Nieuwsbrief 1

13 augustus 2020
Start nieuwe schooljaar
Het schooljaar 2020 – 2021 gaat bijna van start!

Donderdag 20 augustus is de eerste schooldag van dit schooljaar. We waren nog in afwachting van het beleid van de overheid vanwege COVID-19. De overheid heeft gistermiddag bevestigd dat alle leerlingen op school onderwijs kunnen volgen. Natuurlijk zijn er vanwege COVID-19 wel allerlei aanvullende richtlijnen voor de school.

De eerste schooldag zal in het teken staan van kennismaking en het activeren van digitale accounts, zodat uw kind toegang krijgt tot al het benodigde lesmateriaal. Daarna zullen de lessen volgens het lesrooster op school plaatsvinden.

Het wordt een bijzonder en uitdagend schooljaar. We verwelkomen veel nieuwe leerlingen, starten met TTO en hebben te maken met COVID-19.

Ons docententeam is compleet en kijkt er naar uit om samen met u en uw kind(eren) er een mooi en leerzaam schooljaar van te maken! 
Boeken en rooster ophalen
Op maandag 17 augustus en dinsdag 18 augustus organiseren we een Drive-Thru om de boeken en het lesrooster op te halen. Let op, dit is een nieuw schema. Het oude schema komt te vervallen.

Heeft u meerdere kinderen die naar onze school komen, dan vragen we u om alle boeken op te halen binnen de tijden waarop uw oudste kind ingedeeld staat.

Maandag 17 augustus:
12.00 - 13.00 uur: klas 1A
13.00 - 14.00 uur: klas 1B
14.00 - 15.00 uur: klas 1C
15.00 - 16.00 uur: klas 2

Dinsdag 18 augustus:
8:00 - 9:00 uur: klas 3 mavo + 4 mavo
9.00 - 10.00 uur: klas 3 havo + 3 vwo
10.30 - 11.30 uur: klas 4 havo + 4 vwo
11.30 - 12.30 uur: klas 5 havo
13.00 - 14.00 uur klas 5 vwo + 6 vwo
 
De Drive-Thru vindt plaats op onze rotonde.
Aan het begin van de rotonde geeft u de naam van uw kind door en aan het einde ontvangt u een tas met boeken en het boekenreglement.
U kunt thuis de boeken controleren. Is er iets niet in orde geef dit dan binnen 7 werkdagen schriftelijk (per email) door aan onze collega Sui Ling Chow: suilingchow@schakelcollege.com
Huisvesting
  • Het pand Happy Rental (aan de rechterkant van de zandweg) is toegevoegd aan onze schoollocatie. Het pand is in de zomervakantie verbouwd en ingericht als bovenbouwlocatie voor het Schakel College en beschikt over meerdere leslokalen en kantoorruimtes.

  • Er is een nieuwe gazebo gebouwd voor extra schaduwplekken

  • De hele school is weer fris in de verf gezet.
COVID-19
Vanwege de COVID-19 situatie ontvangen we ouders helaas niet persoonlijk op school.

Leerlingactiviteiten worden beperkt tot wat geoorloofd is binnen het meest recente protocol. Dit betekent o.a. dat we voorlopig niet starten met de gymlessen.

Uiteraard staat de veiligheid voorop en zullen we de benodigde hygiënemaatregelen in acht nemen en strak sturen op het ziekteprotocol. Hierover zullen we u begin volgende week uitgebreider informeren. We willen graag de meest actuele informatie verstrekken.

Vooralsnog geldt voor het voortgezet onderwijs dat het dragen van een mondkapje voor zowel leerlingen als personeel verplicht zal zijn binnen het gebouw.
Stichting Onderwijs Combina
  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College