Nieuwsbrief 11

17 maart 2022
 
Nieuws
Viering Dag van de vlag en het volkslied
Vandaag hebben we op school de viering van de Dag van de vlag en het volkslied gehad.
Alle kinderen van de school hadden een wit t-shirt zelf versierd.

We verzamelden bij de vlaggenmast en keken daar naar een optreden van Youth ballet companionship van Club di Movimiento, die een traditionele tumbadans, Mundo ta un milager, lieten zien.

Daarna lazen drie kinderen een zelf gemaakt gedicht voor.
Tijdens het hijsen van de vlag zongen we het Arubaanse volkslied.

De rest van de dag klonk er gezellige muziek op het plein en werden in de klassen verschillende activiteiten gedaan over de Dag van de vlag.

Aan het begin van de week begonnen we aan deze feestweek met een bezoek van minister-president Eveline Wever-Croes, die eerst alle kinderen begroette en daarna in groep 7 en 8 kwam vertellen over Aruba en allerlei vragen van de kinderen heeft beantwoord.

Vrijdag 18 maart is een vrije dag.
Op de Facebooksite van onze school ziet u nog meer foto's van deze week.
Breinhelden-nieuws
In elke nieuwsbrief besteden we aandacht aan de executieve functies en Breinkrachten. Eerst wordt kort uitgelegd bij welke executieve functie een breinkracht hoort en wat deze inhoudt. Daarna geven we een aantal voorbeelden waaraan je kunt zien of je (of je kind) deze kracht (deels) bezit. Sommige voorbeelden gelden voor alle kinderen, sommige zijn specifiek voor bepaalde groepen. Door het volgen van de lessen over Breinhelden en het spelen van gezelschapsspellen, oefenen we deze krachten in de verschillende groepen.
Deze keer: Doorzetkracht
Met Doorzetkracht wordt doelgericht doorzettingsvermogen bedoeld. Soms gaan dingen niet altijd zoals jij wilt of kom je obstakels tegen of duurt iets langer dan je verwacht had. Misschien komt er ook wel iets anders en leukers voorbij. Toch is het goed om door te zetten in dergelijke situaties. Als het even moeilijk is of er is iets fout gegaan, moet je dus je Doorzetkracht gebruiken. Je schraapt je moed weer bij elkaar, formuleert tussendoelen en pakt de draad weer op. Op deze manier kun je dingen afmaken, nieuwe dingen leren en het vertrouwen in jezelf krijgen.

Je hebt Doorzetkracht als je:
(groep 1-8)
* je doel voor ogen houdt
* moeilijke opdrachten volhoudt
* taakgericht werk laat zien
* netjes werkt en je werk niet afraffelt

(groep 5-8)
* je moed in laat spreken of je laat coachen
* jezelf kunt coachen of moed in kunt spreken
* een activiteit leuker of aantrekkelijker voor jezelf kunt maken
 
Merk je dat je kind Doorzetkracht nog moeilijk vindt?
Probeer dan dit eens:
> begin bij jonge kinderen met korte taken, waarbij het doel direct duidelijk is, zoals het maken van een puzzel
> werk samen aan een doel dat je kind heeft uitgekozen
> geef tips en adviezen hoe een doel bereikt kan worden
> geef je kind iets om naar uit te kijken als het doel bereikt is
Sportnieuws
Het laatste sportnieuws leest u in de sportnieuwsbrief, door te klikken op de link van de onderstaande knop.
Prikichi A
We zijn deze week bezig met het thema Dag van de vlag .Tijdens de kringactiviteit hebben we het volkslied geoefend en we hebben samen met z’n allen de vlag van Aruba bekeken.
Wat betekenen de kleuren eigenlijk op de vlag en de ster?
Sommige kinderen wisten wel wat de kleuren betekenden. “Blauw betekent de mooie zee op Aruba”. We hebben ook geleerd waar de Lighthouse ligt en de Hooiberg op de landkaart staat. De foto hiervan mochten we gaan plakken op de goede plek op de landkaart. “Daar ben ik ook geweest met mama en papa”.
Afgelopen maandag was de minister-president ook op school langs geweest en ook wij mochten erbij zijn. We gingen met z’n allen naar haar zwaaien.

Felis Dia di bandera alvast!
Groep 4
Bij Nieuwsbegrip hebben wij de afgelopen weken geleerd over de koala. De koala is een bedreigde diersoort en dat is heel erg. Om ervoor te zorgen dat de koala niet uitsterft, zijn wij posters aan het maken met allemaal dingen die gedaan kunnen worden om de koala te redden. 
Elke week hebben wij een nieuwe klassendienst. Naast dat de klassendienst de juf helpt met bijvoorbeeld uitdelen, zijn zij ook de zonnetjes van de week. Tijdens de Breinheldenles schrijven alle kinderen een complimentje voor de zonnetjes op een zonnestraal. Al deze zonnestralen maken samen een hele mooie stralende zon. De zonnetjes blijven de hele week op het bord hangen en gaan op vrijdag mee naar huis. 
Voor de dag van de Vlag en het Volkslied hebben wij in de klas mooie T-shirts versierd. De shirts moesten wel versierd worden met dingen die te maken hebben met Aruba. Er zijn mooie leguanen, gekko’s, vlaggen en cactussen getekend.
Kalender
Onze stichting
Stichting Onderwijs Combina
  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College