Nieuwsbrief 13

15 maart 2019
 
Nieuws
Viering Dia di Himno y Bandera - Dag van de Vlag en het Volkslied

Vandaag vierden wij op school Dia di Himno y Bandera, oftwel De Dag van de Vlag en het Volkslied, die eigenlijk op 18 maart is.

De band Los Tres opende de viering met een Arubaanse wals. Juf Claudia vertelde over de betekenis van de kleuren van de vlag. Daarna vertelden kinderen uit groep 6 waarom zij het fijn vinden op Aruba, lazen twee kinderen uit groep 7 een gedicht voor over Aruba, dat ze zelf geschreven hadden en lazen kinderen uit groep 8 de Nederlandse vertaling van het Arubaanse volkslied voor.
Tijdens het zingen van het volkslied werd de Arubaanse vlag gehesen.

Aanstaande maandag, 18 maart, is een nationale feestdag en zijn wij gesloten.
Schakelspektakel

Op 22 en 29 maart gaan de kinderen uit verschillende groepen weer optreden tijdens het Schakelspektakel. Ouders wiens kind optreedt, zijn van harte uitgenodigd om het Schakelspektakel bij te wonen om 12.15 uur in onze gymzaal.

22 maart: groep 1/2B, groep 3A, groep 3B, groep 4, groep 5 en groep 8

29 maart: groep 1A, groep 1/2C, groep 4/5, groep 6 en groep 7

Clinic Koningsspelen 12 april

Geachte ouders/verzorgers, 

Op vrijdag 12 april vinden weer de jaarlijkse Koningsspelen plaats. Voor deze Koningsspelen zijn we op zoek naar sportieve ouders die een clinic zouden willen organiseren, voor onder- of bovenbouw. Denk hierbij aan voetbal, basketbal, yoga, dans of een andere sportieve activiteit. 
Zou u graag een clinic willen organiseren, meldt u zich dan bij meester Matthijs (vakdocent bewegingsonderwijs) of stuur een mailtje naar juf Claudia (claudia@schakelaruba.com)

Met sportieve groet,
Werkgroep sportdag/koningsspelen

Fiesta Rotaria 2019

Beste Ouders,
 
Op zondag 31 maart organiseert de Rotary Club samen met onze Interact-leerlingen rondom Guillermo Trinidad Stadion weer haar jaarlijkse fundraising de FIESTA ROTARIA. De Fiesta Rotaria biedt diverse kermis activiteiten met spelletjes voor kinderen, mogelijkheid om in een vrijmarkt sfeer spullen te kunnen kopen en uiteraard eten en drinken.
Alle opbrengsten worden door de Rotary Club verdeeld onder circa 20 sociale instellingen.
 
Een onderdeel van de Fiesta Rotaria is de Kids Corner waar diverse spelletjes en activiteiten voor kinderen worden aangeboden. Er is grabbelton, ballen gooien, dino jump, trampoline, een dunk tank en nog veel meer. Daarnaast is er de mogelijkheid om allerlei spullen/speelgoed te kopen.
 
In verband met de Fiesta Rotaria vragen wij of jullie spullen thuis hebben om weg te geven aan de Rotary zodat wij dit weer kunnen gebruiken.
Deze spullen kunnen zijn speelgoed, boeken, kleren, meubilair en alles wat u eigenlijk niet meer wilt bewaren. Het hoeft ook niet allemaal in goede staat meer te zijn. Wij kunnen alles gebruiken en vinden ook voor alles een uitstekende bestemming.
 
In de week van 25 maart zullen we bij de receptie enkele karren plaatsten waar u al uw te doneren spullen in kunt plaatsen. Daarnaast is er op maandag en dinsdag 25 en 26 maart om 7.30 ’s morgens en om 12.30 ’s middags de mogelijkheid om uw spullen direct vanuit uw auto in onze truck geparkeerd bij de draai cirkel af te geven.
 
Indien u heel veel spullen heeft dan wordt u gevraagd een e-mail te sturen naar manichand@hotmail.com en dan komen wij bij u thuis langs.
 
Wij hopen dat u het goede doel steunt en kijken uit naar uw gulle gaven. Alvast zeer bedankt.
 
Verder hopen onze leerlingen van de Interact en de Rotary Club alle kinderen en ouders zondag 31 maart te verwelkomen bij Guillermo Trinidad Stadion vanaf 10.00 uur ’s morgens.
Prikichi B
Ook aan de peuters gaat de dag van de vlag niet voorbij. We luisteren en oefenen het volkslied, we knutselen vlaggen en kronen en weten ook al waar de kleuren blauw, geel, rood en wit voor staan. Weten jullie dat ook ?
Op de roze dag vieren we op school de Dag van de Vlag. In onze klas hebben we Pan Dushi gebakken.  
Groep 4/5
Vandaag hebben we de dag van de vlag en het volkslied gevierd op school.
We hebben geleerd wat de kleuren betekenen van de vlag en de betekenis van het volkslied.
In de klas hebben we ook iets geleerd over het wapen van Aruba.
Naar aanleiding hiervan hebben alle kinderen een eigen wapen ontworpen.
Groep 6
Op 18 maart vieren wij op Aruba de Dag van de Vlag en het Volkslied “Himno Y Bandera”. Ook zijn we in de klas bezig met de voorbereidingen van deze dag.
Onderdeel hiervan is de flora en fauna van Aruba.

Wij hebben hier “live” van genoten tijdens een wandeling door N.P. Arikok.

Het was een leuke, gezellige en leerzame ochtend!
Kalender
Onze stichting