Nieuwsbrief 14

6 mei 2022
 
Nieuws
Nieuwe juf
Hallo! Ik ben Anouk Bluemink. Ik ben 29 jaar en woon nu bijna 5 jaar op Aruba. Sinds april geef ik les aan groep 7 op De Schakel. Hiervoor heb ik gewerkt op een lokale school. Ik heb daar les gegeven aan groep 7 en aan groep 8. In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met sporten (voetbal en beachtennis) en daarnaast geniet ik van het lekkere weer en de mooie stranden.

Vrije dagen
De komende tijd staan er een aantal vrije dagen gepland:
26 en 27 mei: Hemelvaart
13 juni: studiedag

Oproep schoolbibliotheek
Voor volgend schooljaar zijn we op zoek naar vrijwilligers!
Vindt u het leuk om één ochtend (of meer) twee uurtjes te helpen in de bieb? Meldt u zich dan aan.
Meer informatie bij Claudia Baur (claudiabaur@bsaruba.com).

Schakelspektakel
Nu we weer ouders op school mogen ontvangen is het weer tijd voor de beroemde Schakelspektakels!
Het laatste Schakelspektakel was in 2020, dus dat is al een tijdje geleden.

Tijdens een Schakelspektakel treden er een paar groepen op in de gymzaal. Dat kan zijn met een lied, een dans, met toneel, etc.
Ouders van de kinderen die op die dag optreden worden uitgenodigd om te komen kijken.
Binnenkort krijgt u nog meer informatie, maar hier alvast de data, zodat u daarmee rekening kunt houden.
De Schakelspektakels zijn tussen 12.00 uur en 13.15 uur.

Woensdag 18 mei: groep 1/2A - 2/3 - 6A - 8
Donderdag 19 mei: groep 1/2B - 4 - 4/5 - 6B
Vrijdag 20 mei: groep 1/2C - 3 - 5 - 7
(De kinderen van Prikichi treden niet op, maar gaan kijken met hun juffen)
Sportnieuws
Het laatste sportnieuws leest u in de sportnieuwsbrief, door te klikken op de link van de onderstaande knop.
Prikichi B
Wat hebben we de afgelopen tijd toch veel feestjes gehad, zoals een gezellige paasviering met een heerlijk paasontbijt daarbij. Naast het zoeken van eieren, kwam er ook een paashaas op bezoek die bij ons geschminkt werd! Ook zitten de Koningsspelen er al weer op. Hier hebben wij met de klas enorm van genoten. De brandweer kwam zelfs even langs om ons nat te spuiten. Dat was wel een beetje spannend maar ook erg leuk.
De Koningsspelen waren nog niet afgelopen of we gingen alweer door met de volgende feestjes. Zo zijn de kinderen van Prikichi B druk bezig geweest om iets moois voor hun moeders te maken, want het is alweer bijna Moederdag! Wij gaan het cadeautje onder het bed verstoppen en zeggen niet wat er in zit “ssst, mama je mag niet onder het bed kijken!” Wij hopen dan ook dat de mama’s heel blij zullen zijn met het cadeau. Mama’s, kijken jullie ook naar het inpakpapier? Fijne Moederdag allemaal en laat je maar lekker verwennen.
Vandaag hadden we weer een feestje, maar dat was minder fijn. We hadden een afscheidsfeestje van onze lieve juf Valesca, omdat zij gaat stoppen bij ons. Vandaag is haar laatste dag. De kinderen zijn daarom thuis druk bezig geweest om iets moois te maken voor haar, wat we samen voegen in een boek. Wij hopen dat juf Valesca dit boek pakt als ze ons mist! Bedankt lieve juf Valesca voor al je goede zorgen en gezelligheid! Wij zullen je missen!
Groep 2/3
Vorige week was koning Willem Alexander jarig en dat betekent: koningsspelen! We zijn de dag gestart met een lekker ontbijt in de klas en hebben vervolgens buiten verschillende spellen gespeeld. Estafette met waterballonnen, eendjes gevangen, op een springkussen gespeeld en nog veel meer.
De dag hebben we afgesloten door onze beste moves te laten zien bij het liedje ‘’Fit top tien’’.
Na het dansje stond de brandweer klaar om ons allemaal nat te spuiten. Het was een vermoeiende, maar geslaagde dag!
Deze week zijn we gestart met de vertelbeurten. Ieder kind vertelt iets over een onderwerp dat hij/zij interessant vindt. Na de vertelbeurt, oefenen wij met vragen stellen en complimenten geven en krijgt de verteller natuurlijk een groot applaus.
Kalender
Onze stichting
Stichting Onderwijs Combina
  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College