Nieuwsbrief 11

26 februari 2021
 
Nieuws
Mediagebruik onder kinderen
In veel gezinnen wordt gebruikgemaakt van media. Kinderen zijn er dol op. Maar hoe zorg je dat de schermtijd leuk én veilig is?
Gemiddeld worstelt driekwart van de ouders met de mediaopvoeding van hun (jonge) kind.

Op school hebben wij het ook vaak over dit vraagstuk, want we merken dat het gebruik van media en internetgebruik, op én buiten school, toeneemt en effect heeft op de kinderen en op de contacten die ze met elkaar hebben.

Geregeld besteden we er aandacht aan op school. Zo hebben we in groep 7 een lessencyclus over social media gedaan en heeft groep 8 een lezing gehad over Cyberworld.

Maar niet alleen oudere kinderen zijn bezig met media, internet, apps en spellen op hun tablet, jonge kinderen ook.

Omdat ouders vaak vragen hierover hebben, vindt u hieronder een aantal links met tips
en achtergrondinformatie.

Peuters en kleuters (2 - 6 jaar)
Kinderen in groep 3 / 4 / 5 (6 - 8 jaar)
Kinderen in groep 6/7/8 (9-12 jaar)
Studiedag 5 maart
Op vrijdag 5 maart is er een studiedag voor het hele team. Prikichi, de middagopvang, de Basisschool en Time2Play zullen op deze dag gesloten zijn.

Inzameling Stichting Luna Foundation
We hebben dit schooljaar vanwege Covid nog niks aan Dierendag gedaan, maar we zijn de dieren natuurlijk niet vergeten!
Op 12 maart komt er een vrijwilliger van Stichting Luna Foundation bij Time2Play op bezoek om een demonstratie en uitleg te geven aan de kinderen.
We willen de stichting graag verrassen met een donatie voor hun dieren en vrijwilligers.
Ze hebben momenteel vooral behoefte aan honden- en kattenvoer, honden- en kattensnoepjes en speeltjes. Helpen jullie mee?
Neem alle spullen die je wilt doneren mee naar school. Vrijdag 12 maart zullen een paar leerlingen alle klassen langs gaan om de verzamelde spullen op te halen.
Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking namens alle honden, katten en vrijwilligers van Stichting Luna Foundation.
Groep 1/2C
Voor de vakantie zijn wij druk bezig geweest met het thema winkel.
We kregen van de superfood allerlei dingen om te gebruiken in onze winkel, zoals mandjes, schorten, reclameborden en gebaksdoosjes.
In de kring hebben we gepraat over het sorteren van spullen uit de winkel. Wat hoort er bij elkaar? Moet het in de koeling of hoeft dat niet? Als de winkel ging sluiten, zorgden de kinderen ervoor dat de winkel er netjes uitzag en alle producten gesorteerd werden. 
Woensdag hebben we bezoek gehad. Juf Rian had kuikens meegenomen. 5 zwarte kuikens en 1 gele. Ze hadden allemaal een snavel, 2 poten en aan elke poot 3 tenen.
We hebben de kuikens ook nog geaaid.. Ze waren super zacht!
Groep 5
Na een heerlijke vakantie, hebben we de afgelopen week in groep weer flink gewerkt. We mochten maandag meteen lekker actief meedoen met de gymles van juf Valerie. Die was buiten, omdat er nieuwe airco’s geïnstalleerd worden.
Dinsdag ging de Nieuwsbegriptekst over de koudegolf in Nederland. We mochten daar buiten, in de tropische temperatuur van Aruba mee aan de slag. Grappig dat je leest over winters weer, terwijl je in je T-shirt buiten in het zonnetje zit!
Donderdag oefenden we nog voor de taaltoets. Dat ging over voorzetsels. Buiten in de kring bedachten we daar uitbeeldingen bij: achter mijn klasgenoot, onder mijn klasgenoot, op mijn klasgenoot of op de piramide, in je broekzak en nog veel meer. We hebben erg gelachen.
De juf had voor de rekenles weegschalen meegenomen. Daar mochten we mee aan de slag. We kwamen er achter dat een gummetje 10 gram weegt, een potlood 14 gram, een drinkfles met water bijna 1 kilo en de brandblusser 8 kilo. Dat hadden we van te voren niet gedacht. Het was weer een leuke en leerzame week. Op naar de volgende…
Heel veel vrolijke groetjes van groep 5.
Kalender
Onze stichting
Stichting Onderwijs Combina
  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College