Nieuwsbrief 16

29 mei 2020
 
Nieuws
Geachte ouders/verzorgers, 

Wij zijn blij dat we weer met halve groepen kunnen werken op school. 
Vanaf maandag 1 juni starten we de middagopvang bij Prikichi weer op. 
Time2Play kan helaas nog niet open, omdat we daar werken met leerjaren door elkaar. 
Ook het Schakelcollege start maandag met leerjaar 1, 2 en 3. 

We hopen dat we op korte termijn verder mogen versoepelen. Maandagmiddag hebben we weer overleg met de overheid om te kijken of alle kinderen van de basisschool weer naar school mogen. Zodra wij hier meer informatie over hebben, zullen wij u hier volgende week verder over informeren. 

Met vriendelijke groet, 
Claudia Baur 

Toetsen en rapport

Deze en volgende week staan er in de groepen 3 t/m 8 een taaltoets, een dictee en een rekentoets gepland. We vind en het belangrijk om het niveau te bepalen dat de kinderen op dit moment hebben, om elk kind zo goed mogelijk te ondersteunen bij de eigen onderwijsbehoefte.
Het kan zijn dat een kind gewoon het reguliere programma volgt. Het kan ook zijn dat een kind extra uitleg krijgt bij een bepaald onderwerp.
Probeert u zich niet druk te maken over deze toetsen! We houden er rekening mee dat de kinderen thuisonderwijs hebben gehad en dit, samen met u en ons, zo goed mogelijk hebben gedaan.

Met betrekking tot het laatste rapport zijn we in het team goed aan het overleggen hoe we de resultaten berekenen. We zullen u hier te zijner tijd vanzelfsprekend over berichten.

Blijven op school

Blijft uw kind volgend schooljaar op onze school? Wilt u dit dan in een mail bevestigen aan Claudia Baur? claudiabaur@bsaruba.com

Vertrek van school

Gaat uw kind onze school met ingang van het nieuwe schooljaar verlaten? Downloadt u dan het uitschrijfformulier van onze website en stuurt u dit op aan tamara@schakelaruba.com.
Prikichi A
Wat een feest! De kinderen van Prikichi mogen weer naar school en wat waren de juffen blij om iedereen weer te zien.
In het begin van de week is het een beetje wennen. Sommige dingen zijn net even anders dan anders. Normaal lopen papa of mama met de kinderen mee naar de klas, maar nu mag de juf de kindjes ophalen bij het kleine hek en nemen we ze mee naar de klas. We kunnen nog niet gelijk beginnen met spelen, want we moeten eerst.......
onze handen wassen!
Dit doen we samen met Woezel en PipHandjes wassen, handjes wassen

Sop sop sop, sop sop sop

Tussen alle vingers, tussen alle vingers

Schrob schrob schrob,

schrob schrob schrob
Zodra de handen schoon zijn, zetten we de tas in de kast en kiezen we een hoek uit om in te spelen. Sommige kindjes willen heel graag verven en andere vinden het leuk om in de huishoek te spelen. Zoals jullie kunnen zien hebben wij een eigen dokter in de klas die alles goed in de gaten houdt.
Woensdag is meestal gym-dag, maar de gymzaal is dicht, dus hebben de juffen de gym naar de klas gebracht. De juf plakt 4 pijlen in de klas en legt in de kring uit wat we gaan doen. We zijn begonnen met klimmen óver de tafel heen. De volgende stap was ónder de tafel door kruipen. Juf Sue-San die zat op een stoel te wachten, want zodra ze onder de tafel uit kwamen, raapten de kinderen al hun kracht bij elkaar om juf Sue-San met de stoel naar voren te duwen. Op het einde konden ze even uitrusten en een toren bouwen, totdat ze weer aan de beurt waren.Na deze gymles waren ze toch wel erg moe en hebben we het afgesloten met yoga.

Zo was het alweer tijd om naar huis te gaan.


Dag kindjes, tot morgen.
Groep 1/2 A
Hieperdepiep hoera, wat fijn dat we weer naar school mogen. Onze klas ziet er wel iets anders uit. Zo zitten we in de kring op anderhalve meter afstand van elkaar. Dat ziet er best gek uit, omdat we maar met de helft van de kinderen in de klas zijn. We missen onze klasgenootjes en daarom hebben we postvakjes gemaakt, zodat we elkaar post kunnen sturen. 
Verder spelen we met zijn tweetjes in een hoek. Jesse en Elijah maken graag de getallen na met de duplo. Herkennen jullie de getallen? 

