Nieuwsbrief 10


2 februari 2024

Nieuws

Geachte ouders/verzorgers,

De link voor het definitieve inspectierapport is toegevoegd in deze nieuwsbrief. We zijn blij met het mooie resultaat en willen iedereen bedanken voor zijn/haar bijdrage.


Claudia Baur

Inspectierapport

Aankomende vrije dagen en vakantie

Maandag 5 februari zijn de middagopvang van Prikichi en Time2Play open tot uiterlijk 16.00 uur.


Onze school is gesloten op de volgende dagen:

* maandag 12 t/m vrijdag 16 februari - Carnavalsvakantie


Let op: op maandag 5 februari is er geen vrij! Er is gewoon school. Dit wijkt af van de lokale scholen.


Carnaval

Vandaag zal onze school meelopen in de schoolkinderparade van Santa Cruz. Inmiddels hebben alle kinderen hun jungle-kostuum gekregen. Als u wilt komen kijken, dan zou dat hartstikke leuk zijn! De parade start om 17.30 uur bij Basisschool Laura Wernet Paskel en gaat vervolgens naar Sportpark Sportboys.


Op vrijdag 9 februari vieren we carnaval op school. U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken van 12.45 - 13.15 uur.


Schoolvoetbal

Gisteren hebben onze voetballers meegedaan aan het schoolvoetbaltoernooi van IBISA. Ondanks dat ze nog nooit in deze samenstelling hadden gespeeld en sommigen hun allereerste voetbalwedstrijd speelden, hebben ze het heel goed gedaan. Ze stonden met een echt team op het veld. Onze jongens kwamen verschillende keren door de verdediging van de tegenstanders heen en twee van die kansen werden uiteindelijk mooie doelpunten. Ook de verdediging ging goed, de bal werd steeds zo snel mogelijk weggewerkt bij ons doel. Er waren meerdere mooie reddingen van onze keeper, die voor het eerst in het doel stond. Uiteindelijk hebben we geen een wedstrijd verloren en konden de jongens tevreden naar huis. Wat hebben jullie het allemaal goed gedaan, jongens! Wij zijn trots op ons Schakel voetbalteam!

Kwink-nieuws

2024 is alweer even begonnen en uw kind heeft op school een ‘nieuwe’ start gemaakt. We noemen deze weken na de kerstvakantie de Zilveren Weken. Daarin besteden we op school weer extra aandacht aan hoe de kinderen in de groep met elkaar omgaan. Want een sterke, veilige groep heeft een positieve invloed op het welzijn van uw kind en op zijn/haar prestaties.


De komende weken zullen bij Kwink in het teken staan van het herkennen van gevoelens in je lijf, zoals spanning en teleurstelling, én hoe je daarmee kunt omgaan. Ook praten we over positieve manieren om een ruzie of conflict op te lossen. Daarna gaan we leren hoe je op een goede manier met een ander kunt samenwerken.


Als u op de onderstaande buttons klikt, kunt meer informatie lezen over de lessen van Kwink en vindt u de nieuwe koelkastposter.

Kwink oudernieuws
Kwink Koelkastposter

Groep 3A

Groep 3 heeft vorige week de letter geleerd; de letter ‘’ei’’.

Iedereen nam op dinsdag een hardgekookt ei mee, waar de juffen de letter ei op schreven.

Allereerst gingen we een loopdictee in de klas doen. We moesten ons ei meenemen en vervolgens op het plaatje van het ei houden. Zo ontstond er een woord, dat we dan opschreven bij het goede getal.

Nadat we veel geoefend hadden met de letter ei, hebben we een overheerlijke eiersalade gemaakt die we natuurlijk ook hebben geproefd.

De letter ‘’ei’’ was de laatste letter van kern 6 en dat betekent dat groep 3 éindelijk het letterfeest kon vieren.

We hebben allerlei leuke spelletjes gespeeld met letters. Bingo, een loopspel en nog veel meer. Bij de bingo kon iedereen een leuke prijs winnen.

We aten ook lekkere donuts die verdacht veel op de letter ‘’o’’ leken. De donuts waren versierd met lekkere lettersprinkels. Mmmmmm…..

Aan het einde van de dag hebben we een letterdiploma en een pen gekregen van juf Marjolein. Met deze pen gaan we vanaf nu in ons schrijfschrift schrijven.

Groep 6A

Schakelspektakel

We zijn de komende dagen bezig geweest met het voorbereiden van het schakelspektakel. 

Het houdt in dat: heel de basisschool gaat dan per groep een opvoering geven. Elke klas krijgt dan max 5 minuten op het podium. Onze klas gaat in groepjes 30-50 seconden een dansje op het podium doen. De hele basisschool gaat er naar kijken. Wij hebben vijf groepjes, drie van de liedjes die voorbij komen tijdens het optreden van onze klas zijn: Fireball, Taki Taki en Greedy. Die liedjes doen wij.

Senna, Avalynn, Ana en Romy


Sportdag

Het was sportdag net voor de vakantie, we gingen hockeyen, estafette, samenwerkingsspel, spel, trefbal en memoriën. We begonnen met hockeyen, toen estafette, samenwerkingsspel, memorie, drinken, trefballen en toen was het afgelopen. Wij vonden het heel leuk en wij vonden trefbal het leukst.  

Julian, Joshuan en Rowen 

Tostidag 

Wij hebben tostidag in de klas (lekkerste dag van de hele week). Er zijn speciale dagen waar kinderen een tosti mogen maken. De dagen waar we tosti’s maken. Er zijn 5 verschillende groepjes die bepaalde dagen een tosti mogen maken. Groep 1: maandag, groep 2 : dinsdag, groep 3 : woensdag, groep 4 : donderdag, groep 5 : vrijdag.

 

REGELS:

~ elke dag mag er een groepje een tosti maken.

~nadat iedereen een tosti heeft gemaakt gaat de laatste persoon de tosti-ijzer schoonmaken.

~als een van de kinderen ziek is op hun tosti dag dan mogen zij de volgende dag .

Gemaakt door Sarah ,Isis, Karolina en Merlijn


Oefenen met lezen.

In onze klas hebben we geoefend met lezen, waaronder: duolezen, AVI lezen en zelfstandig lezen.

 

Duo-lezen:

Met duolezen hebben we maatjes waarmee we samen uit een boek lezen en elkaar verbeteren als je een foutje maakt. Zo helpen we elkaar en worden we beter in lezen. 

 

Random weetje:

Het grootste priemgetal is 2 tot de macht van 82.589.933 -1!

Groetjes: Susana, Valerie, Penelope en Silah

Kalender

Onze stichting

Bezoek onze website: www.schakelaruba.com
Facebook  

Stichting Onderwijs Combina


  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College