Nieuwsbrief 16

21 mei 2021
 
Nieuws
Kunsttentoonstelling

Op woensdag 26 en donderdag 27 mei staat onze kunsttentoonstelling gepland.

Alle ouders hebben hiervoor op 10 mei via mail een uitnodiging ontvangen met een tijdstip. We willen u vragen om ook echt op dit tijdstip te komen, omdat het vanwege de corona-maatregelen de enige manier is dat iedereen een kijkje kan komen nemen.
Kunt u de afstand in acht nemen en een mondkapje dragen?

Alvast heel erg veel plezier!

Fotograferen / filmen op school

De mobiele telefoon is in deze tijd bijna onmisbaar geworden. Wij zien dat het gemakkelijk is om snel een foto of filmpje te maken van de kinderen. Het is echter niet toegestaan om een groep kinderen op het schoolplein te fotograferen of filmen zonder toestemming.

Personeelswisselingen

We zijn druk bezig om alle voorbereidingen te treffen voor schooljaar 2021-2022.

Eind van dit jaar nemen we afscheid van een aantal collega's.
Juf Hanneke Visser, Juf Beate Gerretschen en Juf Laura Stravers gaan terug naar Nederland vanwege het beëindigen van het arbeidscontract van hun partners. 
Juf Linda Blok gaat ons ook verlaten. Zij gaat een nieuw avontuur aan in Cambodja. 
De sollicitatiecommissie hoopt volgende week de procedure af te ronden met de nieuwe medewerkers. In juni zullen wij de groepsindeling bekend maken voor volgend schooljaar. 

Studiedag 7 juni

Op maandag 7 juni is er een studiedag voor het hele team van Prikichi en de basisschool.
De kinderen zijn dan vrij. Er is 's middags ook geen middagopvang bij Prikichi of Time2Play.
Uitschrijfformulier

Het is belangrijk dat we op tijd weten welke leerlingen afscheid nemen. We kunnen dan de uitschrijving goed begeleiden en nieuw aangemelde leerlingen horen dan op tijd dat we een plek voor ze hebben. Kunt u het uitschrijfformulier hier beneden invullen en aan ons opsturen als u uw kind uitschrijft?
Vakantierooster 2021 - 2022
Groep 1/2B
De kleuters zijn al een paar weken razend enthousiast bezig in het thema Kunst.
In groep 1-2b is het dan ook een gezellige rommel als je onze klas binnenloopt. Er wordt hard geschilderd en geknutseld en overal in ons lokaal hangen en staan de mooiste kunstwerken. Die hebben we zelf gemaakt.

We zijn begonnen met out-of-the-box denken. Verander je eigen foto zo gek als je kunt. Grote monden, monsterogen en gekke, gekleurde haren. Het hoeft niet mooi te zijn, alles mag en er is geen goed of fout. We hadden reuze lol!

We leerden zonnebloemen schilderen, net als de beroemde schilder Vincent Van Gogh. Dat was helemaal niet moeilijk.
We maakten abstracte kunst met rechte lijnen zoals van Piet Mondriaan, of juist met stippen zoals Kandisky.
Ook de moderne pop-art van Andy Warhol leerden we kennen. En het klassieke schilderij de Mona Lisa, mochten we helemaal veranderen naar onze eigen smaak.
We leerden modelschilderen met Raai de Kraai (wat bleef hij altijd geduldig zitten), collages maken, tamponneren met een sponsje, stippelen met wattenstokjes, verven met wasco en ecoline, stempelen met wc-rolletjes en cirkels knippen uit gekleurd papier.
We maakten kennis met ballet en de muziek van Tsjaikovski en we maakten 3 dimensionale kunst: drijfhout verven en versieren, weven, zandverven en beeldjes maken.
Oh ja, we hebben ook nog een film gemaakt waarin we samen een levend schilderij van Piet Mondriaan vormen. Wij zijn zelf de lijnen tussen de gekleurde vlakken in.

Daarvoor moesten we op een groot laken gaan liggen in donkere kleding.
Wat zullen we nog meer gaan doen? Een ding is zeker: Wij zijn echte kunstenaars en we hebben samen nog zeker 100 ideeën!
Groep 4
Afgelopen tijd zijn we onwijs druk geweest met het nieuwe kunst project. We mochten hiervoor veel schilderen en knutselen. In de klas hangen de meeste van onze kunstwerken. Wij hebben geprobeerd om in de Arubaanse sferen te blijven.
Met rekenen zijn we veel bezig met de tafels. Sommige vinden we nog wat lastig dus die gaan we nog extra veel oefenen aankomende periode door middel van onze flitskaartjes.
Door middel van verschillende werkvormen gaan we komende periode oefenen met de woorden van jager en bakker. Deze zijn net nieuw voor ons en zijn nog best moeilijk om te onthouden, maar door veel te oefenen met elkaar en op bloon blijven de woorden steeds beter in ons geheugen hangen.
Kalender
Onze stichting
Stichting Onderwijs Combina
  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College