia Baur

Nieuwe leidsters en leerkrachten
Dit schooljaar zijn we gestart met twee nieuwe collega's bij Prikichi en vier nieuwe collega's op de basisschool:

Prikichi
Hallo! Ik ben Natalie Lim en ik ben 26 jaar oud. Ik ben in de zomer terug verhuisd naar Aruba om te wonen en te werken als peuterleidster bij Prikichi A en Prikichi B. Ik vind het erg leuk om kinderen het gevoel te geven dat ze ‘thuis’ zijn. Samen met de kinderen gaan we er een leuk schooljaar van maken. In Nederland heb ik als VVE – pedagogisch medewerker gewerkt op een basisschool en op een naschoolse opvang met kinderen van 6-12 jaar oud. Naast het werken met kinderen doe ik graag aan crossfit en beachtennis.

Hallo! Mijn naam is Lyan Hoogendoorn en ik ben 28 jaar oud. Sinds afgelopen zomer woon ik op Aruba en zal ik werken als peuterleidster op Prikichi B. Ik vind het geweldig om met kinderen te werken en nieuwe culturen te ontdekken. Ik kijk daarom enorm uit naar aankomend schooljaar! Voordat ik hier naartoe kwam heb ik gewerkt als pedagogisch medewerker, onderwijsassistent en zweminstructeur. Naast het werken met kinderen snorkel ik graag, waarbij ik geniet van de prachtige onderwaterwereld. 

Groep 1/2A
Hoi, ik ben Monique Lamers. Ik ben 45 jaar en woon samen met mijn man en 2 zonen van 12 en 14 jaar op het mooie Aruba. Ik heb de afgelopen 3 jaar op een lokale school gewerkt (groep 6) en ik start vanaf dit schooljaar bij de Schakel. In Nederland heb ik lange tijd met veel plezier in het speciaal onderwijs (ZMLK) gewerkt en de laatste 2 jaar heb ik gewerkt op een reguliere basisschool bij de kleuters. Nu voelt het weer heerlijk om terug te zijn bij de kleuters. De onbevangenheid, creativiteit, openheid en eerlijkheid van een kleuter werkt motiverend en aanstekelijk. Ik vind het heerlijk om te knutselen, bezig te zijn in mijn tuin en van de natuur te genieten. Lekker een wandeling te maken met onze honden langs het strand en te genieten van een goede maaltijd bij een gezellig restaurantje.

Groep 1/2C
Hoi allemaal, ik ben Lizette en ik ben de juf van groep 1-2 C. Sinds dit schooljaar werk ik bij De Schakel. In Nederland heb ik zes jaar gewerkt op CBS Het Baken in Sint Pancras. Daarvoor heb ik bij de Koninklijke Marechaussee op Schiphol gewerkt.
In mijn vrije tijd geniet ik van het als het moois dat Aruba te bieden heeft en daar hoort natuurlijk een potje beachtennis ook bij. 

Groep 4
Mijn naam is Mariëlle Spijker en ik ben 24 jaar. Ik woon nu 2 jaar op Aruba en heb de afgelopen twee jaar op een lokale school gewerkt. Ik houd van creatief bezig zijn, reizen en wandelen. Daarnaast vind ik het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Om deze reden ben ik vorig jaar met de deeltijd Master Educational Needs richting NT2 begonnen. Ik begin in september aan mijn tweede en tevens laatste jaar van deze opleiding. 

