Nieuwsbrief 12

1 maart 2019
 
Nieuws
Carnaval
Op vrijdag 22 februari liep De Schakel mee met de jump up van: Colegio Laura
Wernet-Paskel aan de Kadushi Largo te Santa Cruz. Wat een feest was dat!
Vanochtend was er een grote carnavalsviering op school. Op onze facebooksite kunt u nog meer foto's bewonderen van deze kleurrijke, vrolijke dag.
Volgende week hebben alle kinderen van Prikichi, de basisschool en het Schakel College een weekje vakantie.
Clinic Koningsspelen 12 april

Geachte ouders/verzorgers, 

Op vrijdag 12 april vinden weer de jaarlijkse Koningsspelen plaats. Voor deze Koningsspelen zijn we op zoek naar sportieve ouders die een clinic zouden willen organiseren, voor onder- of bovenbouw. Denk hierbij aan voetbal, basketbal, yoga, dans of een andere sportieve activiteit. 
Zou u graag een clinic willen organiseren, meldt u zich dan bij meester Matthijs (vakdocent bewegingsonderwijs) of stuur een mailtje naar juf Claudia (claudia@schakelaruba.com)

Met sportieve groet,
Werkgroep sportdag/koningsspelen
Groep 1/2 C
In groep 1/2C zijn we twee weken druk geweest met thema carnaval. We weten al veel over carnaval, sommige kinderen hebben zelfs meegelopen in de parade van school en sommige kinderen zijn al gaan kijken naar de Lighting Parade in Oranjestad.

Vandaag vieren we carnaval op school en komen we allemaal verkleed naar school. Deze week hebben we hard gewerkt om een mooi masker voor onszelf te maken en met dat masker voor ons gezicht wensen wij jullie allemaal een hele fijne carnavalsvakantie!
Groep 5
Waarom hebben we brieven geschreven?
Er kwam een nieuwe juf in de klas. Ze heet juf Elisa. Ze heeft brieven meegenomen uit Nederland. De brieven zijn van kinderen. De kinderen hadden allemaal vragen over Aruba. Ze vroegen: Rijden jullie met de fiets naar school of met een auto? Is het koud op Aruba? Hoe ziet de school er uit? Enzovoorts. Op de foto’s zie je dat we brieven terugschrijven. We hebben allemaal antwoorden geschreven in de brieven en een tekening gemaakt.

Geschreven door Anna en Hans
We gingen knutselen. We gingen hetpees (headpiece) voor de carnaval maken.
Wij gingen kleding maken voor carnaval.
We knutselen met veren en slingers.
We gingen dansen. We hebben hetpees meegenomen.
We gingen carnaval muziek aan zetten.
We gingen spelletjes doen!
We gingen allemaal zingen.

Geschreven door Ranya en Rebecca 
17 uur moesten we verzamelen bij een school. Toen gingen we lopen ongeveer 1 kilometer. Het was leuk, er was leuke muziek, er was harde muziek. Je kreeg chips en drinken en je kreeg water. We waren verkleed in neon kleuren. Er liepen ook veel andere scholen mee en wij mochten als laatste.
Wij deden ook mee met de parade.

Geschreven door Damian en Sam
Kangoeroegroep
In de afgelopen weken hebben de kangoeroes uit groep 6 gewerkt aan een project "film". Er is onderzocht hoe een filmscript in elkaar zit, hoe een storyboard bedacht en geschreven wordt en hoe je een eigen animatiefilm kan maken.

Op onze Fabecookpagina kunt u het resultaat van Vijay, Noor, Noor en Zoë bekijken.

De film heet "gevangen in de zee" en neemt je mee in de wereld van 4 kinderen die tijdens hun kamp opgeslokt worden door een enorme storm op de bodem van de zee terecht komen.

Om de film te bekijken, klikt u op de Facebook-knop. Veel kijkplezier!
Kalender
Onze stichting