Nieuwsbrief 13

28 februari 2020
 
Nieuws
Ophalen kinderen.

Wilt u proberen uw zoon/dochter uiterlijk half 2 op te halen?
Wanneer u iets later bent is de afspraak dat de kinderen wachten onder de gazabo op het plein. Moeten de kinderen wachten op een oudere broer of zus van het College dan mogen ze wachten onder de gazabo bij het Schakel College.

Studiedag 6 maart.

Op vrijdag 6 maart hebben alle kinderen van Prikichi en de Basisschool vrij in verband met een studiedag voor het hele team. Die dag is er is ook geen middagopvang bij Peutergroep Prikichi en Time2Play.

Schakelspektakel.

Het Schakelspektakel komt er weer aan. Dit jaar is het thema cultuur uit verschillende landen.
Op vrijdag 13 maart zijn groep 1/2A, groep 1/2D, groep 4B en groep 8 aan de beurt.
Op maandag 16 maart groep 1/2B, groep 3 en groep 6.
Op dinsdag 17 maart groep 1/2c, groep 4A, groep 5 en groep 7.
U bent van harte welkom om te komen kijken van 12.45 uur tot 13.15 uur.

Dag van de vlag.

Op dinsdag 17 maart vieren wij de dag van de vlag. In de ochtend zingen wij rond 8.00 uur het Arubaans volkslied bij de vlaggenmasten. U bent van harte welkom. In de klassen wordt er veel aandacht besteed aan de dag van de vlag en bereiden de kinderen een tentoonstelling voor. Ze maken tekeningen en werkjes.
Deze werkjes hangen op de ramen bij de klassen en kunt u met uw kind rustig bekijken.
Groep 1/2C
In groep 1/2C hebben we deze week een nieuw cijfer geleerd, de 8. We hebben van de juf de o pdracht gekregen met ons lichaam een 8 te laten zien. We moesten zelf bedenken hoe we dit gingen uitbeelden, kijk maar naar de foto's.

We zijn deze week ook gestart met het thema 'gezondheid'. De juf kwam met een mitella en verband, want ze was gevallen. Gelukkig niet echt hoor, We deden alsof. We hebben samen gesproken over wat je dan moet doen. Je moet eerst de dokter bellen, de dokter gaat dan naar je pols kijken. Misschien moet je dan naar het ziekenhuis en daar gaan ze dan foto's maken. Als het gebroken is, krijg je gips. Eigenlijk weten we al best veel van dit thema. Benieuwd wat we nog allemaal gaan leren!
Groep 5

Voor de vakantie hebben wij carnaval gevierd op school. Dat was erg leuk! Veel kinderen waren verkleed en er was van alles te doen, springen op de springkussens, verstoppen in de gymzaal, kunstjes doen op de trampoline en smikkelen van popcorn en een ijsje. We hebben een erg gezellige dag gehad. Nu is de vakantie voorbij en leren we weer allemaal nieuwe dingen. Eigenlijk vinden wij het wel leuk om weer naar school te gaan, behalve het vroege opstaan dan!
Groetjes van groep 5
Kalender
Onze stichting
Stichting Onderwijs Combina
  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College