Nieuwsbrief 15

20 mei 2022
 
Nieuws
Schakelspektakel
Wat was het fantastisch dat we weer Schakelspektakels konden organiseren!
De kinderen van alle groepen hebben geweldige optredens laten zien met zang, dans en toneel.
Er zijn veel ouders komen kijken. Samen met de kinderen in het publiek genoten ze zichtbaar genoten van al het talent dat geshowd werd.

Heeft u het optreden gemist? Kijk dan deze week op onze Facebookpagina. Daar staat van elke groep een korte compilatie.

Personeelswisselingen
Afgelopen week heeft Juf Valesca (Prikichi B) haar laatste werkdag gehad. Juf Vivian Vis is de nieuwe juf van de middagopvang.

We zijn druk bezig om alle voorbereidingen te treffen voor schooljaar 2022-2023.
Aan het einde van dit schooljaar nemen we afscheid van een aantal collega's.
Juf Lyan (Prikichi B), juf Lizette (groep 1/2C), juf Myrthe (groep 5), meester Remco (groep 6B) en meester Marco (groep 8) gaan terug naar Nederland.
Inmiddels hebben we alle sollicitatiegesprekken afgerond en zullen in het volgende schooljaar drie nieuwe juffen en twee nieuwe meesters op onze scholen starten.
In de volgende nieuwsbrief stellen zij zich aan u voor.

In juni zullen wij de groepsindeling bekend maken voor volgend schooljaar. 

Uitschrijfformulier
Het is belangrijk dat we op tijd weten welke leerlingen afscheid nemen. We kunnen dan de uitschrijving goed begeleiden en nieuw aangemelde leerlingen horen dan op tijd dat we een plek voor ze hebben. Kunt u het uitschrijfformulier hier beneden invullen en aan ons opsturen als u uw kind uitschrijft?
Vrije dagen
De komende tijd staan er een aantal vrije dagen gepland:
26 en 27 mei: Hemelvaart
13 juni: studiedag: Prikichi, Basisschool, middagopvang en Time2Play zijn gesloten.

Aanmelden Time2Play volgend schooljaar
Als u uw kind volgend schooljaar (weer) naar de naschoolse opvang Time2Play wilt laten gaan moet u een nieuw aanmeldformulier invullen (ook voor de kinderen die dit jaar al naar Time2Play gaan).

U kunt dat doen door onderstaand aanmeldformulier in te vullen en in te leveren bij onze administratie.
Bibliotheek
  • Binnenkort worden alle bibliotheekboeken weer verzameld. Kunt u thuis kijken of uw kind nog boeken van de bibliotheek heeft en die laten inleveren?
  • Mocht u thuis boeken hebben die er nog mooi uitzien en die niet meer gelezen worden, kunnen ze wellicht gedoneerd worden aan onze bibliotheek. We zijn altijd heel blij met nieuwe boeken.
  • Voor volgend schooljaar zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Vindt u het leuk om één ochtend (of meer) twee uurtjes te helpen in de bieb? Meldt u zich dan aan. Meer informatie bij Claudia Baur (claudiabaur@bsaruba.com)
Sportnieuws
Het laatste sportnieuws leest u in de sportnieuwsbrief, door te klikken op de link van de onderstaande knop.
Groep 1/2A
En zo is het alweer bijna eind mei, wat vliegt de tijd! En wat hebben we allemaal leuke dingen gedaan de afgelopen periode.