En in de huishoek ziet het er ook een beetje anders uit. We hebben geen verkleedkleding meer, maar wel twee poppen die we kunnen verzorgen. Moeder Dimphy en Lea zijn daar erg blij mee.
Met buiten spelen hebben we ons eigen speelgoed. Zo hebben we een bak met autootjes, bellenblaas, een voetbal en een skippybal.

Ook zingen we veel liedjes in de klas en hebben we gezellig een paar verjaardagen gevierd. Vandaag vieren we de verjaardagen van Iaen, Joshua en Karolina en kunnen we - dankzij de anderhalve meter afstand - ineens heel goed van onze stoelen springen.
Groep 4B
Wij van groep 4B vinden het super gezellig en erg fijn om weer op school te zijn. We hebben het de afgelopen week gehad over hoe het was om thuis te werken.
De kinderen geven hieronder antwoord op de vraag:

‘Wat vond jij het leukst aan thuiswerken?’
Isabella: Ik vond het heel leuk dat ik met mijn buurjongen mocht spelen.
Sara: De online lessen waren leuk. En ik mocht bij Chloe op bezoek, daar hebben we leuk gekleurd. Dat vond ik gezellig!
Pien: Het turnen in de tuin.
Zoey: Ik vond het tennissen met mijn broertje Mason en papa in de tuin het allerleukst. En het turnen in het gras was ook leuk.
Chloe: Ik ging snorkelen met papa in de zee. We hebben visjes en schildpadden gezien. Met mama speelde ik spelletjes. Dat was ook leuk! 
Dylan: Voetballen in de tuin samen met mijn vader. En lekker te zwemmen in het zwembad samen met mijn zus.
Zoë: Dat ik elke dag even lekker kon zwemmen. En dat ik samen met mijn papa kon snorkelen. Ik heb schildpadden, vissen en heel veel zeesterren gezien.
Boaz A.: Ik vond het leuk om in mijn eigen leuke boeken te lezen. In de pauze mocht ik 15 minuten lekker zwemmen en/of spelletjes doen buiten in de tuin. 
Antonella: Ik vond het leuk om online les te krijgen. En het was ook heel leuk om te gamen samen met mijn zus Antoinette. 
Federica: Ik vond het leuk om na de online les even met mijn vrienden te kunnen praten. Ook vond ik het leuk om in het park te spelen samen met mijn broertje Alberto.
Carmen: Ik vond het gamen het leukst.
Noah: Er kwam een voetbalvriendje bij mij spelen en dat vond ik het allerleukste aan het thuiswerken. We hebben toen lekker samen gebarbecued. Ook heb ik samen met mama een cake gebakken en met papa een appeltaart.
Evan: Ik vond het gamen het allerleukste. Ook heb ik samen met mama taart, cupcakes en brownies gebakken en dat vond ik ook erg gezellig.
Boaz B.: Ik vond de online les met de juf leuk. Ik vond het leuk om samen met mama, papa en mijn zusje Nomi spelletjes te spelen en lekker te zwemmen in het zwembad in de tuin.
Isabeau: Ik vond het heel leuk om taart te bakken samen met mijn vriendin Amber en mijn zus Sophie-Claire. En ik vond het leuk dat toen mijn moeder jarig was we samen taart en moorkoppen gingen eten. En ik mocht ook een keertje gezellig bij mijn zus Sophie-Claire op de kamer logeren. Dat was heel erg leuk, juf!
Emily: We gingen iedere dag naar het strand. Dat vond ik super leuk, want daar ging ik op mijn bodyboard surfen samen met mijn broer Sam.
Sebastian: Ik vond het buitenspelen met mijn broer Federiko heel erg leuk. We gingen dan samen voetballen naast ons huis en we speelden ook samen op de trampoline. Daar ben ik heel erg goed in!

Bij de vraag: ‘Wat heb je gemist van school?’ Was het antwoord eenduidig: mijn vrienden/vriendinnen en de juf. 
Groep 8
Groep 8 is super blij dat ze weer naar school mogen. Corona heeft veel veranderd voor groep 8.

Door het thuisonderwijs hebben we niet kunnen oefenen voor de musical en de halve klassen werken ook niet echt mee. Nu we weer op school zijn, doen we er alles aan om de musical toch door te laten gaan.

De kinderen zijn heel enthousiast en werken heel hard om de alles in te halen.

Groep 8 heeft nu zelfs een 'Musical-dag' die helemaal in het teken staat van de musical en de afsluiting. We gaan er hoe dan ook een mooi een mooi en geweldig afscheid van maken.
Kalender
Onze stichting
Stichting Onderwijs Combina
  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College