Nieuwsbrief 10

12 februari 2021
 
Nieuws
Studiedag 5 maart
Op vrijdag 5 maart is er een studiedag voor het hele team. Prikichi, de middagopvang, de Basisschool en Time2Play zullen op deze dag gesloten zijn.

Rapportgesprekken
Deze week vonden de rapportgesprekken plaats. Heeft u uw gesprek gemist, dan kunt u de leerkracht mailen om een nieuwe afspraak te maken na de vakantie.

Babynieuws
Juf Myrthe en meester Remco hebben vandaag aan de kinderen verteld dat zij in augustus een baby verwachten.

Lezing Cyberworld groep 8
Telefon pa Hubentud, de Kindertelefoon, heeft vandaag een lezing gegeven aan groep 8 over Cyberworld. Meestal worden deze lezingen in de klas gegeven door een medewerker van Telefon pa Hubentud, maar deze keer deed groep 8 mee aan een pilot-lezing. In verband met de coronamaatregelen is Telefon pa Hubentud op zoek naar een goede, veilige manier om zoveel mogelijk kinderen te bereiken met lezingen en workshops over belangrijke onderwerpen.
Vandaag gebeurde dat via Zoom op het digibord.
De lezing was heel interactief, waarbij de kinderen hun mening konden geven en vragen konden stellen.
Ze hebben informatie gekregen over catfishing, social media, cyberpesten en gaming.

Donatie boeken bibliotheek
Hans uit groep 7 heeft een aantal coole boeken gedoneerd aan de bibliotheek.
Dankjewel Hans (en ouders!), daar zullen veel kinderen heel blij mee zijn.
Wil je ook graag op hockey?
Wij hockeyers (o.a. Morris, Aniek, Lotus, Victor, Olivia) en juf Cynthia zijn op zoek naar nieuw talent om ons team aan te vullen. 
Er wordt op dinsdag getraind van 17.00 - 18.00 uur in het Trinidad stadion. 
Kinderen van alle leeftijden zijn welkom, vanaf 5 jaar oud. Tijdens deze lessen maken de kinderen spelenderwijs kennis met hockey. 
De groep vanaf 8 jaar traint op dezelfde tijd. 
 
Aanmelden / proefles 
app +297 7314142 (Rachel)
Prikichi A
Tijdens ons thema water hebben we verschillende proefjes gedaan in de kring. Elke dag wat anders uitproberen met verschillende materialen, technieken en kleuren. Zoals gekleurde ijsklontjes maken, verven met crêpepapier, zeepbellen maken met een ballon en drijven of zinken.
Deze week hadden we een thema vrije week en hebben we vooral gefocust op het samenspelen en lief zijn voor elkaar.. ook hebben we geknutseld voor mama en papa. Het cadeautje mag op Valentijnsdag geopend worden. 
Groep 4/5
Op zondag 14 februari vieren we weer de dag van de liefde (Valentijnsdag). In de klas hebben we rondom dit thema verschillende activiteiten gedaan. We hebben vriendschapsarmbandjes van wol geknutseld. Dit was nog best een beetje lastig, maar wat zijn we trots op deze mooie resultaten. Ook hebben we een Valentijnskaart gemaakt met een zelfgeschreven verhaal/gedicht voor iemand die we wel heel erg lief vinden. En we mochten werken in een themaboek over Valentijn met allerlei leuke activiteiten over spelling, taal en rekenen. 
Deze week mochten we ook gezellig buiten gymmen. De school krijgt namelijk nieuwe airco’s in de gymzaal. Juf Valerie had daarom hele leuke spelletjes bedacht die we buiten konden doen. Wat was het warm en hebben wij goed gesport!
Kalender
Onze stichting
Stichting Onderwijs Combina
  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College