We hebben op dit moment het ‘groei en bloei’ thema in de klas. Als opening van het thema zijn we naar tuincentrum ‘Fantastic Gardens’ geweest. Daar kregen we een rondleiding en kwamen we bij de babyplantjes, de bloeiende planten, de eetbare planten en de planten die graag in de schaduw staan. We mochten nog gaan kijken waar ze de babyplantjes in een groter potje planten. Daarna krijgt het plantje een prijs en mag het worden verkocht aan de mensen en kan het thuis groter groeien en bloeien.
In de klas maakten we de babyplantjes-hoek na en werd de winkel een tuincentrum.
Tussendoor hebben we inloopochtenden gehad waar de papa’s en mama’s mochten komen spelen/werken in de klas. De kinderen namen de ouders mee naar het kiesbord en kozen dan samen een werkje. Erg leuk en erg gezellig! 
Op dit moment zijn we bezig met vertelbeurten in de klas. De kinderen mogen zelf een onderwerp kiezen dat ze leuk vinden. Daar zoeken ze plaatjes of materialen bij en presenteren dit dan aan de kinderen in de klas. Het gaat super goed en het is vooral leuk om te zien dat de kinderen uit de klas steeds betere vragen bedenken om te kunnen stellen aan degene die de vertelbeurt heeft. Het vertellen in een groep is hartstikke goed om te oefenen maar ook het luisteren en het begrijpen van alles wat wordt verteld, is super goed om te oefenen in de klas. De meest leuke en interessante onderwerpen komen aan bod. Zo ging het al over flamingo’s, monstertrucks, de hond, de agapornis/dwergpapegaai, paarden en nog veel meer leuke onderwerpen. We zijn super benieuwd naar alle andere vertelbeurten die nog moeten komen.
Tenslotte willen we nog vertellen over het optreden van het Schakelspektakel. Wat hebben we allemaal ontzettend veel plezier aan het optreden beleefd en wat was het leuk om zo’n groot applaus te mogen krijgen. We mochten als eerste groep optreden met onze compilatie van allemaal liedjes. We hadden het legoliedje, de numberblocks, het heksenlied, een balletliedje, een stoer liedje van Imagine Dragons en als afsluiter een liedje van Kinderen voor Kinderen. Zo leuk dat iedereen op zijn eigen manier mocht stralen tijdens het optreden, iedereen deed iets wat hij/zij leuk vond. Het was vooral ook erg leuk om te zien dat alle optredens met een grote glimlach werden gedaan! Mooie, ontspannen sfeer en een mooie ervaring rijker! Zo’n podium en zoveel mensen die komen kijken… spannend maar ook erg fijn! We kunnen niet wachten op de volgende show!

Op de Facebooksite van De Schakel kunt u een kort filmpje zien van ons optreden.
Groep 3
Afgelopen week zijn we bezig geweest met het oefenen voor het Schakelspektakel.
Vandaag was dan het grote optreden.
We namen jullie mee naar het dierenrijk waar een talentenshow gehouden wordt.
We zagen een jury bestaande uit Mr.T, Snakey Snake en Sharky Shark.
Als eerste traden de honden op met “Who let the dogs out”.
De jury vond het prachtig.
Daarna kwamen de katten die dansten op de Ketchup song.
Dit optreden vond de jury heel grappig.
Het volgende optreden was een liedje gezongen door een aapje: “There’s nothing holding me back”.
Wat zong ze mooi!
Leuk ook om te zien dat er achtergrond dansers waren en dieren die nog wat kunstjes lieten zien tijdens het optreden.
Als laatste traden de vossen op met “What the fox says”.
De vossen konden echt heel goed dansen.
Tenslotte danste het hele dierenrijk nog mee en kwam de talentenshow tot een einde.
 
Iedereen deed zo goed mee dat er alleen maar winnaars zijn.
Wat was het leuk om weer te mogen optreden!
Groep 8
Groep 8 heeft afgelopen week een zeer leuke escaperoom gespeeld.
Deze escaperoom was zelf bedacht en gemaakt door de kangoeroeleerlingen uit groep 8.
Vitaly, Samuel, Myrthe, Chloë, Antoinette en Damian hebben samen met Juf Sharenda van de Kangoeroe-club hun eigen escaperoom bedacht en gemaakt en de andere kinderen van groep 8 mochten het uitproberen.
De meester heeft er zelfs een ECHTE escaperoom van gemaakt door de deur af te sluiten. Die kon pas weer open als het geheime woord van de laatste vraag gevonden was.
Het was soms lastig en er zijn een paar kleine hints gegeven, maar het was gelukt. In 15 minuten stond groep 8 eindelijk weer buiten.
Het geheime woord had natuurlijk iets te maken met de musical waar groep 8 hard mee aan het oefenen is. Dat hadden we natuurlijk kunnen verwachten.
Het was een erg leuke activiteit en de kangoeroe-leerlingen willen andere groepen ook laten spelen met hun zelfgemaakte escaperoom.
Kalender
Onze stichting
Stichting Onderwijs Combina
  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College