Groep 7
Mijn naam is Stefan Heinink en ik ben 27 jaar oud. In de zomervakantie heb ik het vliegtuig gepakt om voor onbepaalde tijd op Aruba te komen wonen. Een spannende, maar ook geweldige stap! Voordat ik op Aruba neerstreek woonde ik in Amsterdam. Daar heb ik eerst met veel plezier gestudeerd (Universitaire Pabo en Pedagogische Wetenschappen) en later ook gewerkt. Als leerkracht ben ik een echte bovenbouwer. Ik heb meerdere keren een groep 7 gehad. Een leuker leerjaar bestaat niet! Als persoon houd ik erg van lezen, sporten, duiken en lekker eten. 
Schoolgids
De schoolgidsen van Prikichi en de Basisschool kunt u bekijken door de klikken op de onderstaande buttons.
Stagiaires
In de komende periode lopen drie studenten van stage op onze school.
Groep 3
Mijn naam is Jorien Wieske.
Ik ben 21 jaar en ik woon in Barneveld. Ik woon nog thuis samen met mijn twee zusjes, zij zijn een tweeling.
In het weekend werk ik als serveerster bij een heel gezellig restaurant.
Samen met Elise en Tessa kom ik lesgeven bij jullie op de Schakel. Ik ben dan juf in groep 3 en daar heb ik heel veel zin in!
Ik vind het heel leuk om te zingen en ik kan hele spannende verhalen vertellen.
Groep 6B
Mijn naam is Tessa de Bruijne.
Ik ben 21 jaar oud en ik kom uit Barneveld.
Ik woon hier nog alleen bij mijn ouders, maar ik ben hier opgegroeid met twee broers en twee zussen, die allemaal een stuk ouder zijn dan ik. Zij hebben allemaal al kinderen, van baby tot aan jullie leeftijd, dus het is hier altijd ontzettend gezellig.
Ik heb ontzettend veel zin om naar Aruba te komen en ik ben heel erg benieuwd naar het eiland. Dat is vast een stuk beter dan ons koude, regenachtige Nederland.
Ook ben ik erg benieuwd naar jullie! Ik hou erg van grapjes maken en tussen de lessen door korte spelletjes spelen. Het wordt vast een ontzettend leuke tijd!
De komende weken sta ik voor groep 6 samen met Meester Remco!
Groep 8
Mijn naam is Elise Burggraaf, 21 jaar oud & ik kom uit Utrecht waar ik samen met een vriendin woon. Ik ben de oudste uit een gezin van 4 kinderen en werk bij een ijssalon, dus als je vragen hebt over ijs dan hoor ik het graag!
In de klas vind ik het leuk om te zingen, te dansen & vind ik het belangrijk dat wij van elkaar leren! Ik van jullie & jullie van mij :)
Over Aruba weet ik nog niet zoveel, behalve dat het er heerlijk weer is! Leren jullie mij meer over Aruba? De komende 2 maanden sta ik voor groep 8 samen met meester Marco.
Studiedag maandag 11 oktober
Maandag 11 oktober zijn Prikichi, de Basisschool, de middagopvang en Time2play gesloten i.v.m. een studiedag voor het hele team.
Vacatures Schakelraad
De Schakelraad is het orgaan binnen de school waarin ouders en teamleden meedenken over het beleid in de school. Zij geven advies aan de directie en het bestuur.

Vanaf dit schooljaar werken we met 2 Schakelraden binnen onze stichting. Een Schakelraad voor de Bassichool en Prikichi en een Schakelraad voor het Schakel College.

Elke Schakelraad heeft plaats voor vier ouders en twee teamleden. Er zijn op dit moment vacatures voor de oudervertegenwoordiging in de Schakelraad. Heeft u interesse dan kunt u contact opnemen met onze schoolleider Claudia Baur (claudiabaur@bsaruba.com).
Tekenwedstrijd
Formulier om de tekening op te maken is te downloaden via onderstaande link.
Groep 1/2A
Na een gek begin van het nieuwe schooljaar zijn we allemaal weer heel blij dat we fijn naar school mogen. Het eerste thema in de klas gaat over ‘familie’ en de kinderen mochten een foto van hun familie meenemen en hier over vertellen in de kring. Als ze klaar zijn met vertellen, hangen we de foto op de grote thema-muur. De muur ziet er al heel gezellig uit met zoveel leuke foto’s!

We oefenen ook al met de letter P en de letter M. Welke woorden beginnen met de M of de P? Bij mama horen we de M en bij papa de P… maar ook bij juf Monique horen we de M en bij Mateo. Maar ook bij Omri en bij James! De kinderen doen al heel goed mee met deze taalluisteroefeningen.
De kinderen werken bij de juf in groepjes tijdens de werkles. We werken aan een verjaardagswerkje en aan het vouwen van het paard van Pippi. Tijdens het ‘Familie’ thema gebruiken we Pippi Langkous om ons te helpen en daarom zijn de knutselwerkjes bij dit thema over Pippi Langkous. We gaan ook nog aan de slag met stempeloefeningen en met schrijfoefeningen. 
Raai de kraai (van de methode Kleuterplein) is onze klas ingevlogen want hij was zijn nestje kwijt. Nu hebben de kinderen allemaal stokjes, veertjes en blaadjes gezocht op het schoolplein en hebben we een nieuw nestje gemaakt voor Raai. De juf en de kinderen hebben glimschatten (armband, ketting, oorbellen) in het nest gelegd zodat Raai weer helemaal blij is. Vanaf nu zal hij in onze klas blijven wonen en gaan we leuke avonturen beleven.
We hebben ook al de eerste verjaardag gevierd in de klas. Laura werd 5 jaar! We hebben vuurwerk gemaakt van roze en paars en geel en iedereen had heel goed meegezongen.

Wisten jullie dat:
· Groep 1-2a al een super goede rij kan maken als we naar de gymles lopen!
· De kinderen al heel erg goed kunnen helpen bij het opruimen van de fietsjes!
· Dat er een ‘geheime’ deur in de klas is die naar het fietsenhok gaat en dat we dus
eigenlijk een beetje kunnen toveren want we hoeven niet meer helemaal om te lopen!
· De kinderen elkaar en de juf al heel goed helpen bij het opruimen!
Groep 8
Meester Marco is een echte gamer, net als de meeste kinderen in de klas.
In groep 8 wordt daarom leren en spelen gecombineerd aan de hand van ons grote idool ‘super Mario’.
Ons doel dit jaar?
Op naar het volgende level met een high-score!
Kalender
Onze stichting
Stichting Onderwijs Combina
  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College