Nieuwsbrief 12

17 maart 2021
 
Nieuws
Stipt op tijd
In verband met het goed kunnen geven van alle lessen willen we vragen om uw kind op tijd op school te brengen.

Brengtijd groep 6 - 7 - 8 : 7.30 uur (start van de les : 7.45 uur)
Brengtijd groep 3 - 4 - 5 : 7.30 - 7.40 uur (start van de les : 7.45 uur)
Brengtijd groep 1/2: 7.45 uur (start van de les 7.55 uur)
Brengtijd Prikichi: 7.45 - 8.15 uur (start van de les 8.15 uur)
(Vanzelfsprekend geldt nog steeds dat broertjes en zusjes gelijk met het oudste kind worden afgezet).

Uitschrijfformulier
Mocht uw kind volgend jaar niet meer op onze school zijn, kunt u dit dan kenbaar maken door het uitschrijfformulier in te vullen en te mailen aan onze administratie (tamara@schakelaruba.com)?
Pasen
Op woensdag 31 maart vieren wij Pasen op De Schakel. De kinderen zullen dan een lekker paasontbijtje krijgen in de klas. Het tijdstip voor dat ontbijt is niet in alle groepen hetzelfde. Het is dan ook verstandig om thuis alvast iets te eten en om zelf ook wat eten mee te nemen.

De kinderen van Prikichi t/m groep 4 mogen een paasmandje meenemen om te gebruiken bij het eieren zoeken in de gymzaal (op blote voeten).
De bovenbouwgroepen gaan een paasspel op het plein doen. We gaan er met zijn allen een gezellige dag van maken!
Afmelden bij ziekte
Is uw kind ziek, kunt u dit dan voor 7.45 uur doorgeven bij de administratie (5871583) of voor 7.45 uur een mailtje sturen aan de leerkracht?

Telefoonnummers ouders
Mocht uw telefoonnummer onlangs zijn veranderd of heeft u nog nooit uw Arubaanse telefoonnummer doorgegeven, kunt u dit dan doorgeven aan onze administratie (tamara@schakelaruba.com)? Helaas maken we nog te vaak mee dat we ouders proberen te bereiken en dat we een foutmelding krijgen als we een nummer gebruiken.

Inzameling Stichting Luna Foundation
Vorige week kwam een vrijwilliger van de Luna Foundation uitleg geven over het werk dat ze doen.
Ze waren zeer blij verrast met al het ingezamelde eten en de spullen voor hun honden en katten! De kinderen bij Time2Play hebben zelfs honden- en kattenkoekjes voor de dieren gemaakt.
Hartelijk bedankt allemaal !
Viering Dag van de Vlag en het Volkslied
Vandaag hebben we op school de Dag van de Vlag en het Volkslied gevierd.
Vanochtend hebben we met alle kinderen bij de vlag van Aruba het volkslied gezongen en uitleg gekregen over de vlag van Aruba. Kinderen uit groep 7 hadden een mooi gedicht gemaakt, dat werd voorgelezen.
Alle kinderen en juffen en meesters hebben een mooi t-shirt gekregen dat gedragen kan worden op de Dag van de Vlag en het Volkslied.
Voorafgaand aan deze dag hebben alle klassen een onderdeel van een grote schoolspeurtocht gemaakt. Overal op de porches konden de kinderen op zoek naar letters en vragen, waarbij ze veel Arubaanse trekpleisters tegenkwamen.
Prikichi B
De afgelopen weken werkten wij met het thema Dieren. We hadden zelfs echte dieren in de klas, de kuikens van juf Rian en Divi, de hond van juf Beate
Maar deze week bereidden we ons helemaal voor op de Dag van de Vlag, er werden lakens gescheurd, er werd geverfd, geplakt en de juffen maakten er een mooi geheel van.
Groep 2/3
In groep 2/3 zijn we van start gegaan met het thema ‘Eten’. We zijn gestart met een woordbeeldweb over wat we al allemaal weten van het thema. We zijn aan de slag gegaan met de kralenplank. Hier bedachten we zelf een ontwerp op rondom het thema en deze kleurden we daarna op een voorbeeldje, zo hebben we onze eigen kralenplankvoorbeelden gemaakt. We knipten ook bordjes en bestek uit en gingen in boekjes op zoek naar ons lievelingseten, dat plakten we dan erop.
Voor de themahoek wilden we graag een restaurant. Op de foto ziet u hoe de kinderen zelf aan de slag zijn gegaan. Van de klas verbouwen voor de ruimte, tot het inrichten van het restaurant, tot de kleine details zoals een menukaart, een dienblad en zelfs het logo en de naam bedenken.
Deze week zijn we naast thema eten ook druk met de voorbereidingen voor de Dag van de Vlag. We maken de Arubaanse vlag, we werken in boekjes over Aruba, we hebben een eigen koksmuts gemaakt en we zijn druk met posters maken voor de viering.
Op de viering van de Dag van de Vlag hebben we mooie posters buiten gehangen over de street art in San Nicolas. We hebben verschillende kunstwerken nagemaakt op papier en zelfs wat informatie erbij gezocht. Alle kinderen gaan een speurtocht doen langs de posters van iedere klas.
De kinderen van groep 2/3 wensen u een fijn lang weekend en natuurlijk
UN FELIZ DIA DI HIMNO Y BANDERA!
Groep 6
California Lighthouse bestaat dit jaar 105 jaar. Wisten jullie dat de naam komt van het stoomschip California dat in 1891 schipbreuk leed? Dit gebeurde vlakbij de plek waar nu de vuurtoren staat. Interessant hè?!

Voor de Dag van de Vlag en het Volkslied, hebben we met de klas een blockposter gemaakt van de vuurtoren. Dat betekent dat iedereen een stukje maakt en als alles dan aan elkaar zit, krijg je een heel gaaf resultaat!
Groep 6 wenst iedereen een hele fijne Dia di Himno y Bandera!
Kalender
Onze stichting
Stichting Onderwijs Combina
  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College